Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

T

Tetro

Гостин
mi treba kako text vo Word da go stam.. aj help plz pobrzo :(
Принтај скрин, зачувај како слика, инсталирај ABBYY Fine Reader, прочитај ја сликата со програмата и зачувај како текст.

А да си го напишеш рачно. Јас до сега трипати ќе го напишев, да ми требаше. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Ќе идеш (ова у firefox, другите прелистувачи ваљда се слични) у датотека: сними ја страницата како: мрежна страница, само html. Ќе ти се сними на диск како index.php.html. Ќе го отвориш тој фајл со било кој прелистувач и ќе го најдеш скоро најдолу текстот кој може да се копира. Сепак не знам колку е дозволено да се копира, затоа и не го постирав овде текстот туку постапката.
А можда и ова објаснување е против правилата...не сум сигурен. Ако е, мое извинување до модераторите.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.740
postoi nacin nekako da ne se macam da go pisam da go iskopiram tekstov?
http://www.rak.mk/index.php?option=com_content&view=section&id=31&Itemid=223
zastitena e stranata.. :/
Рак на кожа

Кожата е најголем орган на нашето тело. Сите тумори на кожата можат да се поделат на бенигни и малигни.
Ракот на кожата настанува со неконтролиран раст и размножување на клетките на кожата. Доколку не се лекува, ракот на кожата почнува локално да се шири и тоа, како по површината, така и во подлабоките слоеви на кожата, а преку лимфните и крвни садови може да се прошири и во оддалечените ткива и органи во телото. Постојат различни типови на кожни карциноми. Базоцелуларниот кожен карцином е најчест, додека меланомот е најредок, но и најопасен кожен карцином.
Надворешниот слој на кожата т.н. епидермис се состои од различни видови на клетки. Кожниот карцином се класифицира врз основа на видот на клетките од кои настанува.
Базоцелуларниот кожен карцином настанува од клетките на најдлабокиот слој на епидермисот и е најчест вид на кожен карцином.
Планоцелуларниот кожен карцином се развива од клетките на средниот слој на епидермисот.
Меланомот претставува малигно буење на меланоцитите, клетки кои го произведуваат пигментот на кожата. Тоа е најмалигни облик на кожен карцином и е најчеста причина за смрт од кожен карцином.
Кожниот карцином понекогаш се класифицира како меланом и немеланом. Базоцелуларниот и планоцелуларниот кожен карцином се најчести малигни облици на немеланомски рак на кожата.

Gotta love noscript.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Јас би направил вака:
1. Стартувај Notepad
2. На страницата селектирај го текстот кој сакаш да го копираш и од View стартувај View Source.
3. Ќе се отвори нов прозорец со постојната селекција но како HTML код.
4. Ископирај го тоа во Notepad, и на ист начин во продолжение сите страници (ако има повеќе)
5. Сни ја датотеката од Notepad под било кое име со html екстензија

Член од
2 ноември 2008
Мислења
146
Поени од реакции
15
Значи дома PC и лаптоп ми се врзани преку рутер. Сега сакам LAN да направам, арно ама вака ми кажува кога ќе ја отворам Network Places од мојот PC:

Значи лаптопот го става под The Internet :toe:
До што би можело да е, и дали вам ви се има случено ? Any help ?

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
имам околу 13$ на алертпеј ке мозе ли некој да ми ги замени за 13$ na paypal или moneybookers. пп? благодарам однапред

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
7eyr.jpg

Dial Up and VPN

Blootooth Connection....

што е ова и дали ми треба или да го исклучам ? пред некој ден ми излезе. Кога одам connect ми дава dial up?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Fala na pomosta, srediv so proektot so postapkata na Lurtz.. sea imam uste eden problem zosto koga sakam da gledam video na utube na full screen ili bilo kade cel ekran mi stanuva bel.. do flash playerot e ili?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Што значат овие бројки, при пингтест :

packet loss : 34%

ping : 180 ms

jitter : 243 ms

==

Овие последни денови катастрофа е интернетот , кога ќе кликнеш негде , се премислуваа , премислува , па на крај , или ќе ја отвори или нема да ја отвори.

Кога ќе влезеш не youtube, не е лошо ,можеш да гледаш видеа.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417

==

Овие последни денови катастрофа е интернетот , кога ќе кликнеш негде , се премислуваа , премислува , па на крај , или ќе ја отвори или нема да ја отвори.

лошо е, се губат пакети, кога е добар интернетот има 0% packet loss, а и пингот и џитер не е нај нај...

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
planiram da pustam nova linija-internet doma, sakav da ve prasam dali se razlikuva brzinata na internetot megu t-home i one,vo one imas 20 gb mesecno za 599 den na 24 meseci dogovor i ti davaat modem so ruter za 4 oc i so wirles gratis a vo t-home imas 15 gb a dogovor na 12 meseci a go plakas modemot okolu 1800 denari.....aj ako znae nekoj neka me upati da ne utnam nesto...koj e najbrz na t-home ili na one, koj ima najstabilna linija (da ne paga mnogu).pozdravce ..
vi blagodaram od napred

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491

==

Податоците значат дека нетот ти е катастрофа.

Добар нет,

Загуба на пакети = 0 све над нула е лошо.

Пинг, со земји во Еу не смее да имаш над 70/100 пинг, надвор од Еу најмногу 150/200.

Џитер, или поточно вариациа на пингот, и брзината со која стигаат пакетите, (каснењето, или воедно севкупната стабилност на брзината со која се прави комуникацијата) колку поголема толку полошо, све над 15/20 е лош резултат. Еве пример, збориш да речеме на Скајп и звукот што го слушаш сецка, сликата се губи и слично..нестабилен и лош интернет.

П.С. Да погодам, на Kејбелтел си така? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom