Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Знам дека 1 слика = 1000 зборови.... ама пак... појасни НЕШТО, вака ништо не те разбирам. Каков стик? Што сакаш да постигнеш? Што си прочитал/а? Каде? Што не ти е јасно? Зашто? Како?

Почни од нула.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Да не мисли на Wi - Fi адаптери :)))) ....
така нешто

--- надополнето ---

Знам дека 1 слика = 1000 зборови.... ама пак... појасни НЕШТО, вака ништо не те разбирам. Каков стик? Што сакаш да постигнеш? Што си прочитал/а? Каде? Што не ти е јасно? Зашто? Како?

Почни од нула.
не јас мислам на интернет за лоп топ ми рекоа овие стикови вршеле работа. сакам да одам на одмор со лап топот нормално и ми рекоа дека ако сакам интернет најдобро ми се исплати да земам стик...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

така нешто

--- надополнето ---

не јас мислам на интернет за лоп топ ми рекоа овие стикови вршеле работа. сакам да одам на одмор со лап топот нормално и ми рекоа дека ако сакам интернет најдобро ми се исплати да земам стик...
Или тој што ти кажал те исполажал или не ти објаснил убаво.

Ти не добиваш интернет од СТИКОТ :)

Ти сакаш да имаш интернет каде и да си (во Македонијава) преку USB кое ќе го носиш со тебе, така?

Таква услуга кај нас нудат ONE (повеќе) со тоа што се претплатуваш кај нив (скапо е) ти даваат USB стик, во него ставаш SIM картица од ONE, го ставаш тоа чудото во компјутер, се поврзуваш и би требало секаде низ Македонијава
каде што има добра мрежа на ONE ти да фаќаш добар интернет.

Имаше мислам уште една фирма што нудеше ваква услуга, ама не ми текнува кои беа.

Се надевам сега ти е малку појасно :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Или тој што ти кажал те исполажал или не ти објаснил убаво.

Ти не добиваш интернет од СТИКОТ :)

Ти сакаш да имаш интернет каде и да си (во Македонијава) преку USB кое ќе го носиш со тебе, така?

Таква услуга кај нас нудат ONE (повеќе) со тоа што се претплатуваш кај нив (скапо е) ти даваат USB стик, во него ставаш SIM картица од ONE, го ставаш тоа чудото во компјутер, се поврзуваш и би требало секаде низ Македонијава
каде што има добра мрежа на ONE ти да фаќаш добар интернет.

Имаше мислам уште една фирма што нудеше ваква услуга, ама не ми текнува кои беа.

Се надевам сега ти е малку појасно :)
не не, не ми треба тоа, туку сакам да одам надвор од државата на одмор а ми треба интернет... па што најдобро ми се исплати?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не не, не ми треба тоа, туку сакам да одам надвор од државата на одмор а ми треба интернет... па што најдобро ми се исплати?
Тоа ќе си прашаш во државата во која си :)

Исто како некој глуп кретенски грк да дојте тука, ќе треба да си стаи Телекабел за да има интернет :) :) :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Зависи колку трошиш интернет и колку често ти треба ... ако влечеш големи пакети заборави на такви безжични решенија каде и да си ќе ти биде изгор. Ако интернет ти треба повремено па и да е за големи трансфери, најди си кафана со евтино мезе, кафе и гага интернет и делкај на лице место, а наместо за интернет парите ќе ги дадеш на згодни конобарки :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зависи колку трошиш интернет и колку често ти треба ... ако влечеш големи пакети заборави на такви безжични решенија каде и да си ќе ти биде изгор. Ако интернет ти треба повремено па и да е за големи трансфери, најди си кафана со евтино мезе, кафе и гага интернет и делкај на лице место, а наместо за интернет парите ќе ги дадеш на згодни конобарки :)
Мислам дека се обраќаш на Женско :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Мислам дека се обраќаш на Женско :)
Ок де, на згодни шанкери или конобари. Ама може да се примени и она: 100 луѓе - 100 мераци ... 100 жени - 200 „очи“ ... што знаеш на што попрво би ги трошела, важно е да постои избор :)

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Пробувам да се конектирам на еден рутер, но не ми го дава полето за да го напишам пасот и пробува да си се конектира, но нели небива. Што треба да наместам??

--- надополнето ---

Dj_Madness напиша:
Пробувам да се конектирам на еден рутер, но не ми го дава полето за да го напишам пасот и пробува да си се конектира, но нели небива. Што треба да наместам??
Готово, средив

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Malce pomos kaj mene,ko ke pisam na facebook ili msn ili so i da e drugo mi zakocvit i obratno mi gi pisit bukviet,samo ako zabarzam so pisejne,a ako pisam bukva po bukva ok si e.ova mi se napre od pred nekoj sat. evo videte pisano;

Attachments

Член од
11 февруари 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ми требаат фонтови кирилични и тоа Times new roman Cyrillic, Tahoma Cyrillic, Arial Cyrillic. Ве молам за помош ако знае некој кај може да ги најдам.

Kajgana Shop

На врв Bottom