Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Имам еден проблем, имам рутер LINKSYS WRT54GL и на него имам 2 Desctop и 1 Notebook закачено, кога ке го приклучам едниот PC на рутерот, губам секаков пристап до него (нејќе ни да пингува) а кога ќе го исклучам се е во ред. Пробад со нов FIRMWARE и пак истот, иначе до сабајле работеше се како што треба. Некој да не има идеа до што може да е, и како да го решам???

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Да не имате некоја програма за откривање лозинки на мсн или некоја финта, ако може линк или да ми ја пратите на пп.

AJ POMAGAJTE!!!
Zdravo edno prasanje!imam wireless internet. Na personalniov kompjuter mu staviv nadvoresna antena za da fajkat signal i mn ubo si go fajkat signalov ama nemam internet a na lap top imam so e problemov?????????

Си инсталирал ти драјвер нешто? Да не иде некоја програма со антената или можеби е вирус. Ако нема програма со антената инсталирај антивирус и скенирај го компјутерот и пак пробај.

-IVANA-

Lady Marmalade
Член од
26 август 2008
Мислења
278
Поени од реакции
1
Nekoj da ne znae nekoja druga programa za gledanje televizija osven zulu?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Nekoj da ne znae nekoja druga programa za gledanje televizija osven zulu?
Ова не е прогама, ова е веб сајт. Иначе освен зулу, тешко да има. Мада зулу е фејл, сите ги има само најдобрата ја нема (А1). Еве ти страни за страснки телевизии, ако ти затреба:

www.justin.tv
www.atdhe.net

Јас да прашам дали има некаков трик од он нет имам интернет и да направам безграница да симнувам(на 10 гига ми е ограничено).Имаше на друг интернет нешто финти ако не ги потрошеш тие гигабајти до крајо на месецо 10 дена пред крајо можеш да симнуваш колку сакаш само да не го рестартираш рутеро...па да питам има ли такво нешто на он нет.КОЈ ЗНАЕ НЕКА МИ ПИШЕ ПП ОТИ ОВАКА МОЖЕ И НЕМА ДА ВИДАМ ШТО СТЕ ПИШАЛЕ(МОШ НЕМА ДА СУМ АКТИВНА НА ОВАА ТЕМА)
Имаш на јутјуб туторијали, али ова не е легално, можеш само проблеми да си создадеш.

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Мислам дека прашањево е за тука. Значи имам проблем со брзината на БитТорент или било кој друг клиент за торент. Значи не мрда од 1 Кб/с и проверив значи има проблем кај port forwarding, веројатно. Интернетот ми е од Т - Хоум односно со рутер. Ако може помош ве молам.

Благодарам однапред :smir:

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Мислам дека прашањево е за тука. Значи имам проблем со брзината на БитТорент или било кој друг клиент за торент. Значи не мрда од 1 Кб/с и проверив значи има проблем кај port forwarding, веројатно. Интернетот ми е од Т - Хоум односно со рутер. Ако може помош ве молам.

Пробај со uTorrent. Би требало сам да си ги отвори портовите.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Нека ти прати некој торент од замунда да симнеш, види како ќе ти оди, а тоа Port Forward не ти менува ништо.

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Пробав и со уТорент исто е, а инаку пред тоа кога имав Вин ХР со истиот интернет и клиент за торент одеше супер. Има врска седмицава? И ако има некој торент од замунда ве молам да ми пратете по ПП.

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Да не имате некоја програма за откривање лозинки на мсн или некоја финта, ако може линк или да ми ја пратите на пп.

Си инсталирал ти драјвер нешто? Да не иде некоја програма со антената или можеби е вирус. Ако нема програма со антената инсталирај антивирус и скенирај го компјутерот и пак пробај.
Formatiran mi e kompjuterov nemam virusi 100% i imam programa instalirano programa za antenata! Ova e cudna rabota :(

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Симнував една игра и ми се изгаси компјутерот на 85% кога беше.Кога го пуштив компјутерот веќе беше ресетирана брзината и неможев веќе да симнувам.Ме интересира дали може да продолжам да го симнувам торентот од 85% од друг компјутер?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Симнував една игра и ми се изгаси компјутерот на 85% кога беше.Кога го пуштив компјутерот веќе беше ресетирана брзината и неможев веќе да симнувам.Ме интересира дали може да продолжам да го симнувам торентот од 85% од друг компјутер?
Како ја симнуваше играта?

Kajgana Shop

На врв Bottom