Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Зашо коа ја кликам firefox иконата ја отвара по 30 секунди? о.о

Да прашам кај вас се отвара замунда или до мене е..не ми ја отвара цела недела веќе...да не сум Баниран...и ако знае некој како банират, зашо го рестартирав рутерот и пак не ја отвара...

Затоа што оперативниот систем ти е расштракан или компјутерот ти е слаб?
Само што го „попраив“ оперативниот систем (repair), пошо недостигаа некои фајлови, а компјутерот не е слаб. C2Q Q9400 2.66 и 9800GTX+.

Само што го „попраив“ оперативниот систем (repair), пошо недостигаа некои фајлови

Ете ти го проблемот. Виндовс не реагира убаво на repair процедури. Инсталирај го од нула.

Имам Windows 7 и имам ADSL интернет ама сакам да направам на иконата Shortcut на Десктоп како е можно.... фл.:back:

Зашо коа ја кликам firefox иконата ја отвара по 30 секунди? о.о
Многу ти е "јак" Компјутерот или пак што Интернет имаш?:jaj:

Имам Windows 7 и имам ADSL интернет ама сакам да направам на иконата Shortcut на Десктоп како е можно.... фл.:back:

Фати ја иконата со десен клик и однеси ја на Desktop, отпушти таму десен клик и одбери Shortcut.

Пишуе горе ..

Core 2 Quad Q9400 2.66GHz и 9800GTX+..

Connection speed = 8mbps
Download speed= 1mbps

..

Пишуе горе ..

Core 2 Quad Q9400 2.66GHz и 9800GTX+..

Connection speed = 8mbps
Download speed= 1mbps

..
сорри не видов :jaj:

A иначи GoogleChrome или пак ChromePlus Најдобри ти се ... па ти како сакаш:smir:

Фати ја иконата со десен клик и однеси ја на Desktop, отпушти таму десен клик и одбери Shortcut.
Ама од кај да ја фатам кога никаде ја нема од Network and Sharig Centar го уклучувам интернетот :smir:

decki mozebi nee za ovde prasajnevo no ne znam kaj da postiram od pred 2/3 denovi stranata od on.net.mk ne mija otvara problemot e do mene posto probav od drugi PS si otvara se sie ok preinstalirav preisnatlirav i windows, broswer,flashplayer, itn itn.... pak ne saka...:( stvarno ne znam sto e dali se ima kaj nekoj ova sluceno samo nekoja strana dane otvara a drugo se da e ok ! ? ?

Attachments

• 2009-11-21_200048.jpg
    2009-11-21_200048.jpg
    12,3 KB · Прегледи: 3
decki mozebi nee za ovde prasajnevo no ne znam kaj da postiram od pred 2/3 denovi stranata od on.net.mk ne mija otvara problemot e do mene posto probav od drugi PS si otvara se sie ok preinstalirav preisnatlirav i windows, broswer,flashplayer, itn itn.... pak ne saka...:( stvarno ne znam sto e dali se ima kaj nekoj ova sluceno samo nekoja strana dane otvara a drugo se da e ok ! ? ?

Од кој провајдер имаш интернет? Прашај ги нив.

Од кабелнет имаш нет така?

AJ POMAGAJTE!!!
Zdravo edno prasanje!imam wireless internet. Na personalniov kompjuter mu staviv nadvoresna antena za da fajkat signal i mn ubo si go fajkat signalov ama nemam internet a na lap top imam so e problemov?????????

Јас да прашам дали има некаков трик од он нет имам интернет и да направам безграница да симнувам(на 10 гига ми е ограничено).Имаше на друг интернет нешто финти ако не ги потрошеш тие гигабајти до крајо на месецо 10 дена пред крајо можеш да симнуваш колку сакаш само да не го рестартираш рутеро...па да питам има ли такво нешто на он нет.КОЈ ЗНАЕ НЕКА МИ ПИШЕ ПП ОТИ ОВАКА МОЖЕ И НЕМА ДА ВИДАМ ШТО СТЕ ПИШАЛЕ(МОШ НЕМА ДА СУМ АКТИВНА НА ОВАА ТЕМА)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom