Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може ли некој да ми помогне како да поврзам 2 компјутери во мрежа на Windows 7? ПОследен О.С. кој го користев беше Windows XP и на него перфектно се снаоѓав. Пробав со истата процедува и на 7 но не успеав да постигнам никави резултати. Со Седмицава сум како изгубен германец :tapp::toe:
Истата процедура е, ставаш исто име на Workgroup, различни имиња на компјутерите, после правиш Sharing на фајловите/фолдерите што сакаш и толку.

Ако (случајно) ова не успее, оди Properties на Network и од лева страна од менито има мислам Advanced Sharing... и таму намести да ти е Network Discovery, да се гледаат компјутерите во мрежа. Ќе се снајдеш, лесно е.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
проблем со filezilla

што е проблемот, не можам да уплоадирам ништо прек филе зилаа на хостот
се јавува ова

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
што е проблемот, не можам да уплоадирам ништо прек филе зилаа на хостот
се јавува ова
Да не ти е паднат серверот?
Пробај со друг програм дали ќе може. Ако не, значи серверот нешто зеза, ако може, или продолжи со него или реинстал на FileZilla со најновата верзија.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Да не ти е паднат серверот?
Пробај со друг програм дали ќе може. Ако не, значи серверот нешто зеза, ако може, или продолжи со него или реинстал на FileZilla со најновата верзија.
ама ме логира, ги исчитува директориумите со филе зилаа ама кога ке уплоадирам ми вика too many conections, иначе ја уплоадирав зиллата ама пак исто :S:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ама ме логира, ги исчитува директориумите со филе зилаа ама кога ке уплоадирам ми вика too many conections, иначе ја уплоадирав зиллата ама пак исто :S:
Пробај ресет на конекцијата/модемот, нека ти смени IP адреса. Вака вика дека 2ца веќе сте конектирани со иста IP адреса.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Пробај ресет на конекцијата/модемот, нека ти смени IP адреса. Вака вика дека 2ца веќе сте конектирани со иста IP адреса.
знам што значи тоа ама финтата со сум на телекабел :) имам статичка адреса :S:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
го делам по дома на два пц-а директно од модемот :)
Епа така треба да имаш 2 различни IP адреси. За секој случај, пробај вака:

Извади го кабелот од модемот што оди до другиот компјутер и рестартирај го модемот (извади го кабелот од струја, па стави го пак, не преку копчето).

После треба да имаш само 1 адреса и тоа само за твојот РС. Пробај после пак. Направи и рестарт на РС.

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
Истата процедура е, ставаш исто име на Workgroup, различни имиња на компјутерите, после правиш Sharing на фајловите/фолдерите што сакаш и толку.

Ако (случајно) ова не успее, оди Properties на Network и од лева страна од менито има мислам Advanced Sharing... и таму намести да ти е Network Discovery, да се гледаат компјутерите во мрежа. Ќе се снајдеш, лесно е.
Средив ова и компјутерите се гледаат, но не можам да влезам во ниеден од нив. Ми вели You have no permition.... Селектирав Deactivate passwod и повторно ми вели You have no permition.... Овоја пат селектирав Activate password, change password (си внесив мој), го внесив и на двата компјутера и пак исто..... You have no permition.... :toe: Help....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Средив ова и компјутерите се гледаат, но не можам да влезам во ниеден од нив. Ми вели You have no permition.... Селектирав Deactivate passwod и повторно ми вели You have no permition.... Овоја пат селектирав Activate password, change password (си внесив мој), го внесив и на двата компјутера и пак исто..... You have no permition.... :toe: Help....
Кога правиш Sharing на фолдерите, таму во опциите треба да расчепкаш, имаше за кои јузери да влезат, колку, дали можат.... Не ми текнува точно, сеа сум на глуп ХР :)

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Епа така треба да имаш 2 различни IP адреси. За секој случај, пробај вака:

Извади го кабелот од модемот што оди до другиот компјутер и рестартирај го модемот (извади го кабелот од струја, па стави го пак, не преку копчето).

После треба да имаш само 1 адреса и тоа само за твојот РС. Пробај после пак. Направи и рестарт на РС.
ништо ни од тоа, повторно вика Одговор: 421 Too many connections (2) from this IP, а повторно истата адреса е по ресетирање на модемот :S:

Член од
22 јули 2009
Мислења
107
Поени од реакции
32
Кога правиш Sharing на фолдерите, таму во опциите треба да расчепкаш, имаше за кои јузери да влезат, колку, дали можат.... Не ми текнува точно, сеа сум на глуп ХР :)
средив готово! :vozbud: Фала многу брат! :eek:lee:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
ништо ни од тоа, повторно вика Одговор: 421 Too many connections (2) from this IP, а повторно истата адреса е по ресетирање на модемот :S:
Не сурфај на сајтови хостирани на истиот сервер додека префрлаш фајлови преку FTP. За најсигурно, не сурфај воопшто (исклучи го прелистувачот).

Ако тоа не помогне, оди во Edit - Settings во FileZilla, па во Transfers стави 1 за Maximum simultaneous transfers.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
mi treba internet paket nad ili tocno 100G pa ke ve molam da mi preporacate nekoj paket od nasite operatori a vo isto vreme mi treba stabilen internet najdobra brzina so e mozno i se razbira ako imate informacija za cena na paketot

Kajgana Shop

На врв Bottom