Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден проблем јас со лозинката за конетирање на адсл.. е сега проблемот е тоа што неможам да си ја сменам лозинката ако некој знае како да ја сменам нека помага фала однапред

Имам еден проблем јас со лозинката за конетирање на адсл.. е сега проблемот е тоа што неможам да си ја сменам лозинката ако некој знае како да ја сменам нека помага фала однапред

Oди таму лично со лична карта на тој што е адсл от пишан ќе ти ја сменат.

ОК ама јас неможам некако да ја сменам сам преку интернет...

Aj ovde da prasam:

Na rabota koristam internet preku server, go proveriv za brzina i mi pokazuva 2 mb download, 400 kb upload. Arno ama ako pustam nekoe torentce za siminjanje mi dava max do kaj 300-400 kb download a za upload do kaj 40 kb.
Sto e fintava, treba nesto da podesam ili serverot me koci ?

Aj ovde da prasam:

Na rabota koristam internet preku server, go proveriv za brzina i mi pokazuva 2 mb download, 400 kb upload. Arno ama ako pustam nekoe torentce za siminjanje mi dava max do kaj 300-400 kb download a za upload do kaj 40 kb.
Sto e fintava, treba nesto da podesam ili serverot me koci ?

Финтата е торент. Колку сидери има и со која брзина ти даваат да симнуваш, со таа ќе симнуваш.

Пробај од Zamunda симни некој торент да видиш со колку ќе ти оди. И со колку ти симнува од директен линк?

Финтата е торент. Колку сидери има и со која брзина ти даваат да симнуваш, со таа ќе симнуваш.

Пробај од Zamunda симни некој торент да видиш со колку ќе ти оди. И со колку ти симнува од директен линк?
Od zamunda siminjam najvise, ama primetuvam kako da ima nekoe ogranucuvanje deka od 300 neke da mrdne, retko ide do 400, na momenti. A za uploadot isto. Utorent mi vika nesto da proveram portovite, demek firewall ili router mi go limitira soobrakajot. Znaci izgleda odozgora mi go peglaat signalot :) ama dali moze da se zaobikoli toa

wireless security

дечки како да ставам пасворд на бежичниот интернет имам линксѕс рутер поврзан ми е со компјутерот пишете ве молам итно ми е

Znaci imam problem,Avira antivirusot mi najde duri 71 trojan virus i toa site u system volume information,a nikako da go otvoram toa da vlezam vnatre ima access denied,probuvav na milion nacini ali ne znam kako ako mozete da mi pomognete

Od zamunda siminjam najvise, ama primetuvam kako da ima nekoe ogranucuvanje deka od 300 neke da mrdne, retko ide do 400, na momenti. A za uploadot isto. Utorent mi vika nesto da proveram portovite, demek firewall ili router mi go limitira soobrakajot. Znaci izgleda odozgora mi go peglaat signalot :) ama dali moze da se zaobikoli toa

Тешко, ако тој администраторот поставил се како што треба.

Znaci imam problem,Avira antivirusot mi najde duri 71 trojan virus i toa site u system volume information,a nikako da go otvoram toa da vlezam vnatre ima access denied,probuvav na milion nacini ali ne znam kako ako mozete da mi pomognete

Прво треба да направиш disable на System Restore и да го рестартираш компјутерот. Сите фолдери од System Volume Information ќе бидат избришани, ако има некој останато оди во Safe Mode и од таму избриши ги.

Откако ќе направиш се тоа може пак да го оспособиш System Restore.

Стандардна IP адреса на повеќето Linksys рутери е: 192.168.1.1, ако ништо не си менувал истата адреса пиши ја во Internet Explorer.

Ќе ти се отвори еден прозорец каде ќе те праша за корисничко име и шифра, доколку го имаш стандардниот софтвер на рутерот и не си менувал до сега ништо ова треба да го внесеш:

username: admin
password: admin

Откако ќе ти се отвори страницата за подесување на рутерот отиди во Wireless направи ги следните подесувања:

Basic Wireless settings
Wireless Network Mode: Mixed (тоа значи да се користи B и G стандардот истовремено, зависно од квалитетот на сигналот).
Wireless Network Name (SSID): bilo_koe_ime_po_tvoj_izbor
Wireless Channel: стави го на пример 9-ти еве да не прави проблеми станардниот 6-ти.
Wireless SSID Broadcast: enable (може ова и disable за поголема сигурност но само ако знаеш каде да го внесеш името на твојата SSID, претпоставувам незнаш така да остави како што е).

Wireless Security
Security Mode: WPA2 Personal
WPA Algorithms: TKIP+AES
WPA Shared Key: fraza_po_tvoj_izbor (било кој збор, бројки и карактери по твој избор што ќе ги запамтиш, ова е битно колку посложено толку подобро, мора да биде минимум 8 карактери, п.с. ова е passphrase, а не шифра има разлика).
Group Key Renewal: остави на default, 3600 секунди

Објаснувањево е за фабричкиот софтвер (firmware) за повеќето Linksys рутери.

Decki imam problem ... koga odam jas na mojot profil na fb ova mi izleguva .... a drugi mozat da odat na mojot profil a jas ne mozam ,,,, wtf ?

Untitled-1_copy.jpg

ова и јас го направив, ама не ОДИ. Еднаш ми се смени името (по моја интервенција), ама пасворд никако да се стави. Каде грешам? Сега не можам ни име да ставам на мрежата туку си останува Linksys по дифолт. Интернет имам, само заштита/клуч немам. Го ресетирав X пати рутерот и пак исто. ПОМОШ?!?!??!?

Кој точно модел и која верзија на рутер, која верзија на firmware?

Ми се случи слична ситуација со WRT54GL (v1.1) и фабрички firmware, се подесуваш како што треба, после исклучување од струја се ресетираше SSID и security, a PPPoE конекцијата си ја памтеше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom