Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со брзинава на интернето посебно на rapidshare ми симнува со 100KB а имам 4МB брзина,и сега незнам дали е до кај мене проблемо или е со страната.Ако можи некој нека проба да симнува нешто од rapidshare и нека пиши со која брзина ќе му симнува.Фала
Од околу 12 - 1 часот по полноќ до сабајле дига и 230-250 KB/s

Да сум админ би ја тргнал, вака не бива :)

ама види за ова, порано ми се појавуваа и реклами какошто се
You are the 999999 user to see this baner , click here... тоа сигурно не е од сајтот
Toa со 99999 user ако ти излезе напрај delete private data (cookies, browsing history....) и ќе го снема.

Абе тука мора да има реклами, ако ти излезе тоа 9999999 user... тогаш тоа се средува со delete private data, a рекламите не може да ги снема.

Абе тука мора да има реклами, ако ти излезе тоа 9999999 user... тогаш тоа се средува со delete private data, a рекламите не може да ги снема.

Може, може.. AdBlock Plus (addon за Firefox) одаааамна блокира реклами (и било какви слики, клипови, анимации по желба на корисникот). Инсталираш, одиш десен клик -> Adblock Image/Frame, и толку од рекламата.

Може, може.. AdBlock Plus (addon за Firefox) одаааамна блокира реклами (и било какви слики, клипови, анимации по желба на корисникот). Инсталираш, одиш десен клик -> Adblock Image/Frame, и толку од рекламата.

Ова работи, фала :wink:

имам Max ADSL интернет како да направам да ми се конектира при стартот на ком:smir:

имам Max ADSL интернет како да направам да ми се конектира при стартот на ком:smir:

Тоа е можно само ако имаш рутер ( јас го имам томсон што го даваат со комфорт пакетите ), значи со рутерот автоматски штом ти се уклучи компјутерот, веднаш си конектиран на интернет :)

Pomos !!

Ako znae nekoj kako moze da go smenam jazikot na MOZILATA od makedonski na angliski neka pise !

odnapred fala !!!

Fala

Imam uste 1 problem :

Zosto koga ke uklucam poveke stranici na internet mi se rekonektira msn-to ??

Едно прашање...

Иам еден нов компјутер, али на него неам интернет...(ќе си зеам сплитер)...

е сеа, дур да зеам сплитер, сакам да иам нет на него, го зиам кабелот го уклучувам во лан (неам модем директно ми иде) и одма наидувам на проблем, приклучокот на лан кабелчето не трепка (на стариот трепка кога е конектирано, па и на исклучен компјутер)....
го занемарив тоа и продолжив...го уклучив компјутерот и во нетворк вика дека е уклучен интернет или лан кабел, ама, нема data traffic...страници не се отвараат...фтп/лан сервер не се отвара...ping google нејке (не ни ги праќа пакетите за да има барем 100% лост, да знам дека е до нив)...

е сеа, има нешто што не ви кажав...неам инсталирано драјвери...за ништо...на стариот иам “необичен“ Windows (фала богу не е легален :)) иам еден виндоус LastXp 20...тој го користам на стариот компјутер и со неговото инсталирање, тој си проверува каква конфигурација имаш, во него содржи драјвери, па така да не се замарам да ги инсталирам...ништо не сетирам на стариот пц, а иам нет...

кога дојде време да му стаам виндоус на новиов, цд-то ми се заеба...corrupted files...па бев приморан да инсталирам виндоус икс пе блек едишн....е сеа овој прв пат го користам, и викаше као сам да си најде драјвери, кобожем најде инсталира, вика инсталирани се, можам да стаам ептен јака резолуција на пц-то што ме увери дека се инсталирани драјверите...али нет немааа....

може да е до драјверот од матичната?? или нешо друго ме дупи??
(знам дека постирав и многу непотребни информации, али може ќе ви се најдат :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom