Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање...

Иам еден нов компјутер, али на него неам интернет...(ќе си зеам сплитер)...

е сеа, дур да зеам сплитер, сакам да иам нет на него, го зиам кабелот го уклучувам во лан (неам модем директно ми иде) и одма наидувам на проблем, приклучокот на лан кабелчето не трепка (на стариот трепка кога е конектирано, па и на исклучен компјутер)....
го занемарив тоа и продолжив...го уклучив компјутерот и во нетворк вика дека е уклучен интернет или лан кабел, ама, нема data traffic...страници не се отвараат...фтп/лан сервер не се отвара...ping google нејке (не ни ги праќа пакетите за да има барем 100% лост, да знам дека е до нив)...

е сеа, има нешто што не ви кажав...неам инсталирано драјвери...за ништо...на стариот иам “необичен“ Windows (фала богу не е легален :)) иам еден виндоус LastXp 20...тој го користам на стариот компјутер и со неговото инсталирање, тој си проверува каква конфигурација имаш, во него содржи драјвери, па така да не се замарам да ги инсталирам...ништо не сетирам на стариот пц, а иам нет...

кога дојде време да му стаам виндоус на новиов, цд-то ми се заеба...corrupted files...па бев приморан да инсталирам виндоус икс пе блек едишн....е сеа овој прв пат го користам, и викаше као сам да си најде драјвери, кобожем најде инсталира, вика инсталирани се, можам да стаам ептен јака резолуција на пц-то што ме увери дека се инсталирани драјверите...али нет немааа....

може да е до драјверот од матичната?? или нешо друго ме дупи??
(знам дека постирав и многу непотребни информации, али може ќе ви се најдат :))

Инсталираше драјвери за мрежната ?
и бај д веј, шо нет имаш ?

абе со виндоусот идеа драјвери (многу едно 3 пакета по 30/40 драјвери) и само требаше да стиснам checkbox install motherboard driver...

друго, иам Cabletel Extra од 4mbps 10gb трансфер...али поише од 512 kbps не иде (на спид тест, при дл, со 60-70 kbps)

E vaka sega :

Povrzani sme so bratucedmi vo mreza i koga ke sakame da igrame FIFA ne saka da se povrze vo mreza , jas koga ke kreiram kaj nego ne go dava , a toj koga ke kreira mi pisuva estab.. conection ?

Ako znae nekoj neka pise .

ODNAPRED FALA !!!!

E vaka sega :

Povrzani sme so bratucedmi vo mreza i koga ke sakame da igrame FIFA ne saka da se povrze vo mreza , jas koga ke kreiram kaj nego ne go dava , a toj koga ke kreira mi pisuva estab.. conection ?

Ako znae nekoj neka pise .

ODNAPRED FALA !!!!

Може да играте други игри?

Nemame probano , no nejke da go otvori negoviot pc preku my network places i view worgroup computer !

Драјвери ти требаат
еве бе...сеа симнав посебно драјвери за мрежната од нет, ги инсталирав, пак ништо...Internet Protocol (TCP/IP) на стариот пц ми е стаено на obtain, сам да бара...на новиот ми е исто така, и не сака да чуе за конекција...пробав сам ги упишав/копирав DNS/IP/Subnet/subnet getaway на новиот од стариот, и сеа на некој начин конектирано е, а нема нет....ПОМОШ!

Помош :(

Дечки ми треба помош или совет од вас!
Имам проблем кога отварам на YouTube и страницата неможам да ја отворам ќе поминат 3 или 5 минути и ми вика врската беше ресетирана :( ако имате некој предлог пишите, а откако ќе ми помогнете избришете ја темата.
Фала однапред :smir:

кабловски...али не е тоа проблемот прашав неколку другарчиња ок е кај нив

Здраво
имам проблем еден..ако може за помош плс..
на едно девојче вајда некој и го има хакнато профилот на хи5.ком,не може да се најави.Сега не знам како да го вратам профилот...
ај ке ве молам за помош итно е..
фала однапред

Здраво
имам проблем еден..ако може за помош плс..
на едно девојче вајда некој и го има хакнато профилот на хи5.ком,не може да се најави.Сега не знам како да го вратам профилот...
ај ке ве молам за помош итно е..
фала однапред
:pos2::pos2:
нека го избрише овој, или ако им сменил пасворд нека си го прате на емаил ваљда бива, и може да си направи нов, што толку тешко

:pos2::pos2:
нека го избрише овој, или ако им сменил пасворд нека си го прате на емаил ваљда бива, и може да си направи нов, што толку тешко
ама финтата е во тоа што заборавила на кој меил е рег.. :)
инаку не е поентата за нов профил..лесна работа...ама да не чепка тој по профилот..да пишува и прака шо не треба..

Дечки ми треба помош или совет од вас!
Имам проблем кога отварам на YouTube и страницата неможам да ја отворам ќе поминат 3 или 5 минути и ми вика врската беше ресетирана :( ако имате некој предлог пишите, а откако ќе ми помогнете избришете ја темата.
Фала однапред :smir:
ќе може ли? :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom