Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Господ го создал на човекот !!!
Ок, докази имаш насекаде само нејчеш да ги читаш, гледаш и слушаш.Доказче некое имаш ??
Или од пуста вера ти е констатацијата ??
Еве ти едно доказче дека Господ го создал човекот
Информациите што ги содржи еден хромозом кај човекот се еквивалентни на [FONT=fixedsys,arial black]500[/FONT] милиони зборови. Со просек од [FONT=fixedsys,arial black]400[/FONT] зборови по страница, би биле потребни [FONT=fixedsys,arial black]5435[/FONT] книги од по [FONT=fixedsys,arial black]230[/FONT] страници за да се запишат овие зборови, а цела библиотека од [FONT=fixedsys,arial black]250000[/FONT] книги за да се запишат информациите кои се содржат во 46-те хромозоми кај оплоденото човечко јајце.
Франсис Крик ја пресметал веројатноста за спонтано образување на една најпроста протеинска компонента од само 200 аминокиселини (нешто многу попросто од една ДНА молекула) Тој добил [FONT=fixedsys,arial black]1 : 10000...0 (260 нули)[/FONT].
Бројот на честици во вселената изнесува околу [FONT=fixedsys,arial black]1000..0 (80 нули) [/FONT]Ако овој број го помножите три пати сам со себе, бројот погоре сепак ќе биде околу сто милиони билиони пати поголем од овој производ.
Во своето дело "Еволуција од Вслелената", познатиот британски астроном Фред Хојл и Викрамасинге пишуваат дека веројатноста животот да настанал случајно изнесува [FONT=fixedsys,arial black]1 од 1000...0 (40 000 нули) [/FONT]За споредба, бројот на честиците во Вселената би требало сега [FONT=fixedsys,arial black]500[/FONT] пати да го помножиме сам со себе за да дојдеме до овој број.
Хојл вели: Кога ќе размислите дека еден типичен ензим има синџир од можеби [FONT=fixedsys,arial black]200[/FONT] врски и дека има [FONT=fixedsys,arial black]20[/FONT] можности за секоја врска, лесно е да се увиди дека бројот на бескорисни комбинации е огромен, поголем од бројот на атомите во сите галаксии видливи со најголемите телескопи. Тоа е само еден ензим, а има преку [FONT=fixedsys,arial black]2000 [/FONT]такви кои служат за многу различни цели.
Оттука, како дошло до оваа ситуација која ние сме ја затекнале ?
Хојл додал: Наместо да ја прифатиме извонредно малата веројатност дека животот настанал преку слепите сили на природата, изгледа дека би било подобро да претпоставиме дека потеклото на животот бил еден промислен интелектуален чин.
А ти имаш некое доказче дека човекот го создал Господ или пустата вера ти е констатација?
Ок, докази имаш насекаде само нејчеш да ги читаш, гледаш и слушаш.
Еве еден мал пример, сакам да ми кажеш дали човекот го створил на космосот?, дали небото, планините и ред други работи ги створил човекот?, после смрта што се случува дали човекот е фактор за тоа ?
Сура Ел-Бекара:
6. Сеедно е, навистина, на оние што не веруваат ќе ги опоменуваш или нема да ги опоменуваш: оние, сепак, нема да веруваат.
7. Аллах ги запечати и срцата нивни и ушите нивни, а пред опулот нивни е завеса, и за нив има казна голема.
Доволно нели ?
Да во исламот не е Исус Бог, Во исламот е господ еден Аллах џ.ш.Да ти помогнам во дилемата...
Only in Christianity do we have the person of Christ who claimed to be God.
Ова го нема во Исламот...
Да ,да ова ме убеди дека постои Бог . Од денес почнав да верувам во него , се надевам дека и другите “ќе почнат „. Благословени да сте !!
Сега се двоумам , што религија да одберам ...И дбете дадоа докази за постоење на Бог ,и дека ние потекнуваме од него , али не може и двете да ги одберам, нели ? Ај , Христијанството ми се повеќе допага( вечен живот and shit ) али не можам да ги одбијам 77 девици од Алах . What should I do ??
Зошто да веруваш кога можеш да се обидеш да знаеш?...Ocigledno temata se pretvori vo toa na koja religija da se veruva.
TheBestTipster ako sakas ne i veruvaj na nitu edna religija, no podoboro bi ti bilo ( spored mene, ni na kraj pamet ne mi ide da te prisiluvam vo toa ) da veruvas vo nesto nadprirodno, vo nesto vecno, vo nesto so beskonecna mok, vo nesto za koe sto ne postoi vreme, koe sto ima sozdadeno se na univerzumot, kako sakas nareci go. Daleku pologicno e, otkolku da veruvas vo veke urnatata materijalisticka teorija.