Напишано од
Чорбаџија
Oaza, бараше од мене "докази" дека универзумот е плански и целисходно создаден, дека зад дизајнот и законитостите во природата стои Дизајнер и Законодавец?
Јас ти наведов околу 30 научни аргументи за тоа. Не знам зошто уште се препелкаш околу тоа.
Ako ova ti bea dokazi za postoenjeto na "Bog" , jas sum kokoska ...
Дали си кокошка или не јас тоа не знам, но знам дека ти наведов 30 научни аргументи (не докази) дека зад дизајнот во универзумот стои Дизајнер, зад законитостите во природата стои Законодавец и сл.
При тоа го користев каузалниот закон: ако постои часовник, мора да постои и часовничар, ако постои куќа, мора да постои и некој што ја изградил таа куќа и ја опремил за живеење, значи ја создал плански и со некоја цел.
Јас наведов 30 аргументи (не докази) дека Божјото постоење се открива во фасцинантниот дизајн и совршено и прецизно поставените закони и параметри во природата, што бескомпромисно ја исклучува случајната веројатност од бината и триумфално го најавува Создателот на Небесата и Земјата и на се видливо и невидливо.
А ти, наместо да се замараш со мојот карактер, можеш за возврат да ми наведеш и ти некои аргументи дека Бог не постои (по можност научни). Еве за почеток наведи 30 аргументи за Божјото непостоење па (за момент) ќе бидеме нерешено
Или ако не можеш од еднаш да наведеш толку, наведи барем 10? или барем 3? море наведи барем 1 и ќе ни тргне дискусијава напред