Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
За да го запишеш тој услов е да го имаш положено комуникациски технологии. Еве ти пдф со услови за предметите.
http://www.feit.ukim.edu.mk/mk/stud...phs/00/document/preduslovi_informator_IKI.pdf

Иначе ти како сакаш чисти си ги предметите. На крај мораш да имаш положено 4 од 8те кои се изборни кај инфо и уште 4 од било кои изборни за кои имаш услов за да ги слушаш од ИКИ.

Јас ко шо знам за инфо не важат условите , т.е сите постари од инфо до сеа тоа ми го кажале .

Јас ко шо знам за инфо не важат условите , т.е сите постари од инфо до сеа тоа ми го кажале .

Епа мој мн добар другар и колега имаше положено 6 од ИКИ и 2 од ИНФО...
Е сеа пошто не си прашал и пошто "постарите му кажале", си полага уште 2 од ИНФО и на крај ќе има повеќе кредити и положени предмети одколку што треба...
Сепак ако не сте сигурни постојат студентски прашања таму таа лошата тетка све ќе ви објасни :)

За инФо нема услови на изборните :}

--- надополнето ---

Епа мој мн добар другар и колега имаше положено 6 од ИКИ и 2 од ИНФО...
Е сеа пошто не си прашал и пошто "постарите му кажале", си полага уште 2 од ИНФО и на крај ќе има повеќе кредити и положени предмети одколку што треба...
Сепак ако не сте сигурни постојат студентски прашања таму таа лошата тетка све ќе ви објасни :)

Тоа со 4 инфо 4 ики ..... стоело негде у правилник ама НИКОЈ ама баш НИКОЈ од тие те тетките на студентски не СПОМНАЛ или нешто ...... Имаше кај нас фаци шо запишуваа по 6-7и јадеа бед -.-

Да прашам: Дали постои минимален број на кредити кој мора да биде исполнет за да може да се запише семестар? Знам дека максимум е 34,5 ама ова не ми е јасно, пошо се соочуем со ситуација да презапишам Математика 2 (и најверојатно само тој), а услов ми е за сите задолжителни предмети од 4 семестар.
Друго (поврзано со првото): Што отприлика би требало да напишам во молбата :) ако на пример сакам да запишам предмет за кој не исполнувам услов?

Да прашам: Дали постои минимален број на кредити кој мора да биде исполнет за да може да се запише семестар? Знам дека максимум е 34,5 ама ова не ми е јасно, пошо се соочуем со ситуација да презапишам Математика 2 (и најверојатно само тој), а услов ми е за сите задолжителни предмети од 4 семестар.
Друго (поврзано со првото): Што отприлика би требало да напишам во молбата :) ако на пример сакам да запишам предмет за кој не исполнувам услов?

Ако не се лажам минималниот број беше 25.5 или 26.5
Ако неможеш задолжителни ќе запишеш изборни (незнам дали ќе ти дадат само математика 2 да запишеш, пошто не ти е последен не верувам), а не сум сигурен (немам чуено) дали би ти дале да запишеш предмет доколку ги немаш ислушано/положено некои од условите за него.
Ако пишуваш молба пиши ја баш као што тебе ти треба, замоли за што ти треба и толку :)

Ај ве молам некој од поупатените да кажи од прилика шо би дала Верка на испит? Фала однапред:smir:

ај некој од постарите колеги шо полагал испит кај христина физика 1 да каже шо има усното и отприлика какви задачи ке има до кои теми :tapp:

Ако не се лажам минималниот број беше 25.5 или 26.5
Ако неможеш задолжителни ќе запишеш изборни (незнам дали ќе ти дадат само математика 2 да запишеш, пошто не ти е последен не верувам), а не сум сигурен (немам чуено) дали би ти дале да запишеш предмет доколку ги немаш ислушано/положено некои од условите за него.
Ако пишуваш молба пиши ја баш као што тебе ти треба, замоли за што ти треба и толку :)

А на пример ако се дипломира со 240 кредити, а јас имам повеќе од тоа, би исполнувал услови за диплома?

ај некој од постарите колеги шо полагал испит кај христина физика 1 да каже шо има усното и отприлика какви задачи ке има до кои теми :tapp:

Усното... Па може да има Гаусова равенка за тенка леќа (цртеж и изведување), Снелиусов закон (цртеж и изведување), работа при адијабатски процес, равенка на стојни бранови, равенка за физичко нишало, што знам друго... А од задачи, една од Кинематика, Динамика, Механички бранови, Термодинамика и Оптика. Очекувајте една задача од збирката на 3те професорки (за 10 поени), една решена од аудиториски (исто за 10 поени). Ако ги решите тие 2, плус таа за 5 поени (најчесто една равенка само е) и задачата од Оптика, затоа што според мене Оптика е најлесна тема, ете ви 40 поени... така јас положив :)

Ако сакам да поништам оцена треба да пријaвам некаде или можам дирекно на испит да се појавам? Со други зборови, можам ли да се појавм на испит ако упеам да нучам, а ако не, по испитот да ми се запише оцената од колоквиумите? :p

- Тема: Факултет за Електротехника и информациски технологии

Ако сакам да поништам оцена треба да пријaвам некаде или можам дирекно на испит да се појавам? Со други зборови, можам ли да се појавм на испит ако упеам да нучам, а ако не, по испитот да ми се запише оцената од колоквиумите? :p

are you serious?

- добро ако веќе бркаш просек, тогаш идеш со пријава за испит повторно си го пријавуваш, и доставуваш молба до деканат за поништување на оцената

Најубаво е во терминот за консултации/земање оцени на професорот/професорката, да го/ја известиш дека ја поништуваш оценката од колоквиумите, и одиш на испит. Ова е за да ја зачува истата пријава што си ја пуштил во сандачето. Тоа е за јануарска сесија. Ако си положил преку колоквиуми до јануари, и не си отишол на испит, а сакаш во јуни да преполагаш, имаш право да ја поништиш оценката, а тоа се прави со молба до деканат. Тоа што ќе го добиеш во јуни ти е конечна оценка (ако положиш), т.е. ако си имал 7ца, а во јуни 6ка, 6ката ти останува, и немаш право во септември пак (не знам што се случува ако паднеш во јуни). Сега кажи ми, што сакаш да поништиш, која оценка и кај кој професор?

Што ке биде ако не земам потпис физичко?:smir:
Ништо. Никој не ти бара потпис физичко за да завериш семестар. Прашав и во студентски прашања тие ми рекоа дека првпат слушаат за такво нешто, на нив никој не им дал никакво соопшетние за такво нешто.

Ништо. Никој не ти бара потпис физичко за да завериш семестар. Прашав и во студентски прашања тие ми рекоа дека првпат слушаат за такво нешто, на нив никој не им дал никакво соопшетние за такво нешто.
Уф, ми олесна :) гледам сите од група дигаат паника, трчаат по потпис а мене ме мрзи да идам до таму:pos2:

А на пример ако се дипломира со 240 кредити, а јас имам повеќе од тоа, би исполнувал услови за диплома?

Ako gi polozis site zadolzitelni togas da mozes i 300 da imas :D
rabotata e da nemas pomalku

Vaka sea. Koa gi davas prijavite pred vtor kolokvium tie prijavi ti se za ispitite. E sea so toa sto ti si go polozil kolokviumot mozes da zemes ocenka, ako sakas pogolema si ides direktno na ispit ne mora da prijavuvas nigde.
E sea jas kolku sto znam ako ides na ispit avtomatski ocenata od kolokvium ti se ponistuva, taka da ako si imal 7ca na kol a dobies 6 na ispit ke si imas 6ka, ako padnes togas ke bides padnat :)

Ali veke ti pisale i nad mene taka da mislam deka ti e jasno.

p.s. sorry za fontot nemam mak podrska

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom