Факултет за Електротехника и информациски технологии

• Креатор на темата Креатор на темата Демијан
  • Време на започнување Време на започнување
За да имам услов за втора да запишам мора да ги положам и двете математики и електротехники?

2те електротехники не ти требаат, 2ката е само услов за 2ра а можеш да ја полагаш и да го немаш положено кецот. Али математика 2ка полагање без кец никако...

Бегајте што е можно подалеку од него. Доаѓа на предавања, седи 20 минути, и вика: доста е за денес, или: гледам ме гледате бледо, па доста е. Три пати му имам отидено на предавања. Му имам измерено време двапати, еднаш седеше 23, а еднаш 26 минути. Третиот пат не ни се појави.

Може така да се однесува?
Смее ли?
Неможе тоа да се санкционира?

Фала богу тогаш што не сум во Скопје.

Смее ли?

Ко божем се' друго функционира беспрекорно во државава, па тоа останало... Два збора: тоа е.

Ко божем се' друго функционира беспрекорно во државава, па тоа останало... Два збора: тоа е.

Брат овде на Тетовскиов ќе речеш Албанци али друже се е под конец.
Дури денес ептен се зачудив, во Ректоратот во ходниците мора да владее ред и мир, како у војска се строиш на десна страна од ходникот кога чекаш.
И професор да си мораш поштовање кон тие вработени да покажеш.

За да имам услов за втора да запишам мора да ги положам и двете математики и електротехники?
Зависи кој смер си. Ако до септември исчистиш се од 1 семестар, можеш да запишеш 5 нови предмети од 3 семестар (ова е генерално).

Ај некој постар колега нека пише како иде со сесиите, кога има следни шанси за полагање на кецовите? Јуни, Август и Септември се ? Ако положам мат 1 пример у јуни, 2ката у август ја полагам, така иде?

Не не, предметите што ти се од иста учебна година не зависат еден од друг. Имаш јануарска, јунска и августовска сесија и у секоја од нив можеш да ги упишеш сите 10 предмета.

Ај некој постар колега нека пише како иде со сесиите, кога има следни шанси за полагање на кецовите? Јуни, Август и Септември се ? Ако положам мат 1 пример у јуни, 2ката у август ја полагам, така иде?
Ако не ја положиш мат 1 сега во јануари, ти моеш да си полагаш мат 2 и преку колоквиуми... а иначе следни шанси за кецовите освен сега во јануари се во јуни и во август.

Ако не ја положиш мат 1 сега во јануари, ти моеш да си полагаш мат 2 и преку колоквиуми... а иначе следни шанси за кецовите освен сега во јануари се во јуни и во август.
Хух ми олесна :)
Ај некој што знае одприлика што се паѓа усно математика кај Билјана Тунеска? Задачите 90% ги знам, али од усното се плашам..:toe:

Епа нели Математика 2 е зависна од кецот? Или демек не смеам испит математика 2 да полагам а смеам да пробам преку колоквиуми? И ај ако не е проблем некој постар колега нека каже како иде тоа со праксата, кога треба да идеме, дали идат сите или само тие со повисок просек итн итн?

Епа нели Математика 2 е зависна од кецот? Или демек не смеам испит математика 2 да полагам а смеам да пробам преку колоквиуми? И ај ако не е проблем некој постар колега нека каже како иде тоа со праксата, кога треба да идеме, дали идат сите или само тие со повисок просек итн итн?

Не бе друже, кажаа веќе дека парен со непарен семестар си нема врска :smir:

За да ја запишеш Математика 2, ти треба потпис од Математика 1, што не се сомневам дека го имаш. А кога планираш да го полагаш мат 2, дали преку колоквиуми, јуни, август или следниот јануари, тоа е оставено на тебе.
Во врска со праксата, тоа е новина од оваа година, веројатно најубаво во студентски прашања да се обратиш.

Мхм јасно значи само треба да ги имам слушано, не мора положено.

Смее ли?

Хахаха, зашто? Што ни фали на нас што сме во Скопје?

Иначе муабетов со професоров нема никаква врска со тоа дали тој ќе држи час од 30мин или од 120мин, муабетот е нешто сосема друго, тие што го знаат разбираат... BTW јас слушав кај него два предмети и секогаш држевме по два часа, си идеше човекот редовно на работа.

Што ке биде ако положам математика 1 и електротехника 1, а двојките не? (мислам ни на испитите у јуни и август)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom