Книгата ја имав од татко ми од раните 70ти години А да бабичката лаже, не да лаже суши Ако ја погледнеш скриптата ке видиш дека дава својство или теорема па после тоа пишува ДОКАЗ: и нема доказ а бидете сигурни дека без доказаи кај бабата тешко се положува (да не бидам многу груб ама не се положува). Значи мене колку шо ме држи меморија прво прашање ми беше Векторски производ (и тука мора да напишиш се, буквално се за тоа теореми и докази на теореми, својстав и докази на својствата. . . ), па поставува некој си задачи кои ги знаат само оние што ја прашале на консултации како се решава итн. Сума сумарум незгодна е ама се положува и СОВЕТ МОЈ ТИ Е: Положи на колоквиуми пошто на испит се жалеа било премногу тешко :S
http://groups.yahoo.com/group/SP_FEIT_Sk/Како беше урл-то до јаху групата на факултетот, не го запишав???
Кратко и јасно : не оди на предавања. Единствено нешто шо може да изгубиш е да не земеш семинарска, ама се живее и без неа.Тоа професорката со застои во ЕКГ-то (читај, Верка - физика) малку погласно да збори и се ќе биде таман. Седиш и само гледаш како отвара уста и од време на време до тебе доаѓа некој звучен бран... ама многу ретко...
Мене она не ми држеше линеарни трансформации (бучковкса ми беше) али ако нема докази во скриптата нејзина тогаш бидете сигурни дека или треба да црнчите на час кај неа и да препишувате докази или ке копирате од некој шо седи или (како што јас правев) ке си консултирате правви книгиДали ова значи дека треба и дополнителна литература да си консултираме (за линеарни трансформации) освен нејзината скрипта?
И стварно,нема воопшто докази..:nesvest:
Класика на електро ти се Демидович, Миличич и Шапкарев, од тие 3 одбери една, плус земи ја збирката решени испитни и немаш гајле кој и да ти предава (сем Јолеска-Тунеска...она е као факултет у факултет)Шо книги и збирки се препорачливи за Математика 1 кај Боро Пиперевски освен неговава книга во електронски издание?
Доволно е да ги поминиш сите испитни и задачите шо ги имат во скриптата кај Зајкова-Санева. Во математика 1 не се потребни никакви дополнителни збирки, пошо сите финти на задачи се во овие шо ги спомнав. Ама, ако не се осеќаш доволно спремен, фати нешто дополнително...Шо книги и збирки се препорачливи за Математика 1 кај Боро Пиперевски освен неговава книга во електронски издание?
Јас би рекла универзитет во факултет Иначе трудна е или онака си е дебела? :/Класика на електро ти се Демидович, Миличич и Шапкарев, од тие 3 одбери една, плус земи ја збирката решени испитни и немаш гајле кој и да ти предава (сем Јолеска-Тунеска...она е као факултет у факултет)
Паааа, се породи во Август, така да сеа би требало да има некои белези од тоа, али сигурно ќе се опраиЈас би рекла универзитет во факултет Иначе трудна е или онака си е дебела? :/
мене ми е јолеска тунеска асистент...Класика на електро ти се Демидович, Миличич и Шапкарев, од тие 3 одбери една, плус земи ја збирката решени испитни и немаш гајле кој и да ти предава (сем Јолеска-Тунеска...она е као факултет у факултет)