Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Луѓе, со колку бода се влегува во државна квота на феит? Онака, околу бројка некоја :smir:
Истото и јас се прашувам, кажете искуства од претходниве години, за ИКИ и КСИА посебно

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
За ики како што има навала ќе ви требаат максимум поени за во државна.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.208
Истото и јас се прашувам, кажете искуства од претходниве години, за ИКИ и КСИА посебно
КСИА докај 80 бода мислам можеше,за во државна а примаа 56.Оваа година гледам 80 места има. :smir:

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Не максимум али 93-94 ќе требаат...барем така мислам беше минатата година..
така беше лани , а во другите смерови сите што се пријавија (во прв уписен рок) влегоа во државна !!! (само за ИНФО не сум сигурен)

така да поени за државна ви требаат за ИКИ ! :D

--- надополнето ---

Од 2009та е тоа. :)
Ќе пратат mail за казнена ако има, ама рано е уште за тоа.
lлеле каков идиоот сум :D

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
така беше лани , а во другите смерови сите што се пријавија (во прв уписен рок) влегоа во државна !!! (само за ИНФО не сум сигурен)

така да поени за државна ви требаат за ИКИ ! :D

Во инфо примаа 25 во државна, 15 во приватна или вкупно 40. Пријавени имаше околу 90 мислам.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Со вкупен просек од матура 96.117 дали имам шанса на ИКИ и во која квота?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Од колку е приватната на ИКИ, поточно беше лани? Не ми е до толку важна државната :)

Х

Ханзо

Гостин
Од колку е приватната на ИКИ, поточно беше лани? Не ми е до толку важна државната :)
Ако прашуваш за бодови, зависи од конкуренција. Види на конкурсот по колку луѓе примаат, и моли се помалку од тоа да се пријават со повеќе бодови од тебе. Знам дека лани имаше помалку луѓе од пред две години, кога се запишував јас, а бев некаде на средина на приватна со 4.70 некаде мислам. Па сега, трендови на опаѓање, послаба Грујо ајти пропаганда и молитви, собери све и диференцирај.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Лани последниот во приватна мислам дека имаше 85. Државна знам дека беше 94.

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Ме интересира колкава била посетеноста минатата година и тие пред неа на ТК ???

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Ме интересира колкава била посетеноста минатата година и тие пред неа на ТК ???
Државна квота се исполнува дури по втор уписен рок. Ако имаш во предвид и дека на ТК примаат 80 души во државна квота - би требало да ти е јасно колкава е (не)посетеноста.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Државна квота се исполнува дури по втор уписен рок. Ако имаш во предвид и дека на ТК примаат 80 души во државна квота - би требало да ти е јасно колкава е (не)посетеноста.
Па скоро на сите останати смерови квотата се исполнува во вториот уписен рок, а и најчесто не е исполнета до крај. Тие што на пример не успеале на икии ги префрлиле на било кој друг од смеровите ги пикаат по останатите смерови само што финтата е поради тоа што им е како 2ор смер одбран нема да имаат предност без разлика колку бодови имаат од тие што го одбрале како прв смер.

Kajgana Shop

На врв Bottom