- Член од
- 18 декември 2008
- Мислења
- 1.277
- Поени од реакции
- 323
Истото и јас се прашувам, кажете искуства од претходниве години, за ИКИ и КСИА посебноЛуѓе, со колку бода се влегува во државна квота на феит? Онака, околу бројка некоја :smir:
Истото и јас се прашувам, кажете искуства од претходниве години, за ИКИ и КСИА посебноЛуѓе, со колку бода се влегува во државна квота на феит? Онака, околу бројка некоја :smir:
КСИА докај 80 бода мислам можеше,за во државна а примаа 56.Оваа година гледам 80 места има. :smir:Истото и јас се прашувам, кажете искуства од претходниве години, за ИКИ и КСИА посебно
Не максимум али 93-94 ќе требаат...барем така мислам беше минатата година..За ики како што има навала ќе ви требаат максимум поени за во државна.
така беше лани , а во другите смерови сите што се пријавија (во прв уписен рок) влегоа во државна !!! (само за ИНФО не сум сигурен)Не максимум али 93-94 ќе требаат...барем така мислам беше минатата година..
lлеле каков идиоот сумОд 2009та е тоа.
Ќе пратат mail за казнена ако има, ама рано е уште за тоа.
така беше лани , а во другите смерови сите што се пријавија (во прв уписен рок) влегоа во државна !!! (само за ИНФО не сум сигурен)
така да поени за државна ви требаат за ИКИ !
Имаш за државна. :smir:Со вкупен просек од матура 96.117 дали имам шанса на ИКИ и во која квота?
Ако прашуваш за бодови, зависи од конкуренција. Види на конкурсот по колку луѓе примаат, и моли се помалку од тоа да се пријават со повеќе бодови од тебе. Знам дека лани имаше помалку луѓе од пред две години, кога се запишував јас, а бев некаде на средина на приватна со 4.70 некаде мислам. Па сега, трендови на опаѓање, послаба Грујо ајти пропаганда и молитви, собери све и диференцирај.Од колку е приватната на ИКИ, поточно беше лани? Не ми е до толку важна државната
Лани последниот во приватна мислам дека имаше 85. Државна знам дека беше 94.Од колку е приватната на ИКИ, поточно беше лани? Не ми е до толку важна државната
Последен во државна лани беше со 93.065.Лани последниот во приватна мислам дека имаше 85. Државна знам дека беше 94.
Државна квота се исполнува дури по втор уписен рок. Ако имаш во предвид и дека на ТК примаат 80 души во државна квота - би требало да ти е јасно колкава е (не)посетеноста.Ме интересира колкава била посетеноста минатата година и тие пред неа на ТК ???
Па скоро на сите останати смерови квотата се исполнува во вториот уписен рок, а и најчесто не е исполнета до крај. Тие што на пример не успеале на икии ги префрлиле на било кој друг од смеровите ги пикаат по останатите смерови само што финтата е поради тоа што им е како 2ор смер одбран нема да имаат предност без разлика колку бодови имаат од тие што го одбрале како прв смер.Државна квота се исполнува дури по втор уписен рок. Ако имаш во предвид и дека на ТК примаат 80 души во државна квота - би требало да ти е јасно колкава е (не)посетеноста.