Факултет за Електротехника и информациски технологии

Член од
4 мај 2008
Мислења
21
Поени од реакции
0
И шо направи ти бе се подели на 2 и отиде да ги полагаш у исто време ?

H

HCL

Гостин
И шо направи ти бе се подели на 2 и отиде да ги полагаш у исто време ?
По едниот предмет професорката доцнеше па отидов прво на другиот, кој веднаш после прочитувањето на прашањата го завршив и се упатив кај претходниот да ја чекам професорката. xD

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ај ве молам некој да ми каже дали на колоквиум електротехника 1 ќе има теорија? :smir::smir::smir:

BoogieMan

#%$!
Член од
24 август 2006
Мислења
364
Поени од реакции
19
Ќе има. Зависи кај кој професор си, јас сум кај Коста и ми рекоа дека ако пројдеш добро на задачи нема многу да те гњави со теорија.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Вака сега: електротехника обрнете повеќе внимание на задачи пошто од 125 бода само 25 припаѓаат на теорија. Одете на консултации и прашајте кои теми да ги учите за теорија и ќе ви ги кажат најбитните лекции, па материјалот ќе ви се скрати значително. Ако после втор колоквиум имате минимум 110 бода од задачи, а немате доволно од теорија,каде минимум е 30 (требаше вкупно 170 за да се положи мислам) ќе ви дадат да полагате само теорија, што видно ја олеснува работата. Така да теорија не ја тупете. А вие што сте кај Коста, гледајте на колоквиум да минете оти на испит е малце зафркнат. Кршете нога на колоквиумска :smir:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пак ја :) Физика теорија е поважно или задачи, кај Верка сум па некое советче :smir::smir::smir::smir: Фала однапред!

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Вака сега: електротехника обрнете повеќе внимание на задачи пошто од 125 бода само 25 припаѓаат на теорија. Одете на консултации и прашајте кои теми да ги учите за теорија и ќе ви ги кажат најбитните лекции, па материјалот ќе ви се скрати значително. Ако после втор колоквиум имате минимум 110 бода од задачи, а немате доволно од теорија,каде минимум е 30 (требаше вкупно 170 за да се положи мислам) ќе ви дадат да полагате само теорија, што видно ја олеснува работата. Така да теорија не ја тупете. А вие што сте кај Коста, гледајте на колоквиум да минете оти на испит е малце зафркнат. Кршете нога на колоквиумска :smir:
Ај појасни што е зафркнат Коста за што да очекувам зашто најверојатно во јануари ќе бидам.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Пак ја :) Физика теорија е поважно или задачи, кај Верка сум па некое советче :smir::smir::smir::smir: Фала однапред!
Физика колоквиумот ти е 50:50, што значи дека исто се важни:kez:Ако не ти идат задачите гледај да имаш усмено се напишано и задачите барем поставени.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Ајде колеги,колешки бруцоши дај пофалете се како првите колоквиуми? Позз :pipi:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Се зависи од професорот и асистенот колку имаат обврски и желба за побрзо да ги прегледаат.

Иначе математика имам 37 од 40 поени, а за другиве предмети чекаме уште.

Kajgana Shop

На врв Bottom