Факултет за Електротехника и информациски технологии

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Да да ми стигна меил преска од факултетот дека е објавен списокот. Искрено не очекував дека ќе сум втор по проценти:) Само еден има пред мене пола процент ме јаде. Иначе за инфо смерот зборам:smir:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
И на мојов смер исто и минативе години многу мала заинтересираност. Мислам дека сме 6-7 души, а јас сум втор (93,692). Ама се надевам дека ќе има и повеќе, со оглед дека голем дел имаат напишано како резервна опција ЕРПС. Можам да кажам дека со сигурност сум влезен во државна. Иначе не пополнав ни за кофинансирање ни резервна опција (или ЕРПС државна или ништо).

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да,да..Многу брзо поминав и јас..Инаку поднесов док за КСИА.Се надевам дека ќе ме примаат.:smir:
Некои други од форумов на КСИА,или пак на ФЕИТ?:smir:
Исто и јас ... колега. :)

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Кој број студиска програма е ТК?

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Кој број студиска програма е ТК?
Еве ги сите како одат :)

број 1. ЕЕС-Електроенергетски системи
број 2. ЕЕиУ-Електроенергетика и управување
број 3. ЕЕУ-Електроенергетски уреди
број 4. КИЕЕ-Конверзија и искористување на електричната енергија
број 5. ТК-Телекомуникации
број 6. ЕРПС-Електроника, радиотехника, и процесирање на сигнали
број 7. ИКИ-Информатика и компјутерско инженерство
број 8. КСИА-Компјутерско системско инжинерство и автоматика
број 9. ИНФО-Професионални студии по информатика

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Колку што можев да забележам на КСИА има околу 70-75 пријавени,а секој втор е ИКИ.:toe:
Значи ме интересира дали најпрвин се пополнува квотата на КСИА од 56 (државна) и 29 (приватна),па ако има место тогаш тие што ставиле алтернатива КСИА од ИКИ можат да влезат,или тие што имаат повеќе поени од ИКИ имаат предност пред тие од КСИА иако пишале ИКИ,а КСИА алтернатива???:tapp:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
234
Поени од реакции
10
Мое размилување .. тие што не се примени на ИКИ и сега алтернативното му се вклучува решение .. ама би требало да имаат тука предност тие што го имаат избрано како за прво .. и прво тие ќе се рангираат па после тие со алтернативната конбинација и така да се запишат .. друго не ми се верува да е нема да е ферско да имаат еднакви права оти тој си кандидирал за друг смер а овој уште од старт за тој

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Кога е казнена сесија да не знае некој?

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Мое размилување .. тие што не се примени на ИКИ и сега алтернативното му се вклучува решение .. ама би требало да имаат тука предност тие што го имаат избрано како за прво .. и прво тие ќе се рангираат па после тие со алтернативната конбинација и така да се запишат .. друго не ми се верува да е нема да е ферско да имаат еднакви права оти тој си кандидирал за друг смер а овој уште од старт за тој
:smir:

Со други зборови кој има поголема веројатност да се запише:
-Тој што конкурира за КСИА со 92 бода
-Тој што конкурира за ИКИ со 93-94 бода и нема место за него па пишал КСИА алтернатива..

Тоа ми беше прашањето и сакам да слушнам навистина како е..:kesa:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Кандидат кој како основен избор ја навел студиската програма „х“, и има 85 бода има предност пред кандидатот кој како основен избор ја навел студиската програма „у“ и има 90 бодови кои не се доволни да биде рангиран во студиската програма „y“, а како дополнителен избор ја навел студиската програма „х“.
Ова го копирав од страната на електро.

Mainframe

Mr.Goodkat
Член од
14 јануари 2008
Мислења
336
Поени од реакции
30
Кога е казнена сесија да не знае некој?
Наслушнав од некои колеги дека наводно немало да има казнена септемвриска сесија, гледам на фејсбук кружат групи во смисол „вратете ни ја казнената сесија“ и слично. Има ли некој информации во врска со ова?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ај да ве спасам од муките .... Нема казнена сесија оваа година ... (Икономовска,Маџаров и тетките од студентски ми потврдија денес .... така да ) ...

КУБ на математика !!!!!!!!!!! ФАк јеа ! :pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom