Елф
of Northern Mirkwood
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 1.373
- Поени од реакции
- 148
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За ЕРПС за државна квота треба со просек 5,00 или може и со послаб просек да те примаат?
ова што го прочитав на 52 страни , малце ме става во дилема што да се запишам , инаку во план ми е ИКИ...
И јас сум заинтересиран за ЕРПС. Оваа година ја зголемија државната, а ја намалија квотата со кофинансирање. Предходниве години имаше слободни места во државна дури и во третиот уписен рок. Така да мислам дека немат да имат некој исклучок оваа година.За ЕРПС за државна квота треба со просек 5,00 или може и со послаб просек да те примаат?
И јас сум заинтересиран за ЕРПС. Оваа година ја зголемија државната, а ја намалија квотата со кофинансирање. Предходниве години имаше слободни места во државна дури и во третиот уписен рок. Така да мислам дека немат да имат некој исклучок оваа година.
И јас сум заинтересиран за ЕРПС. Оваа година ја зголемија државната, а ја намалија квотата со кофинансирање. Предходниве години имаше слободни места во државна дури и во третиот уписен рок. Така да мислам дека немат да имат некој исклучок оваа година.
Зависи од заинтересираност =)
Доколку мал број на студенти се запишуваат на тоа ... можеш и со просек 2 да влезеш во државна =)
Фала ви на сите на информациите. Ја у прва имав 2 четворки (Физичко и Техничко Цртање), годинава по се изгледа само една, па прашував дали може со просек кој не е 5,00, но е блиску може да влезам на државна.Зднаво дечки и девојкиа некои и идни колеги се надеваме
Вака и јас сум матурант .. многу заинтересиран за ФЕИТ и нивните образовни профили ..
Па можам да му поделам јас на некој податоци што ги имам за смерот или насоката ЕлектроЕнергетски Системи ( ЕЕС ).
Имам конктактирано со контакт центарот на факултетот и некои податоци ми дадоја.
Значи лани на овој отсек во третиот уписен рок имаше само 11души зашишано од кои 30 влегуваат во државна квота. Значи нема голем интерес а зошто незнам.
Друго .. првиот кој бил лани со најмногу бодови од можни 100 имал 93,384 бодови и последниот 60,933 бодови. И што е најважно како што нагласив не е достигнат тој лимин на државна квота.
Др. Кулен .. значи јас како што дознав информации незнам конкретно нема точно одредено колку бодови треба да имаш за една насока т.е. за таа што си одбран. Ти кога ќе појдиш на уписите кога ќе ти ги сумираат сите податоци сите бодови ќе ти кажат каде можиш највосоко да котираш во смеровите за каде сигурно би блегов во државна квота. И пред се да ти се одбрани сите точно предмети како што ги бара факлутетот. Рангирањето за тоа кој државна кој кофинансирање е од тоа колку шти има пријавено се редат по вкупно бодови од најмногу до најмалце сега тој што ќе дојде 31 и подолу или зависи колку има за државна квота тој си е во кофинансирање
И се надевам со некој од тука дебаторите ќе станиме колеги
Поздрав :helou:
Па или ЕРПС или на ТК ке одам. Ја сум заинтересиран и за „Дизајн на Хардвер„, ама вакво нешто нема кај нас, или има нешто слично на тоа?За на ЕРПС мислам дека не требит да се грижиш многу. И јас имам по 2-3 4ки по година (во секоја година македонски и некој срање предмети - доволни за да заебет). Јас барем мислам дека ќе успеам да влезам.
Па или ЕРПС или на ТК ке одам. Ја сум заинтересиран и за „Дизајн на Хардвер„, ама вакво нешто нема кај нас, или има нешто слично на тоа?
А шо мислење имате за ЕРПС? За тоа дека е (нај)тежок од сите го слушнав, а дали имат просперитет во Македонија со него? И дали ќе имам недостаток со тоа шо средно сум завршил гимназија, а не стручно?