А кога ке помислам и на брзата храна. Фаќа пари,чепка нос, се бриши од мрсната кецела, и после ја фаќа салатата со раце и ја става во сендвичот.Или пак плескавицата или лебот.Од такво негнасење денеска се соочуваме со заушки и некои други болести. Стварно треба да пазиме и да не се опуштаме премногу да зимаме да јадеме работи врз кои претходно некој друг се лигавел и слично. Уште една работа што не ја сакам е по продавнициве. Ај за овошје кога си бираат луѓето па некое го враќаат ама тоа може да се испере ама за леб кога ќе фати еден па друг се додека не се најде тој леб што им одговара тие ќе направат лом. Уште еден пример со продавнициве е кога продавачот без ракавици ти сече месо или нешто слично, притоа со истите немиени раце зима пари па и за крај да ја умрси работата си чепка нос. Затоа и многу ми се допаѓа овој новиов закон со што веќе не се толерираат такви работи. Дај боже да е ефективен.
Уфффффф ненормално гнаслив,дури и од мајка ми не пијам,само од сестра ми е можно.Jas na primer,sum mnogu gnasliv...nekoj ako pie voda od sise,mi e gnas da se napijam i jas....nekoj ako jade na pr. tost mi e gnas da apnam od tostot...sekogas doma si pijam voda od cisti casi...koga rucam si zimam cista lazica ili viluska....a ne od na brat mi
Se gnasite li i vie?