Што би направиле доколку целосно се смени во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Makaroni
  • Време на започнување Време на започнување
Se na krajot se svede deka nishto ne e kako shto izgleda? Pr.ste vo vrska i mislite deka toj\taa e tokmu ona shto vi treba,se pojavil\a koga najmalku ste ocekuvale i ve smenil\a za 360...
Би сакала да одговорам на темава, но ќе си ја сфатам малку поинаку. Сите ја осудувате постапката (и се согласувам со вас), но сакам да искажам став во врска со промената.

Значи, темава е со наслов „Што би направиле доколку целосно се смени во врска?“
Често се случува да слушнеме од некој дека партнерот му се променил, дека не е веќе ист каков што бил, дека не знае зошто партнерот му е чуден и дека на почеток не бил таков итн. Тука, всушност, лежи и самата поента. Токму затоа што луѓето, за да им се допаднат на другите, на почеток не се претставуваат онакви какви што се, т.е. ги истакнуваат само своите позитивни страни. Потоа, кога ќе помине некое време, почнуваат полека да излегуваат на површина скриените карактеристики. И нормално, тоа му станува чудно на партнерот, збунет е и мисли дека дошло до некоја промена, а човекот воопшто не се сменил, само ги прикрил. Дозволи му на партнерот да те запознае каков што си ако сакаш да те прифати и сака онаков каков што си.

Убаво рече Трнот, сфатено општо:
TpH_Bo_OkO напиша:
Шо да кажам...Гледајте малку со кого се впуштате во врска...

Курва не се станува, курва се раѓа.

Ајј. ..па кој ги ебе бе...чича мича готова е прича.Они ќе плачат по мене.Иако нема шанси да се деси ова.

Ако тој се смени ќе се сменам и јас.
Неможи тој да ме гази а јас да му речам фала.Кај го има то?:sakas_ust

ne znam bas dali ke odgovara za temava po prvot post ama aj ke probam.... :)

mi se ima sluceno toa 360 stepensko menuvanje koga idev so eden drugar....... se zaljubiv vo nego uste prvata vecer koga se zapoznavme i dolgo vreme go "brkav" se fativme i svativ deka jas sum bila zaljubena vo drugar mi a ne vo nekoj decko zatoa sto on kako drugar bese odlepen, intresen, smesen.... ako decko ljubomoren, napnat, nevideno dosaden tip....

И мене ова ми се деси :nesum: колку само беше супер додека бевме другари, и од кога ја почнавме врската и како поминува време стаува се' понапорен :nesum: болно лјубоморен, само сака да контролира..ма...:toe:

Ако човекот се промени тогаш тој не е таа личност која ми се допаднала и заради која сум влегла во врска...Зошто би била во врска со странец?Нема никаква логика.

Ако човекот се промени тогаш тој не е таа личност која ми се допаднала и заради која сум влегла во врска...Зошто би била во врска со странец?Нема никаква логика.

Промената не мора да значи негативна по дифолт,на пример стапуваш во врска со некого се е ок,и наеднаш по некое време пројавува особини на Др.Менгеле или Пол Пот...:)
Зависи и од должината на врската секако...
И заради кои особини се допаднува некој некому...пропорционално со површноста на особините е и брзината на разочарувањето...
Но она што сите го забораваат е - потребна е промена и заедничка еволуција на партнерите...
Инаку не би имало логика (ок и нема, затоа бројот на квалитетни врски е еднаков на нула или приближно на нула) некои да се во долга врска или брак со години (децении!?) а да се истото дрво и камен хахахах како кога се сретнале...

Промената не мора да значи негативна по дифолт,на пример стапуваш во врска со некого се е ок,и наеднаш по некое време пројавува особини на Др.Менгеле или Пол Пот...:)
Зависи и од должината на врската секако...
И заради кои особини се допаднува некој некому...пропорционално со површноста на особините е и брзината на разочарувањето...
Но она што сите го забораваат е - потребна е промена и заедничка еволуција на партнерите...
Инаку не би имало логика (ок и нема, затоа бројот на квалитетни врски е еднаков на нула или приближно на нула) некои да се во долга врска или брак со години (децении!?) а да се истото дрво и камен хахахах како кога се сретнале...

Макар и да е позитивна , колку и да звучи тоа чудно некогаш и добра карактеристика те оддалечува од човек..зборот ми е друг ,кога влегува човек во врска влегува со замисла и креирана перцепција, е сега трикот е што со човек што поседува лоши карактеристика не би ни пробала да бидам заедно што значи пишувам минус на можноста, од друга страна бидејќи секако ќе се залепам за човек заради нешто добро штом зборуваме за комплетна промена значи зборуваме за менување на лошо.Која е логиката да останам со човек кој свртел лоша страница или ми се претставил погрешно?Опасна грешка е да се остане со таква личност и да се спие на увото кое ни говори за тоа каква била таа некогаш.

Макар и да е позитивна , колку и да звучи тоа чудно некогаш и добра карактеристика те оддалечува од човек..зборот ми е друг ,кога влегува човек во врска влегува со замисла и креирана перцепција, е сега трикот е што со човек што поседува лоши карактеристика не би ни пробала да бидам заедно што значи пишувам минус на можноста, од друга страна бидејќи секако ќе се залепам за човек заради нешто добро штом зборуваме за комплетна промена значи зборуваме за менување на лошо.Која е логиката да останам со човек кој свртел лоша страница или ми се претставил погрешно?Опасна грешка е да се остане со таква личност и да се спие на увото кое ни говори за тоа каква била таа некогаш.

Па зависи сега...ако секој петок 13-ти приметуваш дека од кујната недостасува сатарот,хокејарската маска која висела на ѕидот како сувенир ја снемува заедно со типот кој излегува “да се прошета„ а во гаражата чува моторна пила иако се греете на струја...при што црната хроника во омилениот весник е побогата за една страна наредните денови...хммм...it could raise an eyebrow or two...:)

Макар и да е позитивна , колку и да звучи тоа чудно некогаш и добра карактеристика те оддалечува од човек

Хммм многу жени копнеат “да го променат“ типот кој ете...“има добро срце иако е гад“...и тоа е една од работите кои “ги палат“...
„Каков мајмун беше коа го сретнав,но под мое водство се изделка малку од малку и стана/го направив човек“...ххаххахааа
Его-буст во комбинација со погрешно усмерен мајчински инстинкт заобиколувајќи ја декларативната еднаквост...

А заедничко менување на карактеристиките?
Луѓето не се производи од рафтот на супермаркетот...се и сешто доаѓа во животот...

ааааааа прекомпликувано ми е ова.......:)

Зависи колку партнерот ми значи:

1. Доколку го сакам

Доколку се случи тоа со моја најдобра другарка - сигурно дека ќе бидам крајно повредена .... друго нема ... не би сакала очи да им видам на двајцата ... уште повеќе доколку тоа го правеле додека сме биле заедно .... страшно ... не дај боже тоа да му се случи на некој

2. Доколку немам баш чуства за него (пр. бивш, мувач и сл)

Имам таков пример кога на мои 18 години одев со едно момче - потоа раскинавме и останавме добри пријатели ..... по повеќе години ... моја добра пријателка почна поинтензивно да се дружи со него ... при што произлегло повеќе од пријателство!!! Таа, во првата прилика ми кажа за тоа и ме праша дали би ми сметало - во тој случај - секако не чуствував ништо ... па дури им посакав и успех ... но ништо не испадна и од нивното ... одеа некое време и раскинаа ...

3. Мој став кон тоа

Иако сум имала момчиња кои имале убави другари и со кои во даден момент повеќе ми одел муабетот отколку со дотичните ... никогаш не сум се осудила, ниту сакам да размислувам да бидам со некој од нив ... сметам, дека има доволно мажи на планетава за да се мувам/ фатам со некој од другарите на дечковците

Но, сепак, никогаш не вели никогаш - незнаеш што те чека следно зад аголот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom