Што би направиле доколку целосно се смени во врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Makaroni
  • Време на започнување Време на започнување
~*~

Se na krajot se svede deka nishto ne e kako shto izgleda? Pr.ste vo vrska i mislite deka toj\taa e tokmu ona shto vi treba,se pojavil\a koga najmalku ste ocekuvale i ve smenil\a za 360....Odednash pred vas ve izneveruva so vashiot\a najdobar\a drugar\ka???
Seto toa pominuva bez nitu edno objasnuvanje nitu edno izvini,nitu eden edninstven zbor.....:nesum:

Типична ситуација за личност без изградени норми и правила на однесување, понекогаш подобро е барем да се расчистат работите уште на почетокот ако не одат.
Изневерувањето (од искуство) секогаш ги повредува сите личности вмешани во приказната, а тоа не е добра солуција.

Мојата реакција на ова би била едноставна: дознавам, се вртам на другата страна и си заминувам.
Никој не вреди да се трошам на него, посебно не на некој недораснат кретен кој уште си игра со к**** во гаќите.

go ostavam so odreden period da si razmisli i da se sovetuva, da se promeni.. ako ne.... ke probam jas.. ako ne.... jbg...

Како прво јас сум таков каков што сум во глобала и не се менувам. Некои ситни навики може, ама комплетно нема шанса. Како второ на сите им давам до знаење дека најмногу мразам неверство. Толку. А ова нека ти биде добра лекција за понатаму.

Ми се има десено ова, и па ништо само ги гледам и двајцата со други очи, мада одамна било тоа ама болката која ми ја причиниле не се опишува. Така да ништо продолжувам со своето и да живеам како што сум живеела пред него па можеби и подобро. Затворам врата и продолжувам, собата е премала за двајца.

Не оставам ни секунда да помине и во истиот момент завршувам секаков контакт со нив двајцата. Не може да обвиниш само еден, а другиот да го оправдаш. За такво нешто се потребни двајца. Значи колку е едниот виновен, толку е и другиот. Тој никогаш не бил она што сум мислела дека е, односно она што ми се претставил дека е. Таа никогаш не била моја пријателка, а не па најдобра другарка.

И подобро за нив да не кажуваат ништо, да не се трудат да глумат маченици и страдалици и лажно да се извинуваат. Секое објаснување би било бесцелно, впрочем и не би се ни потрудила да слушнам ништо од нив двајца.

Life goes on...и да потписов ми е во целост точен кога ќе размислиш.:)

Не ми ни треба додатно објаснување, молење, курци палци... и двајцата би биле доволно големи за такви приказни, така да пресекувам и ставам крај и нема што повеќе да се разглобува и дискутира, нема потреба од додатно резилење.

Ќе те поправам...Се сменил за 180, 360 е пак во нормала:)
И мене ми паднаа во очи степениве. Ама, потсвесно, малиов арно ги срачунал. 360 се. Таа стално си била таква само не ја заприметил, односно немала прилика да се искеца со најдобриот другар. Мене ми е другарот (па уште најдобар) поинтересен за дискусија.

Иако мразам за децковци да се карам со другарки ама да ме вара со неа?!?ноѕ веј,не постојат више за мене и двајцата...ме изневериле и изиграле...ќе ми бие криво што губам најверна другарка ама и ќе сфатам дека штом тоа можела да ми го направи,можело да се случи и нешто полошо,да ме издаде на пример...не ценам такви луѓе!И среќна сум што имам најверни другарки на кои можам да се потпрам и да им верувам!!Ве сакам!:back:

Polnam magnumot, se pijanam do ludilo, ke se napusam duri ne pocnam da gledam krv vo secii oci i odam da gi najdam.. Posle toa, samo tri istreli..
Natamu ja znaete prikaznata, koja zavrsuva vo tie momenti..

А има ли некој што поинаку ќе напише во темава?!?! :nenene:Така и си мислев...

А има ли некој што поинаку ќе напише во темава?!?! :nenene:Така и си мислев...
Sto ocekuvas da napise nekoj poinaku? Deka i ponatamu ke go saka partnerot?? Ajde da te vidam sakaj go/ja deckoti/devojkati (ne znam dali si masko ili zensko) otkako ke legni so tvojot najdobar drugar/ka?? Aj sedi ne zboruvaj nesto sto nema veze..

Ќе се разочарам во него, секако, ама уште повеќе во себеси - затоа што сметам дека колку-толку знам да ги проценам луѓето, или бар така сметам.
Не може да се тој така одненадеж променил во целост, цело време си го криел вистинското лице.

Seta pocit i cest..Im siminjam kapa na site sto uspeale da svrtat list...

No za mene kako ogromen logicar koj vo se bara logika i objasnuvanje i na sekoe zatoa dodava uste edno zasto mi bese premnogu, premnogu tesko i mislam deka se uste si nemam celosno prosteno za taa katastrofalna greska...

Шо да кажам...Гледајте малку со кого се впуштате во врска...

Курва не се станува, курва се раѓа.

А другарот, бем ти другарот што ќе ти направи такво нешто...

Ако другар, е навистина другар, дури и пред да ти станел другар ако си раскинал со девојката, па по осознание дека таа некоја одредена калаштура што ти го спопикала, ти е бифша, нема да направи ништо со неа. Од почит. Има ли денеска почит и обзир кон било што? Курац мој има...

Никако да ги сфатам новиве генерации...што следат.

ne znam bas dali ke odgovara za temava po prvot post ama aj ke probam.... :)

mi se ima sluceno toa 360 stepensko menuvanje koga idev so eden drugar....... se zaljubiv vo nego uste prvata vecer koga se zapoznavme i dolgo vreme go "brkav" se fativme i svativ deka jas sum bila zaljubena vo drugar mi a ne vo nekoj decko zatoa sto on kako drugar bese odlepen, intresen, smesen.... ako decko ljubomoren, napnat, nevideno dosaden tip....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom