Хипхоп културата надвор од нашите граници

Rbeatz

Слакер
Член од
13 август 2009
Мислења
169
Поени од реакции
99
Спотот - еден од подобрите во Македонија
Ритамот - има и подобри, ама и ова не е лошо. Гоце стварно си ја врши работата
Рефренот - станува досаден послем 3 слушања
SVP - најдобар дел без конкуренција, супер flow, јаки рими и моќен настап
Духот - слабо, видеото од неговиот дел е некако смешно, flow-то му бега на дијалект и неколку пати го утнува ритамот
НЛО - нешто слично како и Духот, со мала разлика што текстот му е малце подобар

PS: Не почнувајте одма коментари од типот "Хејтер, маме ти ебам!" итн итн... Од критики се станува подобар :smir:

totalno se soglasuvam .... iskreno receno brat vo DNS ekipa samo Ago i Dudo i branko sea .... drugite mu teba sho velam jas grozje da jada =D

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Спотот - еден од подобрите во Македонија
Ритамот - има и подобри, ама и ова не е лошо. Гоце стварно си ја врши работата
Рефренот - станува досаден послем 3 слушања
SVP - најдобар дел без конкуренција, супер flow, јаки рими и моќен настап
Духот - слабо, видеото од неговиот дел е некако смешно, flow-то му бега на дијалект и неколку пати го утнува ритамот
НЛО - нешто слично како и Духот, со мала разлика што текстот му е малце подобар

PS: Не почнувајте одма коментари од типот "Хејтер, маме ти ебам!" итн итн... Од критики се станува подобар :smir:
ако ова се однесува на рецензија да знаеш дкеа битот е на Аго,нема логика и никаква поврзаност да е на Гоце и СВП е уствари Бранко..поз

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238

еве нешто доста квалитетно од MidWest.... батево му е најдобар другар на Тек Најн и вреди да се поштова.... стварно е мрднат :icon_lol:

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
коа сме више кај оваа багра...кај може да останам жив ако не се јавам.. аххахаха
од албумот Monsterific на Big Scoob(старо другарче на тек најн за кое има и песна на албумот MLK) еве спотчето за Salue...
има нигерски песни на албумот...ама можам да кажам слободно дека коа ке искочи K.O.D ке кречам по дома...ваљда сфативте...

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Кога веќе сме кај ѕверов еве нешто што мене мн ми се свиѓа....Дури да дојди K.O.D.

А еве и уште нешто од Killer албумот на дидава :smir:

:baeh:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
овие ѓупците од бајро шо се , рап убици и макавели, се 1000 пати поарни од овие нашите слаткари - маткари или не знам шо

:vozbud:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
овие ѓупците од бајро шо се , рап убици и макавели, се 1000 пати поарни од овие нашите слаткари - маткари или не знам шо

опасно опасно, ама дефинитивно најјака рап група од битола е Seven Boys од Бајро, а 6 души се :pos:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Овие две песни највеке се вртат кај мене...:*:

Најдобриот и сеуште ненадминат....2Pac.

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393

Слушај му ја оваја!!!

Бумммм да влезам на ритамов.. Буммммм ајде сега да те нема!!:pos2:

Видиме, Видиме, Видиме, Видиме, Видиме, Видиме, Видиме, Пау!:pos2:

Тука сум, Тука сум, Тука сум, Тука сум, Тука сум, Тука сум, Пау!!:pos2:

Види кој ќе пука со базука.. Поздрав до Симона мојта внука!!:pos2:

Море ајде уште, море трева нема пуште.. Ајде уште трева не ме пуште, сакаш ли уште да умираш(оти два или три пати се умира):pos2:

Буммм сега со бомба.. Напаѓам како анакондааааа... Како змијата Анахоооооооооооооооондаааааааааааааааааааа!!:pos2:

Со возам колам, со рима колам, со возот водам сега ќе ве колам!!:pos2:

На овие стихови најмногу се смеам!!:pos2:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
^
За песната, освен продукцијата, скречовите на Гоци и ете, делот на Струја, ништо не ме бендисува друго. Реално песнава е или направена на мајтап или ко се биле они сите заедно во "друга зона", пошто ова ни личи на Пеше, нит личи на Виклер.

И последна опомена значи за спамерите со видеа. Неможе да се скрола претходната страница од видеа само.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Песнава се вика Put you on game од Lupe Fiasco. Видеово нема врска со суштината на песната ама неможев да ја најдам поинаку. Во песнава Лупе користи многу јака метафора и вреди и лириките да ги најдите за поубо да ја сватите. Инаку само ова е единствена песна од Лупе шо ја поштовам

Kajgana Shop

На врв Bottom