Хипхоп културата надвор од нашите граници

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.639
Поени од реакции
3.261
Ама тоа е работата, што се повеќе излегуваат такви некој wannabee квази рапери и секој кој што не чул ништо од тој олд скул рап, ги смета нив за рапери, такви некој текстови за пички, коли, пари и не знам уште кој кур што, кое врска нема со рапот и со пораката која рапот ја пренесува.
 

Wannabemceez

Welcome to my WORLD!
Член од
17 јули 2007
Мислења
909
Поени од реакции
20
Суштината денес е изгубена во рапот е од таквите вошкари кој незнат што да кажат,а со тоа и маливе се трујат со глупости и мислат дека светот на рапот се врти околу тие лил вејн и незнам кој таму...Нека се вратат малку поназад на пример од 85 до 98 година во голден ејџ на рапот,па тогаш е друг муабетот!

Пис!
 
Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.639
Поени од реакции
3.261
Сеуште има квалитетни рапер пример само ќе ги наведам Immortal Technique, Jedi Mind Tricks, кои се едни од моите поомилени и се придржуваат до тој олд скул рап, кој нема благе везе со тие лил мил не знам ти кој неќам ни да ги спомнам од шо ми се гади од таквите срања
 

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
lol i jas na 14-15god rapot go gledav so tvoi oci, ne sega deka sum mnogu pogolema ama aj...treba covek ubavo da se zadlaboci vo pesnite da go svati nivnoto znacenje i porakata koja ja nosat a za gluposti kako "I kissed my daddy" ili "I got money" ja mozam 1000 teksta bez vrska takvi da napisam ili spotovi so goli gazovi i 100dusi kaj sto pusat treva vo skapi koli ama sto poraka ke odnese toa na mladinata? Drogirajte se, kockajte se, seksajte se sto stignete, ne e toa poentata. Ne rekov jas deka rapot e mrtov tuku onie sto go sozdadoa se. Za kvalitetni rapperi ima kvalitetni samo sto za zal poveke vnimanie se posvetuva na onie da ne recam krsh... Soulja boy e eden od najposakuvanite rapperi na denesnicata a Lil Wayne se smeta za best rapper alive, poseti gi nivnite myspace profili pa ke vidis..sad but true. aj dosta pisuvam veke za vo skolo vakov referat nemam napisano :eek:jea:
:pos2::pos2:абее па ако ..идеш по нивни мајспејсови ... тоа ќе го читаш...затоа ... сега странски сеуште живи..а легенди ... ЕМИНЕМ..Нас.. Сајпрес Хил..ВУ Тенг ...Снуп Дог..Др.Дре... и тн и тн... да не набројувам зашто многу се :salut::smir:
 

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.325
Поени од реакции
250
Хип Хопот не е мртов...од кога културите почнаа да умираат?
рапот исто не е мртов...се прави клавитетен рап али тој немате привилегија да го глеате на МТВ и сл.комерцијални ТВ.
 
Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Хип Хопот не е мртов...од кога културите почнаа да умираат?
рапот исто не е мртов...се прави клавитетен рап али тој немате привилегија да го глеате на МТВ и сл.комерцијални ТВ.
Потполно се сложувам. Ако сакаш да слушнеш нешто поквалитетно мора да се помачиш малку да побараш. Тоа е тоа, а друго е тоа што денеска раперите рецитираат за да направат пари. Само незнам зошто кај нас се фолираат кога пари од рап нема мада можеби го прават сето тоа за популарност (без разлика дали во позитивна или негативна конотација).Освен Едо не знам дали некој друг може да живее од рап на овие простори. :toe::toe::toe:
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Togas covek, sigurno imas zaeban zivot. Ili hiperbola e ova? Poshto kolku i da sum posvetena na rapot, ima mnogu podobri raboti vo mojot zivot. Na pr. familija.
A za toa shto sme demek misunderstood deka nemozeme da se objasnime prema drugi lugje, do nekade taka e, ali od druga strana, mislam deka mnogu povekje prerasuda ima prema metalot. Priznavam, i ja koa ke vidam nekoj so paun na glava u 300ta boi, so potesni pantoloni od moite, i so kombat chizmi do kolena, i ja zjapam i mu sudam. A i deneska nema mnogu distinkcija pomegju stilovi, taka dojde vremeto, site ti se nosat u shiroko od strana na mashki, bez razlika dali slusaat hip hop ili ne. A za zenski, predominira seksualnosta normalno kaj povekjeto. Za mene, jas se nosam u shiroko poshto sum bila pravena za mashko, ali tatko mi utnal, a ne radi toa shto sum vlezena u nekoj girlz n da hood film.
A deneska, mislam deka rapot vekje premnogu e stanat za toa koj povekje znae biografii, koj povekje albumi slusa, koj povekje kje se dokazhe kako postrasten raper, itn itn. Mi odzima od zadovolstvo iskreno...Sho ako ne znam koi se chlenovite na nekoja grupa? Legija mi ide pri um...pred nekoja nedela doznaf Dzaka bil u Legija. Pa so qr ako doznaf vcera, sigurna sum deka i Talib Kweli ne znae deka Dzaka e u Legija, pa ne mu odzima od statusot na tipot. Vekje za toa i prekinaf da odam na Underground forumot, poso glavata samo so gluposti mi se polnese. Vaka ke si pustam hip-hopce, si slusam, si uzivam, i ne se zamaram dali nekoj misli deka e "po raper" od mene.
Девојче, ти си измешало нешто! Панкерите се со мартинки и четка у миљарда бои! Металците се со долги коси... А за тоа дека има предрасуди за нас, ги има на кило! Наркомани, пијаници и се тоа! Тесно носам, се кладам потесно од тебе!Ама тоа е нормално коа вие раперите носите панталони во кој собира шоља за кењање од дома! И вие раперите у вашите песни спомињате џоинти и слично, а НИЕ МЕТАЛЦИТЕ СМЕ НАРКОМАНИ! По што заклучивте? По долгите коси? По тоа што носиме црно??? Па дои коа сакаш со нас поседи и ќе видиш дека пола и поише не ни пушат! А не па да се дрогираат! Кај нас у МКД рапов е на ептен ниско ниво! Пред се, целата рап култура кај нас е една НЕКУЛТУРА! Сите стануваат рапери со цел да станат највечи фраери у маало! Значи ќе станете рапери, ќе облечете широко, на глава марама или капче на страна, нокширот од дома у гаќи и правец накај град, да се фурате на луѓето. Па сум се скинал од смеење вчера коа видов раперчиња надежни си се фураат меѓу себе ќе се тепаат х) Ги дигнам на клоци, ќе се праат тепачишта.... исто и еден у маало у сенвичарата кај мене онаков ми глуми некој рапер, се фура и јаде гомна за металци пред другарите, и мисли дека фраер искочил.... и шо ако јаде гомна за нас? Шо постигнал??? Па ако сакав, ќе му се свртев и ќе го згазев од ќотек, ама не сум клошар, не се симињам на ниво на еден рапер! Така да кај нас од таа ХИП ХОП и РАП култура остана само СРАЊЕ! Само се жалите у тоа песните, се ви е лошо,се ви смета, напатени душички, подепресивни од емовците сте... опаметете се! Рапот ко музика не ми смета! Филмовите у кој вие влагате и тоа како ми сметаат!
brat nogu me nervira toa koga nekoj ke rece zivotot go ostaviv na ulica!!Znae6 6to ?Ako navistina si bil na ulica i ako navistina te izrasnala ulicata sega nemase da bides na Forum i da debatiras na forum za rapot.Tuku ke bese nekade i ke se borese da prodavas droga za pari a ne da imas doma pc i da si uzivas od parite na mama i tate....bidete realni ulicata e TEMNATA STRANA koja ke te odnese na drug pravec a ne na forum na kajgana....nikoj od nas tuka ne e ziveal na ulica I AKO E ZIVEal togas e ziveal dodeka bil 5 oddelenie koga se tepal so decata od komsilukot..daj ke ispadne deka i Fat Joe koj ziveel na ulica isto taka sedi na forumi (iako vo 92 fat hoe ima ubieno 3 portorikanci)ete toa e gangster i zatoa mu se vika 93 albumot Da Gangsta represent....taka i steknal respekc.Toa e vistinski "ULICAR" t.e 4ovek izrasnat na ulica....pozdrav i ve molam bidete realni i objektivni a ne bidete filmadzii...ziveeme u mk i od mk samo 6iptarite i ciganite znaat so e zivot na ulica i redok slucaj od nas makedoncite kak TONI MANDZA od gevgelija (e toa e dete izrasnato na ulica)i zarem se sporeduva6 so nego???Ke ve molam.....

Eve kako se vklapam vo vasite postovi...pred nekoj post pred ovaa za4nata tema pisav deka za mene prvo e familijata,rapot pa drugarite i ubavo kazav zosto e rapot pa drugarite.Oti site vo mojot zivot se pokazaa pederi i materijalisti.Za moj drugar koj bese navreden od tip,tolku mnogu go sakav drugarot so mi bese krivo so izede samar pred cel grad,pa otidov na drugiot i so cigla mu skrsiv 2 rebra i mu ja rascepiv facata a znaes zasto????Za posle eden mesec "DRUGAROT" da mi kaze deka od doma ne mu davale da se druze so mene sum bil bitanga a jas si dobiv pecat od brakata "5-0".I drugi posle nego mi go napravija istoto>I kazi mi dali sega vredi da gi stavam drugarite pred rapot??Iskreno rapot mi dava poveke zadovolstvA OTKOLKU laznite drugari...pozdrav...sepak pred se e Familijata i nekogas tatkovinata ama kako 6to gledam u kakva tatkovina ziveeme i kako cel svet ni go ima merakot,sepak ke si sedam krotko i ke se boram samo za familijata....
Прво, да пишам и мене ми сметаат твоите 4 и 6 и латиницава па шо... значи батали шо ти смета, кажи си шо мислиш за музиката и рап културата.Сеа за постот малце... брат не ти ја бива филозофијава... ко прво, раперот ваљда мислеше дека цел ден е искочен со другарите надвор а не дека нема куќа и дека живее надвор.... дај размисли пред да пишеш :) Е сеа едно по едно ќе ти ги цитирам болдираните... и ја иам израснато на улица, нонстоп со другарите и со пивото надвор, по цели ноќи, у 6 саат се прибирам и слично... дали сеа не треба да бидам на кајгана? Дали тоа ме праи неедуциран идиот? Дали тоа ме праи наркоман и одпад од општествово? Ќе те остаам тебе да ми одговориш на тоа... одиме понатаму... Зашто би продавал дрога за пари? Зар вие раперите само тоа знаете да го работите? Не ли може да работи у некоја продавница, трафика, да товара камиони или било каква физичка работа? Или мора да е дилер ако сака да е “рапер“? Значи ако е не едуциран може тоа да си го работи! А не да шитка дрога! (не едуциран зборам зашо ете ако пораснал на улица ваљда нема школо, он вика најубаво нешо шо му се десило е) Е сеа... фамилија,рап,другари????? НЕМА ШАНСИ! МАКЕДОНИЈА па Фамилија, другари, љубов, метал! (или шо и да си слушате не е битно) Знаеш као викаат, фамилија не се бира, другари се бираат! Ако се такви твоите другари, педери и материјалисти, одтргни се од нив! Па најбогат човек е оној шо има добри другари! Да знаеш само колку пати ми се имаат најдено (а и јас нив), да знаеш колку само без нив животот неможам да си го замислам! Као мислиш да успееш во животот ако нема кој да те поддржува во се? Па зар до толку сте бе луѓе?? Од дома да ви бранат да се дружите???? Лажни другари не ти требаат брат! Бирај ги внимателно! А татковината секогаш! Ако не ја браниме, Албанците (оние косовари неписмени шо знаат само за калаш, а не албанците од албанија кој се многу закон народ) ќе ни ја земат! Затоа брат, памет у глава и терај со животот :smir:

Abe opshto zemeno losho e da navlezish vo bilo koja muzika...ti kazvam od lichno iskustvo sho mi se desi mene pred nekoja god...oti gi prouchuvav i drugite muziki na pr metalot i mi se desi nekoe teshko sranje taka da od togash pazam sho slusham i kolku navlegvam...do dusha pak navlegvam ama ne tolku mn :smir:

Btw 22 god imam :)
Ех у курац колку сум само љубопитен :) Шо се десило??? :)

I da rapot, definitivno e najdobroto nesto sto mi se slucilo vo zivotot.Steta sto na mnogu luge ne mozes da im objasnis kako i zasto.I ni najmalku ne se kaam sto slusam takva muzika, sto sum "streeter" i sto cel zivot go ostaiv na ulica :)
Абе, добро, сакај го рапот, живеј го! Ама пер, не чини така да размислуеш! Има многу убави работи во животот! На пример дргарство, љубов, фамилија! Нема ништо поубаво од ден пројден со некоја шо ја сакаш и со другарите :)

Значи погоре и си искажав мислење за рапот! Затоа ги молам модераторите и администраторите да не го бришат постов, зашо има и паметни работи у него, нека прочитаат барем тие за кој што се наменети! Фала однапред...:smir:

Суштината денес е изгубена во рапот е од таквите вошкари кој незнат што да кажат,а со тоа и маливе се трујат со глупости и мислат дека светот на рапот се врти околу тие лил вејн и незнам кој таму...Нека се вратат малку поназад на пример од 85 до 98 година во голден ејџ на рапот,па тогаш е друг муабетот!

Пис!
Е за ова зборам... значи раперчињава се уфурани у новиот рап филм, а стариот рап шо мене ми го пуштале у маало постарите момци (да, ко копиљ низ маало и ја слушав рап, ама брат боље рап него денешниве раперчиња :))
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Вие забегани сте море сите..
Wannabemceez верувам ти се десило тешко срање од металот пошо навлагаш многу..
И од рапот ти се дешава пошто и у него налагаш..
Рапот треба да го разбереш како и секоја друга музика, не е ова псај или гоа па ќе кркаме таблети и ќе влагаме во музиката.. Или па чаше ломим руке ми крваве.. Такви жанрови како рап, метал, панк може да ги разбере само оној што стварно ги сака.. Џабе ќе се дискутира повеќе.. Неможеме да се разбереме меѓусебно зашто секој ко пијан за бандера се фаќа за тоа што он го сака и поштуе и тоа е..
 

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Вие забегани сте море сите..
Wannabemceez верувам ти се десило тешко срање од металот пошо навлагаш многу..
И од рапот ти се дешава пошто и у него налагаш..
Рапот треба да го разбереш како и секоја друга музика, не е ова псај или гоа па ќе кркаме таблети и ќе влагаме во музиката.. Или па чаше ломим руке ми крваве.. Такви жанрови како рап, метал, панк може да ги разбере само оној што стварно ги сака.. Џабе ќе се дискутира повеќе.. Неможеме да се разбереме меѓусебно зашто секој ко пијан за бандера се фаќа за тоа што он го сака и поштуе и тоа е..
Точно! Тоа е стил на живот! А не само музика. Ама не го сваќа скоро никој од нив тоа. И знам дека џабе пишев, ниту ќе прочитаат, ниту ќе го сватат тоа...
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Епа не се мачи брат.. Ја прочитав што пиша и затоа и беше коментарот.. Нема потреба.. Почит за сите шта се мени тиче.. Пред се најбитно е да се дружиме.. А кој што слуша си слуша дома.. На журки ќе си иде кој кај му се иде и чао тути ај ќе се караме по форуми сеа.. :pipi:
 

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
:pos2::pos2:абее па ако ..идеш по нивни мајспејсови ... тоа ќе го читаш...затоа ... сега странски сеуште живи..а легенди ... ЕМИНЕМ..Нас.. Сајпрес Хил..ВУ Тенг ...Снуп Дог..Др.Дре... и тн и тн... да не набројувам зашто многу се :salut::smir:

Lele zhiti majka ne gi stavaj Cypress Hill u ist kosh so Snoop dog -.-
Snoop odamna zavrshi da producira rap, mnooogu odamna -.-
 

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.325
Поени од реакции
250
Lele zhiti majka ne gi stavaj Cypress Hill u ist kosh so Snoop dog -.-
Snoop odamna zavrshi da producira rap, mnooogu odamna -.-
абе потчепнува по нешо....последен албум му е во 2008 Ego Trippin,за оваа година го планира Malice In Wonderland...тапа му се албумите али сепак праи нешо за разлика од Дре на пр.али па Дре до сеа работеше на куп прооекти освен на неговиот...на дре албумот DetoX се најавува 5-6 години али нишо од тоа па ваљда ќе го слушнеме во 09.го најавуваат ко нуклеарка али незз дали ќе има толкава вредност искрено:kesa::)http://en.wikipedia.org/wiki/Malice_In_Wonderland
 

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Хип Хопот не е мртов...од кога културите почнаа да умираат?
рапот исто не е мртов...се прави клавитетен рап али тој немате привилегија да го глеате на МТВ и сл.комерцијални ТВ.
Сосема се согласувам со постов брате...Точно е дека никогаш нема да умре Хип-Хопот а со него секако дека ни Рапот..:smir:
 
Член од
22 февруари 2009
Мислења
48
Поени од реакции
2
HIP-HOP e najrealna kutura
koja vo sebe sodrzi elementi
za da ja podrzuva
za mene najrealen rap e old school
sve ovoj natamo od 91 so e komercijala e cisto sranje
da ne zboram za Mak komercijalna scena
dok undergroundot kaj nas se drzi na dosta dobro nivo
:D
respect za site zna4i so ja cenat vakvata kultura a posebno
davat podrska na underground
normalno deka nemoze sekoj da ja prifati ovaa muzika
ama najrealna e od site
itd itd itd
Respect 4 all:pipi:

Немат врска ни едниот ни другиот!Немат р од рап,а камоли рапери...Денешницава со овие артисти неможиш да ја наречиш рап,него поп рап...Затоа има олд скул кој мене ме исполнува и го слушам ден денес и не е здосаден зошто го има во многу голем материјал...Така да вистинското секогаш го има само не го барајте по телевизија...оти таму не е,сигурно!!

Пис!!
epa da apsolutno e toj takoj
ipak old school si e
orginal na sve
sve ostalo e nekoja kopija
ednostavno svak koj saka da se zapoznae so rap
treba da go zapoznae i toj period na
Old School
so se onyx; das efx; gang-starr
i dr
tuka lezi realnosta na hip hopot a ne
vo ovie komercijalnive sranja
respect

Немат врска ни едниот ни другиот!Немат р од рап,а камоли рапери...Денешницава со овие артисти неможиш да ја наречиш рап,него поп рап...Затоа има олд скул кој мене ме исполнува и го слушам ден денес и не е здосаден зошто го има во многу голем материјал...Така да вистинското секогаш го има само не го барајте по телевизија...оти таму не е,сигурно!!

Пис!!
epa da apsolutno e toj takoj
ipak old school si e
orginal na sve
sve ostalo e nekoja kopija
ednostavno svak koj saka da se zapoznae so rap
treba da go zapoznae i toj period na
Old School
so se onyx; das efx; gang-starr
i dr
tuka lezi realnosta na hip hopot a ne
vo ovie komercijalnive sranja
respect

Ама тоа е работата, што се повеќе излегуваат такви некој wannabee квази рапери и секој кој што не чул ништо од тој олд скул рап, ги смета нив за рапери, такви некој текстови за пички, коли, пари и не знам уште кој кур што, кое врска нема со рапот и со пораката која рапот ја пренесува.
Pa normalno
sustina vo rapot lega vo
Old School
a ne vo denesna komercija so falenje i nz soooo
ipak realen rap ne e vo falenje
nego iskazuvanje
na realnosta kakva sto e
i na custvata i revoltot
ne e raper toj sto mi slusa
G-unit
Toni Zen
Vrcak
Solja Boy
i td.
zasto ustvari ne go slusnale praviot rap
ali jbg
uvek ke ima takvi serkovci koi
ke se frlat deka se nz kakvi raperi so komercijala
:S

pozz
Respect
 

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
HIP-HOP e najrealna kutura
koja vo sebe sodrzi elementi
za da ja podrzuva
za mene najrealen rap e old school
sve ovoj natamo od 91 so e komercijala e cisto sranje
da ne zboram za Mak komercijalna scena
dok undergroundot kaj nas se drzi na dosta dobro nivo
:D
respect za site zna4i so ja cenat vakvata kultura a posebno
davat podrska na underground
normalno deka nemoze sekoj da ja prifati ovaa muzika
ama najrealna e od site
itd itd itd
Respect 4 all:pipi:


epa da apsolutno e toj takoj
ipak old school si e
orginal na sve
sve ostalo e nekoja kopija
ednostavno svak koj saka da se zapoznae so rap
treba da go zapoznae i toj period na
Old School
so se onyx; das efx; gang-starr
i dr
tuka lezi realnosta na hip hopot a ne
vo ovie komercijalnive sranja
respect


epa da apsolutno e toj takoj
ipak old school si e
orginal na sve
sve ostalo e nekoja kopija
ednostavno svak koj saka da se zapoznae so rap
treba da go zapoznae i toj period na
Old School
so se onyx; das efx; gang-starr
i dr
tuka lezi realnosta na hip hopot a ne
vo ovie komercijalnive sranja
respect


Pa normalno
sustina vo rapot lega vo
Old School
a ne vo denesna komercija so falenje i nz soooo
ipak realen rap ne e vo falenje
nego iskazuvanje
na realnosta kakva sto e
i na custvata i revoltot

ne e raper toj sto mi slusa
G-unit
Toni Zen
Vrcak
Solja Boy
i td.
zasto ustvari ne go slusnale praviot rap
ali jbg
uvek ke ima takvi serkovci koi
ke se frlat deka se nz kakvi raperi so komercijala
:S

pozz
Respect
Скроооз се согласувам со тоа болдираното...
неверојатно како денес некои искачаат дури и на естрада со нешто што тие си го нарекле рап.. а ми пеат како колку имаат и све таму...
абе рапот е.. да се изјасниш..да се исцедиш шо се вика...
све што ти лежи на срце... секој проблем што си го имаш да го изкажеш преку рапот... а не за фејкерчиња некои... неможам да се*ам за никој .. зашо сум ништо во рапот...ама неможам да поштувам нешто такво...
позздрав:pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom