Дали сте за влез на Македонија во ЕУ?

Дали сте за влез на Македонија во ЕУ?

• Да

Гласови: 55 57,9%
  • Не

Гласови: 32 33,7%
  • Воздржан(а) сум

Гласови: 8 8,4%

• Вкупно гласачи
    95
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Не трјабва да се преувеличава приемантето в ЕС, а и п'рво идват негативите, всичко поск'пва, живот'т става изклјучително теж'к, а на нас ползите от членството ни ги обештават за след 2010 година.:nenene: Преди ни обештаваха че като влезем в ЕС, ште завалјат мед и масло, но не стана ништо такова. Само дето безработицата спадна много (ок 5-6%), но заплатите са си все така низки Пример: Б'лгарска медицинска сестра взима около 300 лв (150 Евро):vozbud: , в Финландија медицинска страна получава 3260 Евро, което е около 6500 лв.:nesvest: Това е без коментар. В с'штото време в Б'лгариа бензин'т е 1.10 Евро, в Финландија 1.50 Евро. Как'в е този живот?:toe: Единствената полза поне за сега е свободата за живот (скоро и легална работа) в страните от ЕС

В'прос'т, обаче, има и друга страна. Погледнете Г'рција. Всичко което представлјава сега Г'рција го д'лжи на ЕС. преди 25 години Г'рција беше много по бедна от Б'лгарија и от југославија.:tapp: А сега? Всичко това е благодарение на ЕС

Поздрав :)
Во Норвешка медицинска сестра зема плата над 5000 евра.Норвешка не е членка на ЕУ.

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Само една работа Норвешка се наоѓа на Скандинавски полуостров, а Македонија на Балкански, На нејзе соседи и се Шведка , Финска, итн, а нас Бугари Грци, Албанци Срби се мој до мојега, кој те гледаат како стока ставена на рафт за продажба.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
EU go koci razvojot na Makedonija!

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=C58B14C03A30804A8BA86D3CC0EC8DA6

Prasanje na den e koga ke stigne i zabrana za kampanjata "Kupuvajte makedonki proizvodi" koja ne e vo soglasnost so evropskite zakoni za zastita na konkurencijata.

p.s. Moze li nekoj da mi kaze ve molam,kogo ostetuva Makedonija so merkite za zgolemuvanje na vozdusniot soobrakjaj vo Makedonija?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ништо ново...И на Хрватите им стегнаа забрана...па им текна добар слоган кој не ја нарушува заштитата на ендемичните конкуренти...„Будимо КРОативни“ беше кампањата...

Па имаме и ние умови, ќе смислат нешто...а како што гледам, не е веќе „Купувајте Македонски производи“ туку „Купувајте Домашни производи“...На тоа нема што да кажат ЕУ-јаните...

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Problemot Trnu e sto na "NASITE UMOVI" ....otposle im teknuva... :)
Malku mnogu zamasteni se.....so kreativnost... :)

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Ништо ново...И на Хрватите им стегнаа забрана...па им текна добар слоган кој не ја нарушува заштитата на ендемичните конкуренти...„Будимо КРОативни“ беше кампањата...

Па имаме и ние умови, ќе смислат нешто...а како што гледам, не е веќе „Купувајте Македонски производи“ туку „Купувајте Домашни производи“...На тоа нема што да кажат ЕУ-јаните...

Da,znam toa so Hrvatska,otamu i idejata deka i nam ke ni stigne cestitkata. Kampanja kako kampanja,ne pridonesuva mnogu,ama tragicno e ona so aerodromskite uslugi, toa e direkten udar vrz celokupnata makedonska ekonomija pocnuvajki prvo od turizmot.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
EU go koci razvojot na Makedonija!

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=C58B14C03A30804A8BA86D3CC0EC8DA6

Prasanje na den e koga ke stigne i zabrana za kampanjata "Kupuvajte makedonki proizvodi" koja ne e vo soglasnost so evropskite zakoni za zastita na konkurencijata.

p.s. Moze li nekoj da mi kaze ve molam,kogo ostetuva Makedonija so merkite za zgolemuvanje na vozdusniot soobrakjaj vo Makedonija?
Zashto jadete burek za raboti shto ne gi razbirate? :)

Cudno e deka Marjan Blazevski za dnevnik pishuva edno, a pred mene ima livce kade shto pishuva drugo. Kritika od EUROCONTROL imame dobieno za vozduhoplovstvoto, i toa bash si e realna. MAT drzi primat kaj nas, iako toa so godini se posocuva kako problem za visoki ceni na biletite. Golemata cena za preletite koi shto kompaniite ja plakjaat isto taka. Loshata usluga od aerodromsko pretprijatie isto taka. I sea odednash tie kritiki bolat...epa jebesh ga, vistinata boli.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
sea duri ne razbiram sto e toa kritikata okolu vozdusniot soobrakaj......????
skapo ili evtino..???

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Скапо, ама евтино... :)Скапи карти, евтина услуга...под „евтина“, се мисли мизерна...

На пилотите им каснат со плата, авиони веќе немаат...и тој последниот што отиде на ремонт во Истанбул им го собраа газдите од таму...дужни се на секој европски аеродром...дужни се ко грчка! Јеботе и Златко и Душан и оној инкогнито третиот газда на МАТ...ШАХ МАТ менаџеришта...

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Zashto jadete burek za raboti shto ne gi razbirate? :)

Cudno e deka Marjan Blazevski za dnevnik pishuva edno, a pred mene ima livce kade shto pishuva drugo. Kritika od EUROCONTROL imame dobieno za vozduhoplovstvoto, i toa bash si e realna. MAT drzi primat kaj nas, iako toa so godini se posocuva kako problem za visoki ceni na biletite. Golemata cena za preletite koi shto kompaniite ja plakjaat isto taka. Loshata usluga od aerodromsko pretprijatie isto taka. I sea odednash tie kritiki bolat...epa jebesh ga, vistinata boli.

Ako e toa za MAT e ok, fala za informacijata koja sepak ne ti dozvoluva dabides aroganten. Jas mislam deka ovde na forumot treba da diskutiraat samo kulturni ludje,ili?
Jas samo go citiram izvorot i davam mislenje za nego, sto ima vo toa pogresno?
Ne sum ja izvorot.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22

a moze soodvetno lokalni proizvodi:) mislam od gradot neli za parite da ostanat vo opshtinata:):pos2: uste podobra varijanta.i posle kemi rece neodat zaedno patriotizmo i ekonomijata:):smir:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ја викам како лобист да ја платиме оваа:

Кој се сеќава, се сеќава. Кој не, дете е и нека не се меша во подфорумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom