Дали сте за влез на Македонија во ЕУ?

Дали сте за влез на Македонија во ЕУ?

• Да

Гласови: 55 57,9%
  • Не

Гласови: 32 33,7%
  • Воздржан(а) сум

Гласови: 8 8,4%

• Вкупно гласачи
    95
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Европа не зависи од нас, така би било најпамето да си ги завршиме реформите, да ја опраиме економијава, да вработиме некое чоече, па здравје на следниот конкурс моше ке влеземе. Европа бара сериозни партнери, ова не е избор на Мис па поубавиот иде даље.
Сум за ЕУ, и сакам да ја видам МК како членка, и мислам дека се она што се збори колку е лоша ЕУ, се глупости, да беше лоша немаше редици да се чекаат за влез.
Јас да ти ги набројам несериозните члеки на ЕУ или ќе бидеш добар па ти ќе го направиш тоа, од мене една Кипар-поделена држава, останатите ти..

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
EУ сега баш не е на чисто на што е, додека политичарите потпишуваат нешто што би требало да биде устав за ЕУ на мала врата, мнатрешно ЕУ има доста нестабилности, како на пример Белгија и Унгарија, како и огромните социјални разлики помеѓу земјите членки.
Значи јас сум за тоа да се додека ЕУ не се консолидира и барем малку фати ред да бидеме во статус кво, односно кандидат за член на ЕУ, при што би се либерализирал визниот режим, со тоа што ќе биде дозволен 30-дневен престој без виза. Ние внатрешно исто така да се консолидираме како што треба со тоа што сите малцинства ќе би почнале да работат и да ја подржуваат државата која им ги нуди сите можни слободи кои можат да ги добијат како малцинство, и да ја засилиме економската ситуација.
Инаку морам да кажам дека сега ЕУ е еден многу расштиман оркестар.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Европа не зависи од нас, така би било најпамето да си ги завршиме реформите, да ја опраиме економијава, да вработиме некое чоече, па здравје на следниот конкурс моше ке влеземе. Европа бара сериозни партнери, ова не е избор на Мис па поубавиот иде даље.
Сум за ЕУ, и сакам да ја видам МК како членка, и мислам дека се она што се збори колку е лоша ЕУ, се глупости, да беше лоша немаше редици да се чекаат за влез.

Eventualen referendum za izleguvanje od evropskata unija uste denes bi bil uspesenen vo Anglija,Holandija,Danska,Francija,Germanija,Avstrija,Slovenija...
A tikvata ke moze da pukne i koga ke dojde vreme Turcija da treba da vleze vo EU.

Da imas pravo za redot se okapaa cekajki Svajcarija,Island ,Norveska.
A ako mislis na Makedonija,Bosna,Albanija,Moldavija toa ne se drzavi.

Ljubovta na evropjanite sprema EU:

[media]http://youtube.com/watch?v=yZ-WyVJ8R78&feature=related[/media]

S

Sith_Lord

Гостин
Њет.

Чисто од национал-шовинистички побуди. Некој да те дупи и уценува веќе 6 години за имплементација на мочаниот Рамковен договор кој ни беше со сила наметнат од страна на западната политичка елита, приморувајќи не' да шуруваме со ебани терористи се' со цел да се одржи вештачки креираната нестабилност на Македонија...

Епа ај доунт факинг тинк соу.

Sith

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
Vo EU dosega se turkaat interesite na zemjite shto ja stvorija taa zaednica. Evropa ne e edna homogena zaednica vo ekonomska smisla tuku sekoja nova chlenka samo nov garantiran Pazar za bogatite se so cel da im se zgolemuva profitot. Makedonija e mal Pazar i ne e od interes pa zatoa kje ti machkaat pred ochi ova treba ona treba. A za liberizacija na vizniot rezim niv im e do toa shto Makedonecot nema da odi da troshi tamu pari tuku da zaraboti parche leb...

Shto se odnesuva do Kipar i Malta, jasno e, tie treba da bidat turistichki destinacii kade germancite na pr. kje shetaat so kafjavi sandali i beli chorapi, so maichka koja visi nad stomakot...

Ni treba sistem koj funkcionira a EU e sekundarna. NATO e povazno radi garancija na granicite do slednata golema vojna na pr.

Posle sekoja vojna, ne regionalna, pravilata na igra pochnuvaat od novo...isto kako vo poker kartite se meshaat pa se delat...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Зошто нема анкетава „воздржан“?

Морав да гласам за не...

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Dali navistina mislite deka nekoj vas ke ve prasa?
Legnuvanje na masa i siluvanje ke bide, a ne vie kako sto sakate
1. Zatoa sto ste premnogu slabi
2. Zatoa sto taka ve dupat veke odamna
3. Zatoa sto koga ve dupat nikogas ne se branite
4. Zatoa sto tie sto moze da ve odbranat gi ignorirate

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Хм...Ел цид, ти веќе си го осетил тоа на твое дупе па знаеш?(без навреди, чисто дискутирање...:smir:)

П.С. Одамна те немам прочитано...кидна ли за Русија? :)

Член од
8 март 2007
Мислења
1.405
Поени од реакции
20
Кога би влегла Македонија во ЕУ состојбата може многу да се подобри.Да ги земеме за пример останатите држави кои влегле во ЕУ како Грција,Словенија и др.

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Dali navistina mislite deka nekoj vas ke ve prasa?
Legnuvanje na masa i siluvanje ke bide, a ne vie kako sto sakate
1. Zatoa sto ste premnogu slabi
2. Zatoa sto taka ve dupat veke odamna
3. Zatoa sto koga ve dupat nikogas ne se branite
4. Zatoa sto tie sto moze da ve odbranat gi ignorirate

Jas ke se setam gol po plostadot Makedonija, ako podrskata od 90% za vles vo EU ne pocne da se topi od den vo den,od mesec vo mesec,od godina vo godina. Ovoj narod se opismenuva,i pocnuva da ceni nekoi raboti ne samo slepo "trbuhom za kruhom" treba da se misli i na svoite deca.
Rapidno padjanje ocekuvam za nekoja godina koga vo Makedonija ke vlezat giganti od tipot BOSCH, Hypobank i dr.
Za inaet na:
- Bukureskiot dogovor
- Lisabonskata deklaracija
- Ramkovniot dogovor

i uste celo edno brdo od nacionalni ponizuvanja na Makedoncite od strana na EU!

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Абе во НАТО да влеземе, една сигурност да добиеме, да доаѓаат инвестиции, па за ЕУ ич не ми е гајле

Kajgana Shop

На врв Bottom