КОЛИД КОМПАНИ - Ќарот пред достоинството!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Само што гледав на „Јади Бурек“ кај Јанко, и незнам што да прокоментирам повеќе од нервоза!

Ќе го цитирам Јанко и мислам дека и тоа е доволно
Ееее драги мои...не треба никој да не преименува, сами ќе си се преимениме!
За што се работи?

Имено, Струмичката фирма „Колид компани“, која произведува дрангулии за деца, прехрамбени и „едукативни“ - пушта во печат и рекламира албум со сликички со кампања „Запознајте ја Европа“...

Убав дизајн, 3Д технологија на сликичките од знамињата на земјите од Европа, само има еден „мал проблем“ - земјата под број 28 граничи на север со Србија, ја Југ со грција, на исток со Бугарија и на запад со Албанија....земјата јасно и гласно е напишана како БЈРМ!!!!

Да не биде трагедијата „колидовска“ толку кратка, на самата сликичка, каде што е прикажано во 3Д Македонското знаме, со црни букви, убаво се забележува кратенката FYROM!

Па добро бе...:nerv: :nerv:

Ќе го сликам дотичниот албум и „сликица“ и производителот и ќе ги постирам утре ако некој не верува...

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Алал нека му е , е сега дома да му се отиде и на газот ФИРОМ да му се напише.
Леле ајван

Janev

2.856
Поени од реакции
58
ништо чудно такво е селото тама,

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Уморни се ги палеа Македонските шуми летово.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Тоа сликичките на газот на жена му да и ги налепам:jaj:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Тоа сликичките на газот на жена му да и ги налепам:jaj:
Ќе ја одбегнуваат дури и Грците кога ќе појде на одмор да се сонча под Македонското сонце.:)

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Јас колку што знам они увезуват производи а не произведуват претежно увезуваат од Турција и Грција како Улкер и Севендејс

Инаку газдата на Колид компани е градоначалник на општина Ново Село од редовите на СДСМ

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Улкер и Севендејс?????.......prodolzete da gi grickate.. :)
A ima li nekoj spisok na firmi od toa Novo Selo?????
Ako gi bojkotirate, samite ke go isutiraat......bi trebalo....
Iako mislam deka nema vo MKD kapaciteti za toa, covekot samo si ja kazal VISTINATA......kako trgnalo i FYROM ke bide PREMIJA... :)
Baska sto sega i Papata ke gi pomaga.... :)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Jas dlaboko veruvam vo vospitni i kazneni merki.

Strumichanite treba da dadat detali za dibekot od "Kolid Kompani" i negovi kontakt informacii.

Bojkot mu e majkata. Vo megjuvreme, dobro kje e da go ismeeme na site forumi.

P.S. Od dvete navedeni firmi, turskata Ulker e vo losh odnos so turskata armija zaradi nejzinata bliskost so muslimanskiot fundamentalizam. Za cigano-atinjanskite firmi voopshto ne diskutirame, ako ima neshto sto se kosi so Makedonija, ne treba da se uvezuva, tochka.

P.P.S. I prestanete da ja vikate bradestata zhivotinja "Papa" da ne ni se nakachi Vatikan, zoshto toa navistina e navreda za Ratzinger.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Трн секоја чест за постов...реакциите следуваaт...на локално и национално ниво...
Во прашање е фирма на градоначалникот на Ново село...Струмичко...ова ќе биде интерсесно...
Еве некој веќе се потрудил...http://pacer.blog.com.mk/node/103660
О.К. еве најнови извори по разговор со газдата....производите и она што е иштампано на нив е грчко..овие само ги пакуваат и дистрибуираат..

Kajgana Shop

На врв Bottom