КОЛИД КОМПАНИ - Ќарот пред достоинството!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Znam deka nema, proveriv, ama poentata mi beshe deka takov narod sme pa mora da najdeme neshto losho vo seshto. Stranata e nameneta za angliska verzija. Sega za sega nema makedonska, dali kje ima ne znam, ne me interesira. Dodusha vo praktika povekjeto firmi se orientiraat na angliskiot del poradi marketing. Valjda i ova e slucaj. Ne znam, ne kritikuvam. No majku mu stara, oznaceno e deka treba da e na angliski, angliska verzija, zashto mora da komentirame "ete, ne e na makedonski"

Shto se odnesuva na nivnite proizvodi, ne gi gledam niv kako vinovnici. Jebesh mu mater, ko da se samo tie shto gi imame vo drzhavava so FYROM nalepnica. Nekni vo MK se prodavashe leb so makedonsko zname, i pishano republika bugarija. Za toa e kriv nekoj drug shto na sama granica ne gi unishtuva tie proizvodi, a ne firmite koi gi distribuiraat.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Znam deka nema, proveriv, ama poentata mi beshe deka takov narod sme pa mora da najdeme neshto losho vo seshto. Stranata e nameneta za angliska verzija. Sega za sega nema makedonska, dali kje ima ne znam, ne me interesira. Dodusha vo praktika povekjeto firmi se orientiraat na angliskiot del poradi marketing. Valjda i ova e slucaj. Ne znam, ne kritikuvam. No majku mu stara, oznaceno e deka treba da e na angliski, angliska verzija, zashto mora da komentirame "ete, ne e na makedonski"
Shto se odnesuva na nivnite proizvodi, ne gi gledam niv kako vinovnici. Jebesh mu mater, ko da se samo tie shto gi imame vo drzhavava so FYROM nalepnica. Nekni vo MK se prodavashe leb so makedonsko zname, i pishano republika bugarija. Za toa e kriv nekoj drug shto na sama granica ne gi unishtuva tie proizvodi, a ne firmite koi gi distribuiraat.
Aма мора еднаш да се стави крај мора....

Член од
27 октомври 2007
Мислења
22
Поени од реакции
0
Не знам дали ја разгледавте цела веб страна about us Од каде е колид од скопје струмица но не и од Македонија Ова жив срам читам по форумов дека газдата бил од СДСМ па зарем СДСМ ја сметате за македонска партија народе таја е куртон партија во неа има Братство Единство имаш Турци,Албанци,Цигани,Срби а за Власи да не збориме еден пун курац и сакаме да бидеме држава е кур ќе бидеме.

ЦИТАТОТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ БИЛ:

ЗА МЕНЕ ОНОЈ КОЈ ВЛЕЧЕ ЗА БУГАРИА,ГРЦИЈА И СРБИЈА

Е ДОБАР БУГАР,ГРК ИЛИ СРБИН

НО НЕ И ДОБАР МАКЕДОНЕЦ.

Член од
15 декември 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
Добро, ова за наш пазар е албумот? Или?
Istite kroasani se prodavaat i vo Grcija!!!
Koga odite vo Grcija kupete Chipicao kroasan i vnatre ke ja vidite istata slika. Grckite deca citaat BJR - Makedonija.Neli Grcite ne vikaat Skopja, a sega nie na nivnite deca im vikame BJR - Makedonija. Grcite ne znaat sto znaci BJR, znaci tie citaat samo MAKEDONIJA.
JAs mislam deka ovaa e patriotski poteg i namesto da kazeme dobro e, seuste ima lugje patrioti vo ovaa zemja, nie frlame po niv drvja i kamenja. Nasednuvame na finta na novinari (lesinari) koi sakaat da si go zgolemat rejtingot na emisiite, so toa da prodavaat posakpi reklami, bez razlika dali toa e dobro za drzavata ili ne. Koga vekje zboruvame za novinarite, da ne ja zaboravite gletkata koga novinarite(lesinarite) pred ocite na celata javnost ja maltretiraa bez granici menadzerkata na Tose.
Dali tolku brzo im prostivme i sega baraat drugi zrtvi.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Grcite ne znaat sto znaci BJR, znaci tie citaat samo MAKEDONIJA.
JAs mislam deka ovaa e patriotski poteg i namesto da kazeme dobro e, seuste ima lugje patrioti vo ovaa zemja, nie frlame po niv drvja i kamenja.
Да ја викаш својата земја со друго име е патриотизам?

:tapp:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Пума...Името на твојата држава е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА! А не БЈРМакедонија! Дали ти е јасно тоа или треба да ти се нацрта??

ViM

Член од
25 мај 2006
Мислења
39
Поени од реакции
2
Strumica (Macedonia)
Head Office: Kolesino b.b.
Strumica, Republic of Macedonia
Tel: +389 (0)34 351 - 030
+389 (0)34 352 - 900
Fax: +389 (0)34 351 - 011
Email: kolid@mt.net.mk

Skopje (Macedonia)
Office: ul. Hristo Tatarcev br. 69
Skopje, Republic of Macedonia
Tel: +389 (0)2 2782 - 444
+389 (0)2 2782 - 662
Fax: +389 (0)2 2782 - 444

P

Princ

Гостин
Источна (ваљда му доаѓаше... Мислам на деловите Струмица, Прилеп, Битола... не ме бива географија) Македонија има проблем кога се работи за бојкот на грчки производи. Премногу се зависни од нив. Скопје може ќе бојкотира се и сешто со Former Turkish Province of Greece ама тие градови малку потешко. Слушав изјава на некој од турскава провинција и викаше дека тие наводно обезбедувале 20.000 работни места во Македонија. Да не спомнувам индиректно уште колку други усти хранат. Така да, бојкот поддржувам ама колку е реален за реализација оставам времето да покаже и докаже.
Сепак на таков чекор треба ВЛАДАТА да се реши. Пример, секој производ на кој на декларацијата пишува БЈРМ, FYROM или што и да е освен Република Македонија или Македонија, да се забрани за продажба или големи казни и санкции за фирмите што ги произведуваат/продаваат со таква декларација. Слично на примерот со враќањето на писмата со информација дека нивната пошта залутала во РМ.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Источна (ваљда му доаѓаше... Мислам на деловите Струмица, Прилеп, Битола... не ме бива географија) Македонија има проблем кога се работи за бојкот на грчки производи. Премногу се зависни од нив. Скопје може ќе бојкотира се и сешто со Former Turkish Province of Greece ама тие градови малку потешко. Слушав изјава на некој од турскава провинција и викаше дека тие наводно обезбедувале 20.000 работни места во Македонија. Да не спомнувам индиректно уште колку други усти хранат. Така да, бојкот поддржувам ама колку е реален за реализација оставам времето да покаже и докаже.
Сепак на таков чекор треба ВЛАДАТА да се реши. Пример, секој производ на кој на декларацијата пишува БЈРМ, FYROM или што и да е освен Република Македонија или Македонија, да се забрани за продажба или големи казни и санкции за фирмите што ги произведуваат/продаваат со таква декларација. Слично на примерот со враќањето на писмата со информација дека нивната пошта залутала во РМ.
Tokmu taka.

Ne znam za drugite gradovi, ali za Bitola... Uffff... Se mnozat, ekspanzija... Pa ushte ako se donese zakonot za kupuvanje na zemjishte i imot od stranski drzavjani, slobodno ke moze da se kaze za 20-30 godini nad 50% na imotite vo Bitola, sopstvenici ke bidat Grci.
Losho, no... REALNOST!

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Ова не е FYROM така да царинската декларација не ти е валидна...

АХА! Значи немаш декларација на производите?

Ајде казна 15% од годишен приход на фирмата + 3 месеци катанец на фирма како за прв пат

А уствари колку си пријавил за заработувачка?

ХМММ ајде финансиска инспекција да провери! Да не биде сама еве нека им прави друштво и санитарна...

Што? Имаш неуреден фито-патолошки наод во мостра?

Втор пат? Епа онда 30% од годишен приход + Катанец на година дена...

Не ти се исплати да работиш???

Плати си па не работи бе... или оди да го бараш FYROM... Гнида...

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Луѓе што го напаѓате чоекот од Ново село? Па тој само увезува и дистрибуира. Што напишале на производот он неможе да смени. И он преку тој бизнис вади леб за него и неговата фамилија, и плус вработува други фамилии.

Значи многу е лесно да се вреѓа, ама ај ставете се вие во негова ситуација и дали би го прекинале бизнисот и би ги вратиле производите назад, а знаете дека од тоа ви зависи идната на вашата фамилија, па и на други?

Немојте така одма со навреди, тоа е многу поголемо и покомплексно прашање. Значи сигурно и него не му е баш многу убаво да дистрибуира такви производи, но таму нашол шанса да ја издигне неговата а богами и многу други фамилии од тоа село на повисоко ниво.

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
Нема да е осамен не се секирај...

Сите производи што имаат таква декларација ке одат по ѓаволите а дистибутерите исто... ако сакат да работат нека сменат декларација

Само не беше работата некој да ги притиска кога самите треба да се свестат...

Срамота и безобразно е

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Немојте така одма со навреди, тоа е многу поголемо и покомплексно прашање. Значи сигурно и него не му е баш многу убаво да дистрибуира такви производи, но таму нашол шанса да ја издигне неговата а богами и многу други фамилии од тоа село на повисоко ниво.
Можел “да си ја издигне“ фамилијата со такви производи, на кои се понижува Македонија, но успешен бизнис кој ќе ти носи многу пари може да се направи и со производи на кои се воздигнува и слави Македонија, како на пример:

Зависи на кој што му е мило. На бизнисменот од Атина, Македонија му е мила и го продава македонскиот симбол по целиот свет; на бизнисменот од Струмица, Македонија му е одвратна и ја нарекува БЈРМ. Треба ли да се чудиме зошто многу луѓе во светот ја поддржуваат Грција?

Kajgana Shop

На врв Bottom