Каролина Гочева

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
А ти кога земаш пари, обавезно во хуманитарни цели ги даваш, нели?
Јас лично не, нити во скоро време планирам.

Тоа на телевизија звучеше одлично она што го испеа, можеби не звучеше остро, но звучеше женствено, вокално преиздржано, ша всушност никаде не пишува ниту се спомнува како треба д абиде испеана макеоднската химна.
Женската интерпретација на било која песна е во помала или поголема мера да кажам "развлечена", така да нема место за критика, Каролина испеа перфектно гледајќи од музички аспект, а гледајќи од страна на навивачи кои сакаат борбеност и тежок машки глас, онда не би коментирала, соберете се и викнете го Борис Трајанов нека ви пее следен пат на Стадион
Кој пенис си компетентна да зборуваш за музичко интерпретирање?? Па луѓе еден куп пари дале за да изучат музичко образование па не се компетентни,ти најде.Ја скапа тоа тиквата акање од ѕид.Цел форум вели дека интерпретацијата НЕ ЧИНЕШЕ,Ти цврсто убедена си дека чинела.Шо чоек ќе беше не ми е јасно :toe:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
oна вчера на стадион беше стварно катастрофално испеано од неа
мислам коа успеавме 25000 луѓе тамо да се усогласиме заедно да пееме во исто време,само она не кочеше

само музика да ни пуштеа сами да пеевме многу боље ќе звучеше:toe:

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Ne ja gledav ni reprizata,ama mozam da pretpostavam kako ja ispeala ,bidejki ja imam drup pat slusano i stvarno ne gledam problem so nejziniot nacin na interpretacija,samo sto toa ocigledno ne odgovara na uvoto na fudbalskata publika ,ama toa ti e fudbalska publika:toe:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
супер си е девојката, супер пее и супер песни има. посебно овие стари песни што ги препеа .:back:
Koи стари песни ги препеала?
Дафино вино црвено и Се посврши Сербес Донка, ако не се лажам се единствените етно песни кои се препеани од нејзина страна, се друго етно и ново е новокомнирнао.
МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ е албум на новокомпонирани макеоднски етно песни, единствен од таков вид во макеоднската ризница на музички творби.
А инаку на концертот во Универзална сега и на настапите каде пее етно песни, освен овие нејзините песни, ги пее и Ој Јано Јано, Македонско девојче, Битола мој роден крај, Сношти минав покрај вази, Калеш бре Анѓо итн.
Со етно албумот, Каролина докажа дека е способна и квалитетна да испее секаков вид на музичко дело, така да се понатака би требало да биде само тренди поп и аренби, не и треба друго

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Веќе станавте досадни со тоа како пеела и како требало да испее,следниот пат ќе биде подобро.
Инаку да ја разбијам оваа монотонија,низ белградските медиуми се шпекулира дека Каролина ќе биде нов ексклузивец на продуценската куќа Emotion од Белград,и дека тие ќе се грижат за нејзината кариера во Србија.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Па сигурно подобро тие отколку оние Сити, Пинк или како и да се викаат, зашто тие воопшто не се грижат за макеоднски изведувачи.
Инаку еве нешто интересно

ТАЈНИОТ ЖИВОТ НА КАРОЛИНА
1.Кога ќе посакам да избегам од се...? - Никогаш не сум сакалa да избегам од се. Не сум човек кој бега од реалноста. А кога не сум расположена и јас како и секоја жена се расположува со шопинг, но знае да ме опушти и расположи добра музика.

2.Мојата животна филозофија е...? - Не прави го она што не сакаш некој да ти го прави тебе. Настојувам никогаш да не ги разочарам драгите луѓе.

3.Најдобриот совет? - Ми го даде мајка ми. Значи биди своја, познавај се себеси и никогаш не се врти назад!

4.Мојот херој е ...? - Мојата сестра! Историјата кажува дека не секогаш хероите умираат славно. Ќе ја позајмам мислата на Френк Милер: "Хероите можат да умрат и осрамотени, но ќе умрат мирно, бидејќи знаат дека ја направиле вистинската работа!

5.Луѓето би се изненадиле кога би знаеле дека..? - Дека сум многу смешен човек. Моите блиски луѓе често знаат да ми кажат дека би била одлична актерка во комедии.

6.Мојот таен талент е...? - Еве, сега ја прашав другарка ми, ми вели - глумица. Некои актери се обиделе во пеењето, а некои пејачи во глумата, па можеби и јас мојот скриен талент, ќе имам шанса да го покажам некогаш.

7.Најголема заблуда за мене е..? - Луѓето што не ме познаваат замислуваат дека сум студена и препотентна, но кога ќе ме запознаат, комплетната слика за мене им се менува, бидејќи јас сум емотивна и реална личност.

8.Моето најскапо нешто е ...? - Семејството и пријателите. Без нив ништо не би имало смисла. Тие се секогаш до мене и кога сум среќна и кога сум тажна.

9.Да можам да се вратам во минатото би сакалa да го запознаам..? - Одри Хепберн. Ме фасцинираат , нејзиниот лик, и нејзината харизматичност во филмовите, па многу пати до сега сум се прашала каква е таа во приватноста.

10.Последен пат ми пукна филмот..? - Неодамна. Ќе ви кажам само толку дека никогаш филмот не ми пука без причина.

11.Моја омилена социјална игра е..? - Социјална игра?,уф, не сум љубител на карти и јамб. Играм само кога сум приморана по долго убедување.

12.Имам несоница...? - Кога сум под стрес, а секогаш сум под стрес, дури и тогаш кога мислам дека не сум. Значи не спијам како бебе.

13.Се ужаснувам од..? - Лаги, искомплексирани луѓе, простотилак, медоикритети, и од луѓе што своите фрустрации ги истураат на другите.
(**********и јас исто,Каролина)

14.Кога би можела повторно да го проживеам животот...? - Не би ги пофторила старите грешки кои сум ги направила претходно, но затоа би направила нови.

15.Мојот омилен филм е...? - Во последниве неколку месеци последниот филм што сум го гледала е "Милионер од предградието" Кај мене доказ за тоа дека ми се допаѓа некој филм е кога ќе ме расплаче.

16.Викендот би го поминала...? - Во добро друштво интимна атмосфера, и добар муабет, а местото не ми е битно.

17.Најлоша работа што сум ја работела е..? - Пакување и распакување на мојот куфер, кога се подготвувам да патувам. Комплицирана сум и секогаш со себе носам два куфера и неколку торби со козметички ситници.

18.Живеам во..? - Bо стан во центарот на Скопје, но иако ми е прираснат за срце, би сакалa да имам куќа , за да можам да чувам домашни миленичиња, а да не им пречам на моите соседи.

19.Омилен пијалак ми е...? - Бело вино и шампањ, но во умерени количества.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
7.Најголема заблуда за мене е..? - Луѓето што не ме познаваат замислуваат дека сум студена и препотентна, но кога ќе ме запознаат, комплетната слика за мене им се менува, бидејќи јас сум емотивна и реална личност.
13.Се ужаснувам од..? - Лаги, искомплексирани луѓе, простотилак, медоикритети, и од луѓе што своите фрустрации ги истураат на другите.
(**********и јас исто,Каролина)
Каква е жената реално, не ја знам лично за да можам да коментирам, ниту пак сакам да ја критикувам како личност, жена, пријателка...не се дрзнувам до толку, не е моја работа. Но моја (и на останатата публика, на јавноста) работа е јавна изведба на химна пред повеќемилионска публика.

Коментарите (барем моите) се однесуваа на фалш изведбата вчера. Ај да кажеме можда не и бил денот, но конечно изведбата не беше она што го слушаме од истата особа преку нејзините други изведби.

Дефинитивно не сум навикнат да ја слушам вака да пее, а за оние погоре препеви и слични нејзини изведби секоја чест.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Никогаш не сум ја сакал...пред година, две и некој изглед имаше сега ептен тапа ми е станата. Можеби има гласовни способности но не ми се свиѓаат ни песните. Растурена девојка која не знае што да прави во животот, а за изведувањето на химната - катастрофа, треба да го цени тоа што има повеќе шанси да ја пее химната и да се труди да го направи тоа како што треба

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Никој не го оспорува фактот дека Каролина има солидни гласовни способности.Мегутоа тоа вчера беше невидена катастрофа.Химната си ја испеа онака како што на неа и одговара а не онака како што треба.Премногу раѕвлекувања на слоговите, со побавно темпо,од она правилното, неусогласено со публиката.
Некои тука ја величат и ја прават блескава ѕвезда и потенцираат дека виновни ѕа тоа биле органиѕаторите и озвучувањето.Звучело сурово или не, ако е таа ѕвезда и пејачка со долга кариера, во какви и услови да се најде треба работата да си ја заврши достојно, квалитетно и точно беѕ импровизации.
Затоа коментарите од типот лошо беше озвучувањето не поминуваат.
Во иднина кога ке се интонира химна, нека иде само матрица, а најдобар интерпретатор на химната ке биде многу бројната публика која со гордост ке си ја пее националната химна.:pipi:

N

n/a

Гостин
Денеска видов малку приватни фотографии од одморот на Каролина на Хвар.
Човече... преубава е.
Опуштена,(не стегната заради знаењето за присуство на блицови од фотоапарати и камери) дури и многу поубава од тоа што секој еден го видел на TV.

Прочитав тука некои блатења заради приватниот и живот...
дрн-дрн...дрн-дрн.
Каролина е offender.
Од секогаш.
Не се плаши и ужива у нови предизвици.
У исто време,независно од се,
у оние неколку пати кога сум ја сретнал и сме направиле два реда муабет на маса заради заеднички пријатели секогаш се трудела да се однесуе како сосема обична девојка
(што е атипично дури и за просечна битолчанка :pos2: :back:)
...
Ама истата таа,
ќе те прегази како жаба ако сфати дека е подобра од тебе и со самото тоа и станеш неинтересен.
Она има потреба од промени, од предизвик.
И...
мислам дека ја разбирам. :)
Само што нажалост,
заради предвидениот раст :) (кој што е неизвесен)
барем до кај 40 не би можел да си ја дозволам.
А после...
не верувам дека ќе ми треба или ќе ми биде интересна.
Има други. :)
п.с. А ми се свиѓа у.п.м. уште од дете.
Ја знаете ваква? :
:pipi:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Aу каков пост, Zevzus, :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Смао ова ми е несфатливо, што сакаш да кажеш

"Ама истата таа,
ќе те прегази како жаба ако сфати дека е подобра од тебе и со самото тоа и станеш неинтересен."

:vozbud::vozbud::vozbud:

Вечер, КАРОЛИНА има настап на плажата Кадмо во Охрид

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
daj stavete klipce sakam da slusnam kako krekala na natpervarot :)
Види дали е оваа, јас со јутуб сум скаран т.е. мојот рутер :)
Слушни го почетокот на нашата химна на првото видео, посебно е интересно

Ова второво сега слушам, некој друг талент се меша у музика :)

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Meне ми делува одлично оваа изведба, Каролина ја пее така јасно и релативно споро за да може се да се разбере, значи да биде се јасно, јас овде гледам само совршен вокал и добра изведба, стварно не гледам да она ја кочи публиката, а досега не сум слушнала химната дека била во побрзо темпо. На кој не му се свиѓа, следен пат нека собере пари и си направи техно верзија на химната и нека побара од ФФМ да може да пее на Стадион

Kajgana Shop

На врв Bottom