Каролина Гочева

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Искрено мене песнана "Крај" ми е за никаде..
не е во нејзин стил.. шознам

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Еве ја Како да те откачам, ја ставиле пред 3 дена на You Tube.
Зошто ја тргнале песнава?
Јас направив видео и ја ставив пак :)) благодарение на jasisamojas што ми ја даде

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
„Македонско девојче„ сепак не доби награда од босанците:toe::toe::toe:.

Еве што пишува на сајтот:
ETNO-WORLD ALBUM GODINE
DAMIR IMAMOVIC TRIO
Abrasevic live

http://www.davorin.ba/muzika/davorin.asp?clanak=64
Го гледав тој циркус наречен Индекс на ОБН,како и читав по сите босански медиуми кој само плукаа по истата манифестација,која повеќе личеше на селска приредба отколку на некој значаен музички настан(инаку истата беше одржана во едно сараевско кафуле). За тоа колку вреди овој настан говори и фактот дека само четворица од номинираните,а воедно и наградени присуствувале на истава приредба.После се ова мислам дека и не вреди било каква награда од таков ранг,а верувам дека и оние четворицата кој присуствуваа ќе размислат дали некогаш повторно ќе настапат на оваа манифастација.

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
ХАхахахаххахах
а Каролина да ја добиеше наградата за етно албум, тоа ќе беше прекрасна манифестација, на која Каролина успеала да се докаже и да земе награда надвор од Македонија???????

Цело време додека таа беше во водство, се фалевте цело време, а сега????
:tapp: Ќе се тапшате по рамо за да се тешите дека Индекси 09 не вределе, а не КароЛајна

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Каролина водеше на наградите до последниот ден - тоа нема оспорување.
Е сега зашто не доби награда, а имаше најмногу гласови сега ќе ви кажам. Не беше Каролина номинирана, туку нејзиниот албум кој е единствен албум номиниран надвор од границите на Македонија а кој е испеан на македонски јазик и кој се нарекува МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ - првиот збор од албумот покажува дали некои Босанци ќе го дозволат тоа. Се што победи на оваа демек манифестација е испеано на српскохрватски, дури и оние кои не пееле на тој јазик, предавнички пеат и затоа може да добијат награда. Се што победува надвор од нашите граници е испеано на српски, али Каролина не препејува ваков албум на друг јазик, секоја чест, кралице
КАРОЛИНА и нејзниот тим беа против албумот да се преведе на било каков јазик поради оригиналноста на текстовите на албум кој говори за македонскиот идентитет и кој претставува единствено нешто од овој тип кое ќе сведочи за нашиот идентитет, за сите размислувања, дилеми и емоции проткаени во душата на македонскиот народ, поточно на македонската девојка

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
ХАхахахаххахах
а Каролина да ја добиеше наградата за етно албум, тоа ќе беше прекрасна манифестација, на која Каролина успеала да се докаже и да земе награда надвор од Македонија???????

Цело време додека таа беше во водство, се фалевте цело време, а сега????
:tapp: Ќе се тапшате по рамо за да се тешите дека Индекси 09 не вределе, а не КароЛајна
За тоа колку вредат тие фамозни индекси говори фактот колку пејачи биле присутни таму(Калиопи,Јелена Томашевиќ и Маја Татиќ),тоа беа само присутните на оваа селска приредба.
Инаку за информација на сите Авалон не дозволија да присуствува Каролина таму,откако сфатила за што всушност станува збор,токму затоа не ја ни доби таа награда,откако ги одби организаторите да присуствува таму.Прочитајте ги босанските медиуми па ќе видите за што станува збор.
Мене ми е жал што некои пејачи паѓаат толку ниско и дозволуваат на некои организатори да им пополнуваат дупки,но едно знам дека следната година тешко дека некој ќе има таму.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Кај видов, на youtube веројатно, пишуваше дека Каролина имала бугарски пасош?! Точно ли е ова?Ако најде некој нека стави линк.

Член од
20 мај 2007
Мислења
1.139
Поени од реакции
153
Ја почитувам Каролина во нејзината професија, има прекрасен глас, но стилот на самите нејзини не и' овозможува да го покаже тоа до максимум. Како и да е, од неа најмногу ми се допаѓа Кажи ми, постара песна,но за мене прекрасна балада.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Каков бугарски пасош:pos2::pos2::pos2: Да, се зборуваше дека имала кога лани одеше секој втор ден што се вика во Бугарија затоа што настапуваше во реалното шоу Пеј со мене, меѓутоа ја прашаа и она кажа дека нема бугарски пасош, значи НЕМА, ниту сакала да има.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Каков бугарски пасош:pos2::pos2::pos2: Да, се зборуваше дека имала кога лани одеше секој втор ден што се вика во Бугарија затоа што настапуваше во реалното шоу Пеј со мене, меѓутоа ја прашаа и она кажа дека нема бугарски пасош, значи НЕМА, ниту сакала да има.
Не знам точно, ама на youtube имаше додека оди една нејзина песна во позадина, и месец и година кога станала бугарски државјанин.Не можам да го најдам тоа сега. Искрено се надевам дека не е точно, оти некако бесмислено ми изгледа тоа, оти секако е популарна во Бугарија, не и требаат вакви работи.....

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Не знам точно, ама на youtube имаше додека оди една нејзина песна во позадина, и месец и година кога станала бугарски државјанин.Не можам да го најдам тоа сега. Искрено се надевам дека не е точно, оти некако бесмислено ми изгледа тоа, оти секако е популарна во Бугарија, не и требаат вакви работи.....
Доколку не знаете што да кажете или напишете барем не тресете глупости,немој сега и на Сања Николиќ да и извадите пасош,тоа што некој настапува и е популарен во друга држава,не значи дека станал нивен државјанин.Сите македонски граѓани кои имаат бугарски пасош,го имаат пред се поради фактот што не можат да извадат виза за нигде па тој пасош им е единствен излез,Каролина како јавна личност тој проблем го нема и не само таа туку сите јавни личности немаат проблем со визите за ниедна држава.Каролина има година швајцарска виза со која патува во Европа и годишна грчка виза,како и сите јани личности пејачи,политичари и останати граѓани македонски кои имаат малку повеќе пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom