Каролина Гочева

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
еве во Дневник прочитав, ќе се снима и спот за песнава

Скај Виклер направи песна за Каролина

Поп-ѕвездата Каролина Гочева ја сними својата нова песна со наслов „Крај“ за која, за десетина дена ќе се снима и спот во Македонија. Нумерата, која е комплетно авторско дело на српскиот рапер и автор Скај Виклер, има македонска и српска верзија и веќе е пуштена во радискиот етер. Препевот за аренби нумерата е дело на Весна Малинова. Од „Авалон продукција“ велат дека оваа песна е најава за новиот поп-албум на Каролина Гочева кој треба да биде готов до крајот на годината.

- Преговараме со неколку балкански автори кои ќе работат на новиот албум на Каролина и моментално таа е насочена кон овој проект. Има понуди за настап и од неколку летни фестивали, но уште не е ништо потврдено - велат од „Авалон“.

:smir:Што се однесува до летните фестивали, Каролина секогаш била актуелна таму и добивала секогаш награди, на Сунчане скале има добиено неколку пати трета награда, исто и на Будва, на Радискиот во Србија итн. Мислам дека за таков фестивал и треба летен хит како Силикони или Кад волиш

По албумот "Македонско девојче", на кој испеа традиционални песни од Златко Ориѓански, Каролина е повторно активна во поп-музиката со новиот сингл "Крај".
Песната е комплетно авторско дело на српскиот рапер Скај Виклер, во Србија популарен и по учеството во реалното шоу "Големиот брат". Снимена е во македонска и во српска верзија, а македонскиот препев е на Весна Малинова. Од "Авалон" продукција најавуваат дека се во преговори со неколку познати автори од поранешна Југославија кои ќе го работат новиот албум на поп-ѕвездата. Најавениот албум ќе биде шести по ред на Каролина додека е во најгоклемата продуцентска куќа Авалон.
За песната "Крај" Каролина, најверојатно, ќе снима и спот, а нејзините менаџери се во преговори за учество на еден од летните балкански фестивали.

Се најавува некаков албум нов од Каролина летово?
Anyone?DIJAMANTE?

Па горе пишува во извадокот од медиумите, не знам зашто не читате?
Новиот албум ќе се појави кога ќе се одберат и снимат сите песни, некаде кон крајот на годината, според Авалон.
Додега како што знаеме се снимени две песни:
аренби новиот хит - Крај и рок баладата (дует со Сајко) - Заборави.
Од вчера е пуштена песната КРАЈ во етерот, за која ќе се снима спот и која ќе биде хит летово, а изгледа од септември новите хитови, меѓу кои и дуетот со Сајко.
Значи, летово нема нов поп албум на Каролина, туку негде кон крајот на годината

Ми се чини или сите мислења на ДИЈАМАНТЕ лежат тука, во оваа тема? Ако не сите, 80% сигурно. :icon_conf
ДИЈАМАНТЕ ти не мора да се распалуваш на секој коментар од анти-фановите на Каролина. Има луѓе шо не ја поднесуваат типката за разлика од тебе. Без навреда,ама не мислиш дека премногу се окупираш со неа? :raz:

Па горе пишува во извадокот од медиумите, не знам зашто не читате?
Новиот албум ќе се појави кога ќе се одберат и снимат сите песни, некаде кон крајот на годината, според Авалон.
Додега како што знаеме се снимени две песни:
аренби новиот хит - Крај и рок баладата (дует со Сајко) - Заборави.
Од вчера е пуштена песната КРАЈ во етерот, за која ќе се снима спот и која ќе биде хит летово, а изгледа од септември новите хитови, меѓу кои и дуетот со Сајко.
Значи, летово нема нов поп албум на Каролина, туку негде кон крајот на годината

Леле ај те молам ако ја имаш КРАЈ прати ми ја по ПП и ако знаеш кажи ми кога ќе искочи оваа со Сајко. Едвај чекам да ги слушнам!!! :vozbud::vozbud::vozbud:
:back:

Ја слушав вчера новата песна на Каролина- Крај- и да не кажеа дека е на Каролина нема да познаев дека таа ја пее. Не ми е нешто нај нај, барем од прво слушање, од второ ќе видиме :)

Во интервју за српскиот дневен весник "Блиц'' Каролина изјави дека најновиот албум треба да излезе во октомври,а до крајот на годинава го најави и својот прв солистички концерт во Белград.

Нешто не ми текнува на песнава. Мислам дека прв пат ја слушам. А вие?

Нешто не ми текнува на песнава. Мислам дека прв пат ја слушам. А вие?
Па ова е песната ''Во исчекување'' од Скопје '95,инаку со оваа песна Каролина тогаш ја зема првата награда од стручното жири.

Ja имам слушнато песнава, али многу одамна, многу ми се допаѓа.
Иначе не знам баш дали декември би бил концертот во Белград со оглед на тоа дека албумот и излегува еве да речеме најрано октомври, сепак треба да се повртат тие хитови, зашто знам дека ќе ги освојат Србиве.
И време е за концерт во Белград, таму е она долго време, има доста хитови на тој пазар, така да одиме и во Белград на крајот на годинава за да ја бодриме

A во Белградска Арена ќе прави или некаде на друго место помало.. многу помало?

Jas ne go razbiram sajtot MMM,Karolina ima nova pesna na makedonski a tie davaat informacii za Kaliopa i za Tijana koi nemaat napraveno pesna na makedonski od dedo Noe:tapp:
Mnogu mi se sviga novata pesnata na Karolina,a inace ne mi se svigaat pesnite na Skaj,ama ovaa mi se sviga.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom