Mакедонија "се прости" од ЕУ а најверојатно и од НАТО!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
Па изгледаат задоволни од ГЕТОТО дури и на фотографијата,верувам дека нема да им здосади толку брзо.:)
Да се биде оптимист после вакви случувања,верувајте дека е многу тешко,практично невозможно за нормален човек.:

Европа бара до април да го смениме името

На маргините на Самитот на европските народни партии, на кој учествуваше премиерот Никола Груевски, европски политичари лицитирале дека новото име на нашата земја може да биде Нова Македонија.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=5439AB7BD61A234BA1F03B1E954846F9
http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=87343

ABC, a koga ti gi krstish decava, oni prdat :tv:
Smeshno e, a ustvari mnogu zalosno

Mене не ме загрижува фактот што се повеќе се оддалечуваме од ЕУ па и од НАТО поради условувања за промена на вековното име,туку најмногу се резигнирам од ваквата моронска практика како на изложенава критика подолу што практично ја води земјава во пропаст:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=BADF50521E428B4E92989D3A6DBCB158

Прва и засега единствена НАТО членка застана и официјално на наша страна, погодете која од прва?

Канал 5 18.12.2007 напиша:
Ердоган: Ставот на Грција дека Македонија мора да го смени името ако сака да влезе во НАТО е лош

Ставот на Грција дека Македонија мора да го смени името ако сака да влезе во НАТО е лош и погрешен рече турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган по средбата со премиерот Груевски во Анкара.
Турција го подржува уставното име на Македонија и секоја држава треба да ги почитува независноста и името на Македонија изјави претседателот на Турција. Според него за стабилноста во регионот е особено важно сите три земји од таканаречената јадранска група да влезат во НАТО.

Сепак тоа ми изгледа повеќе како провокација за Грција одколку симпатии кон нас.

Шо е битно? :)

Не е битно пред се затоа што и Турција мора да направи отстапки ако навистина сака во ЕУ.Една од отстапките пак ќе биде Македонија.

абц
како си , арен
македонија ќе си биде македонија
ајде прати малку свет и случувања

Mnogu mrazam koga nekoj ke me `digne` od ritual pred spienje vo koj sto se molam na mojot Gospod Bog za da ja uslishi mojata malenkost i pri branenjeto na istata da mi gi prosti site covecki grevovi i previdi koi sto sum gi napravil.
Toj ritual...go praktikuvam sekogas i nameravam da mi ostane za sekogas.

Nego...da pomineme na glavnoto:
Ako ima zemja,na balkanov koja sto vo sekoj moment cisto i otvoreno ja podrzuvala Makedonija,toa sekako e Turcija.
Bezuslovno...bez da sakaat i najmal nadomestok ili bilo kakva kontrausluga od nas.Nekogas bev poluglasen,sega ke kazam na cel glas,za site da cujat i razberat:
Geda Gluperda (aka Slobodan u usta go gagjam Miloshevic) ednas ponudi delenje na Makedonija na Micotakis.Se sooci so blokada pri soopstuvanjeto na samata vest na generalite na JNA i pistol u glava od Ratko Maldic(oca ti jebem bez kod tvoju ludu zenu i drz i se za suknju) i u isto vreme so pretnja od nacalnikot na turskite voeni sili do Grcija deka ako istata taa Grcija pomine i metar teritorija vo Makedonija turskite voeni sili smesta ke ja napadnat frontalno Grcija.Zatoa Micotakis taka glatko ja odbi ponudata na srpskiot kasap.
Imam ziveeno so turci,vladeam turski jazik i sum imal devojka turcinka skoro dve godini.Mozam da kazam deka solidno gi poznavam.Ako ima zemja koja sto i te kako vo moment znae sto se slucuva i kade i zosto na balkanot...toa e Turcija.I mozat da deluvaat vo sekoj eden moment,samo da sakaat i da treba.
Ne probuvajte da go namalite znacenjeto ili ne daj Boze da skrsite uste edno od so nisto ne uslovenite prijatelstva na R.Makedonija.
Ve pozdravuvam site i vi posakuvam dobra nok:

I ne go zaboravajte Turgut Ozal.
Toj covek zasluzuva bulevar vo Skopje i negov spomenik koj sto za vek i vekov ke svedoci za negovata pomos i blagosklonost kon R.Makedonija.
On e...najgolemiot pokrovitel i vo isto vreme najgolem podrzuvac na nezavisna i suverena R.Makedonija.

p.s Isto i G-n Zelju Zeljev...pretsedatelot na R.Bulgariq od toa vreme zasluzuva bulevar i spomenik vo nasiot glaven grad.Ako ne bese toj...tesko deka Russia ke ne priznaese.
Licno go ima moleno Jelcin...vo pozicija koga ovoj bese uste mnogu ranliv i pretstavuvase samo pretsedatel na Russia vo ramkite na SSSR da ja priznae Makedonija kako nezavisna,kako eden od uslovite za R.Bulgaria da ja priznae Russia.

А да не си влезе малку во филмче Зевсусе,или ова ти е од утринското кафе онака недозагреан кафематот,па нема кајмак.?:)

А да не си влезе малку во филмче Зевсусе,или ова ти е од утринското кафе онака недозагреан кафематот,па нема кајмак.?:)
Zosto be filmce?
Stojam zad se sto sum kazal vo prethodnite dva posta.
I za ulogite na spomnatite faci pri naseto osamostojuvanje vo 1991,i za zaslugite na tie dvajca sto gi spomnav,Turgut Ozal i Zelju Zelev.
Pojasni kade imas zabeleski,ke napravime muabet.

p.s Ritualite ne mi gi cepkaj.:smir:

1/16 :) ................Straјаe Hunde :)
Tolku e procentualno samo eden del od teloto koj sto od vreme na vreme (citaj koga ke pomine nekoja strasna zenska) ima teritorijalni pretenzii i raste.
Nego...ne vi go kontam muabetov...ke me delite i ke si zemete sto e vase a ona drugoto...prljavoto,groznoto,tugjoto...pu ja`zk ke go frlite?

Da znam sto me ceka ako ne...:toe: ...da fakjam shtivinje pobrzo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom