Бабини деветини, суеверија

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си се појавел гол пред огледало ќе ти излезела таа крвавата Марија.
Знаев уште али не ми текнуваат.

Znaci ja do sea mrtov trebase da bidam :pos2:

Inaku ja znam deka ako zastanes na pragot na vleznata vrata , tocno vo 00:00 ke ti se pojavat samovili :pipi:

Za ova i baba mi mi ima kazuvano =)...toa se vika gluvo vreme od 11:45 do 12:15...na nekoja drugarka od baba mi (normalno) brat je koga se vrakal od svadba vo 12:00 zastanal i mu pobaral na nekoj covek kibrit ... covekot mu dal kibrit i mu ja zapalil cigarata a koga ovaj ja krenal glavata nagore covekot bil na 10Km od mestoto kade sto se naogal predhodno :toe::toe:

PS: COVEKOT KOJ SE VRAKJAL OD SVADBATA NE BIL GJUBRE PIJAN !!!

Aха,значи на полноќ,во густа темница тој знаел дека се наоѓа на десет километри од кај што бил...good one.
Не,не бил пијан.Бил high as fuck.

--- надополнето ---

Znaci ja do sea mrtov trebase da bidam :pos2:

Inaku ja znam deka ako zastanes na pragot na vleznata vrata , tocno vo 00:00 ke ti se pojavat samovili :pipi:

Касно прочитав иначе ќе почекав :(
Ај утре,може ќе се подадат:vozbud:

stalno slusam babini desetini i vejce preku glava mi dojdoa ama toa jet starite lujdze nemaet so da prat i prikazuvaat babini devetini

Eве некои бабини деветини:
Зошто 23.45 до 00.15 не се излегувало од дома?

Ги лажеле така за да си легнат порано за сабајле да се способни да станат за да рмбаат на нива, да ги пасат гојдата итн...

Ако не излегуваш од 23.45 до 00.15 надвор па тоа не значи дека ќе те следат среќа и бериќет во животот или пак дека ќе излегвиш во тоа време па тоа не значи дека во животот ќе ти се случуваат малери.

Еве јас колку пати сум излегувал тоа време па еве жив и здрав сум.

Не се фрлало ѓубре навечер оти така си си ја фрлал среќата.

За време на јадење не чинело да се протегниш, си му го давал јадењето на ѓаволот :pos2:
Не било убо да сечиш нокти од раце и од нозе во исти ден, не чинело на вечер да мочаш надвор, околу 00:00 да не влегвиш или излегвиш од куќа.... :pos2: Абе аман! :kesa:

Ако си се појавел гол пред огледало ќе ти излезела таа крвавата Марија.
Знаев уште али не ми текнуваат.

a ako si po gasti? :)

ne veruvam vo ovia babini desetini edinaesetini i tako dajle se glupost do glupost

Да не знае некој за феноменот на црна мачка?

Станува збор за нешто што сум го приметил кај многу луѓе, претежно комшии кога ќе се роди дете додека не наполни неколку недели, кога се пречекува гости од странство, свадба... чуваат црна мачка, после ја фрлаат, тепаат...

Па ме интересира што претставува за нив мачката? :)

p.s не сакам да ги прашам нив, оти незнам дали ќе издржам да не им се изнасмеам в лице :)

Да не знае некој за феноменот на црна мачка?

Станува збор за нешто што сум го приметил кај многу луѓе, претежно комшии кога ќе се роди дете додека не наполни неколку недели, кога се пречекува гости од странство, свадба... чуваат црна мачка, после ја фрлаат, тепаат...

Па ме интересира што претставува за нив мачката? :)

p.s не сакам да ги прашам нив, оти незнам дали ќе издржам да не им се изнасмеам в лице :)

Не си свесен колку бабини деветтини има за време на бременоста и за време од 6 недели од кога ќе се роди бебето, замислете кога ќе одиш да го посетиш бебето не смееш да имаш секс претходниот ден, не смееш да го вадиш на полна месечина најверојатно врколак да не се направи или не знам што, премногу има вакви бабини деветтини. Не верувајте правете деца секој треба да има 3то дете :)

Не било убо да сечиш нокти од раце и од нозе во исти ден
Знаеш... смешно звучи вака на форум но кога во реалност ќе налеташ на некој кој ќе полуди ако те види како сечиш нокти... навечер и притоа и на нозете и на рацете... е тука е веќе болно... патетично болно, ама ај :) уштее маалку и ќе се искорени и ова лудило што останало од старите

Не верувајте правете деца секој треба да има 3то дете :)

Не шири владини деветини бе :) темава е за оние ...бабините :D

Ги читам овие заебанции и барам причина зошто би било така како што тврдат бабите.
Има логика , ако се земе у предвид векови поминати во страв.
Ако тие стравови преминале у колективна потсвест доволно е субјектот(подложен на овие деветини) да верува за да се остварат.
Незнам за друго ама кога станува збор за новороденчињата , тука има доста заебанции.
Ова е само теорија , не земајте здраво за готово.:)

Свашта, најново што чув е демек ако се преместиш додека јадеш ќе се премажиш, ако седиш на ивица од масата па никад нема...

Знаеш... смешно звучи вака на форум но кога во реалност ќе налеташ на некој кој ќе полуди ако те види како сечиш нокти... навечер и притоа и на нозете и на рацете... е тука е веќе болно... патетично болно, ама ај :) уштее маалку и ќе се искорени и ова лудило што останало од старите

Не шири владини деветини бе :) темава е за оние ...бабините :D

А мислиш дека владини деветтини делам, онака напишав исперен и мене ми е мозокот од рекламите на МТВ :pos2: тие се полоши од бабини деветтини, а можеби па и има некои бабини деветини за 3 дете ако имаш немам слушнато ама мора да има нешто :)

Eве некои бабини деветини:
Зошто 23.45 до 00.15 не се излегувало од дома?

Ги лажеле така за да си легнат порано за сабајле да се способни да станат за да рмбаат на нива, да ги пасат гојдата итн...

Ако не излегуваш од 23.45 до 00.15 надвор па тоа не значи дека ќе те следат среќа и бериќет во животот или пак дека ќе излегвиш во тоа време па тоа не значи дека во животот ќе ти се случуваат малери.

Еве јас колку пати сум излегувал тоа време па еве жив и здрав сум.

Јас иам слушнато дека од 11:45 до 00:15...треба да седиш на едно место, зашо ако си шетал за тој пола саат наоколу ќе те следи нескреќа!!://:toe:

Мене баба ми ми има кажувано дека не чини да ракоплескаш и навечер да се гледаш во огледало.
Funny stuff :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom