SonyEricsson P1i

• Креатор на темата Креатор на темата zlatkoa
  • Време на започнување Време на започнување
Php е програмски јазик за веб дизајн, за користење е сличен како C или Pearl.

Меморија

Знае некој колкава мамориска картица можам да му стаам на P1i? На интернет читав дека 8 гига поддржува како ништо, а во техничките спецификации од фабриката пишува дека во некои услови може да поддржи меморија до 32гига? Е сеа ова 32 гига малку ми е матно пошто немам сретнато толкава картица, па ме интересира дали некој знае ако веќе купувам картица на што да пазам? Како да проверам дали картицата е компатибилна? Пошто за да ја пробаш треба да ја отпакуваш, а ако ја отпакуваш треба да ја купиш нели? Па ако има некој искуство во оваа област нека остави мислење. Фала однапред.

Знае некој колкава мамориска картица можам да му стаам на P1i? На интернет читав дека 8 гига поддржува како ништо, а во техничките спецификации од фабриката пишува дека во некои услови може да поддржи меморија до 32гига? Е сеа ова 32 гига малку ми е матно пошто немам сретнато толкава картица, па ме интересира дали некој знае ако веќе купувам картица на што да пазам? Како да проверам дали картицата е компатибилна? Пошто за да ја пробаш треба да ја отпакуваш, а ако ја отпакуваш треба да ја купиш нели? Па ако има некој искуство во оваа област нека остави мислење. Фала однапред.
За компатибилност неможе картичката да не е компатибилна освен ако земеш картичка што не ја подржува (билокоја освен M2). Иначе остај ти тоа и 8 и 32 да подржува, џабе ти е. Кај нас од 1ГБ М2 се продаваат за добра цена, од 2ГБ ретко каде има, а и да најдеш цената ќе е огромна. За поголемо од тоа односно картички од 4 или 8ГБ па и поголеми нема теорија кај да најдеш, а цената нема ни да ја прокоментирам:vozbud:.

8 гига поскапа од телефонот ќе е :pos:

8 гига поскапа од телефонот ќе е :pos:

Во Македонија нема шанси да ја купам. Ќе си ја нарачам преку интернет. Во Германија цените се пола од овие што ни ги нудат тука.

За компатибилност неможе картичката да не е компатибилна освен ако земеш картичка што не ја подржува (билокоја освен M2). Иначе остај ти тоа и 8 и 32 да подржува, џабе ти е. Кај нас од 1ГБ М2 се продаваат за добра цена, од 2ГБ ретко каде има, а и да најдеш цената ќе е огромна. За поголемо од тоа односно картички од 4 или 8ГБ па и поголеми нема теорија кај да најдеш, а цената нема ни да ја прокоментирам:vozbud:.

Јане бе друже? Знам бе пријателе дека SD карица не влегуе у M2 slot. Па до толку ли?
Мене ме интересираше само дали поддржува 8гб и како да проверам за да не се зафркнам при купување, у смисла да ја купам картицата и да ми стои за успомен пошто е неклоја кинеска верзија или нешто слично.

zlatkoa напиша:
Јане бе друже? Знам бе пријателе дека SD карица не влегуе у M2 slot. Па до толку ли?
Мене ме интересираше само дали поддржува 8гб и како да проверам за да не се зафркнам при купување, у смисла да ја купам картицата и да ми стои за успомен пошто е неклоја кинеска верзија или нешто слично.
Сакаш да кажеш дека најде картица М2 од 8ГБ? Која цена? Никој во Македонијава нема искуство. Се бројат луѓето што имаат таков телефон, а не па искуствА со 8ГБ картички кои над 1гб ги нема кај нас:) Едино да читаш по форуми да видиш што имаат напишано за тоа. Нема ни Некро да ти помогне. Најпаметно е Стризлов да ти каже негово мислење според прочитаното од форумите, зашто непостои човек што знае повеќе од него се што е поврзано за СЕ во македонијава:) па можеби и на балканов:)

ја ќе ти ја прокоментирам цената - 160 евра (кај мене по нарачка, во рок од 8 дена пристига)

иначе имаш 512мб - 18е
1гб - 28е
2гб - 53е
4гб - 105е - по нарачка

иначе М2 картичките се направени само за сониериксон телефоните, ако постои м2 од 8гб значи дека п1 ја подржува оти е еден од поновите модели кои имаат подршка за м2 нели?

п.с. иако мислам дека и 2гб ќе ти биде премногу, ќе немаш со што да ја наполниш - освен ако не планираш да иснталираш од цел свет гпс мапи, 250 филмчиња во солиден квалитет и неколку емпетројки - да го користиш телефонот како мп3 плеер.

Сега едно не-толку стручно мислење. Сони Ериксон w850 го имам од пред една година, ама ми стана прилично досаден и затоа почнав да собирам пари.... На ум ми беа(и уште ми се) SE P1i и SE P990... И додека за опциите морам да се сложам со повеќето дека без разлика колку и да се минимални разликите,P1i е понов и е подобар,но за изгледот ќе се сложам со Мац...дека без разлика што овој е потенок,сепак ми изгледа ко најобичен дигитрон, и има полоша тастатура од P990. Ама подобро и да не се залетувам многу по мода :)
Со цените не сум доволно запознаен освен веќе спомнатата цена од 350-380 евра за P1i во мобиларите. Може некој да ми даде информации?....

p990 - 260/270 evra
p1 - 350/360.

100 evra razlika - se nadevam ne e poskap 100 evra samo zatoa sto e ponov, neli?

Да не знае некој каде можам да си купам добра футрола за P1i, само да не е некоја за на појас?

Да не знае некој каде можам да си купам добра футрола за P1i, само да не е некоја за на појас?

а не ти дадоа со телефонот? во пакет иде и футрола, види на сајтот..
а иначе такви додатоци знам дека има во сервисот за se, спроти лептокарија во зградите.

а не ти дадоа со телефонот? во пакет иде и футрола, види на сајтот..
а иначе такви додатоци знам дека има во сервисот за se, спроти лептокарија во зградите.

Абе имаше со телефонот футрола една црна плишана, ама сакам некоја поасална, оваа е ок ама да сменам малку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom