SonyEricsson P1i

• Креатор на темата Креатор на темата zlatkoa
  • Време на започнување Време на започнување
Ај сеа застанете малце...
Што има овој што го нема п990 освен подобрата камера?
Се фалите со Вифи? и п990и има тоа
Тач скрин екран? П990и има поголем за некои 0.8 мм
Изглед? Црно мало старо дигитронче...П990и има qwerty тестатура (знам дека и п1и има ама мапирани се по 2 на копче)

Ова ви е исто кога на времето Сони избаци наследник на п800 (популарниот модел п900 кој имаше само 65к екран разлика и можноста да се ставаат слики во позадина на мени)
Не се летајте толку овој е избацен само пари да се праат

Ај сеа застанете малце...
Што има овој што го нема п990 освен подобрата камера?
Се фалите со Вифи? и п990и има тоа
Тач скрин екран? П990и има поголем за некои 0.8 мм
Изглед? Црно мало старо дигитронче...П990и има qwerty тестатура (знам дека и п1и има ама мапирани се по 2 на копче)

Ова ви е исто кога на времето Сони избаци наследник на п800 (популарниот модел п900 кој имаше само 65к екран разлика и можноста да се ставаат слики во позадина на мени)
Не се летајте толку овој е избацен само пари да се праат

потенок е, полесен е и поубаво лежи на рака (аман бе Мац)) знаеш и самиот дека сите телефони кои си ги пљукал после тоа ги купуваш, сеа знам дека ти е малце скапичок ама до година ќе го имаш :) ) п990 има 40 канален излез за репродукција на звук, додека П1 има 72 канален а воедно и појак звучник, п990 има некои 60тина мегабајти додека овој е копија на Н95 во внатрешната меморија и има 160мб, можеби ќе речеш мемориската картичка ќе ја замени внатрешната мемотија - но не е исто :) имаме дискутирано многу пати на таа тема, п990 има - 128 MB Flash, 64 MB RAM додека п1 има - 128 MB RAM, 256 MB ROM можеби на некој нема да му значи тоа, но тој што би одбрал п1 не би го купил само за фалење дека има телефон од 400 евра и да не ја заборавам една од поголемите разлики, п990 има 2 мегапикселна камера со аутофокус бла..бла.. а п1 има 3.15 :) и не сум сигурен, можеби зборам на памет ама еден пријател на татко ми се пофали дека има гпс уплатено за една година - значи самата фабрика на сони ериксон му дала ацеси за гпс ама како,што немам појма... битно во карактеристики до сега знам дека ниту еден сониериксон нема вградено гпс модул а и на п1 не сум видел до сега во некој каталог каде што пишува дека има гпс навигација како и да е доста набројав нели? :toe: збориме за разлики! :)

п.с. искрено - не се разбираш во мобилни од слика кој попривлечен ти е?

sonyericsson-p1-00.jpg

sonyericsson-p1-01.jpg

sonyericsson-p1-02.jpg

VS

sonyericsson-p990-00.jpg

sonyericsson-p990-01.jpg

sonyericsson-p990-02.jpg

Некро извини вака ама од све што наброја освен рамот ми е како битна компонента...
Ром..Шо ќе ми е кога не можам да го користам...
Кажи ми ти разлики во процесор,во екран во нешто што е стварно битно...
Не оноа што им значи само на сервисери и анлокери како тебе...
Потенок и полесен,појака камера (само ова држи),више рам (има некоја апликација што п1 ја пушта а п990и заради рамот не може?),више ром (Read only -не е за корисникот битна),72 канален звука (вау)
И тоа да ме убеди мене да го земам така?
Не бе јас си чекам некој п2 или нешто ова не вреди...
Заборави да кажеш дека се двајцата на 9.0 Симбиан? (разлика п990 на 9.1 а п1и на 9.2) Апдејт; СЕГА ВИДОФ ДВАЈЦАТА НА 9.1 се...ВАУ ! ! ! !
Темите за п1и фаќаат на п990
Истата игра ја има стаено на двата иста графика...(Vijay Pro Golf)
Исти ARM processor (174 MHZ)
Башка п1и има од новите поскупи м2 картички...

И што е со дискриминацијава на слики на п990..Да не заборавиме п990и можете и со обична тестатура да го користите можете и да ја вадите...(намерно оваа слика ја нема)

20070510121824687.jpg

И да не забораваме...Јас п990 го пљукав само зашто го намалиле екранот..ништо друго.

Единствено нешто што би ме натерало да го заменам мојот p990 за p1 е тоа што е потенок. Камерата која е 3.15 мега пиксели означува само големина на слика а не и квалитет (што сигурно е истиот од на п990), меморијата која денес е најјакиот адут кога се рекламира смарт фон воопшто не ми држи вода зошто може во секој момент да се надгради со мeмори картица. Сума сумарум само тенкоста на п1 е голем плус а кога ќе се земе периодот од 1 година помеѓу п990 и п1 кажува дека инжињерите во сони спиеле :)

Него дај некој ако ја најде theme-ата од P1 да ја постира да си ја ставам на мојов :)

Мац пријателе, P990 е добар телефон, ама е сличен на Р1i. И Мерцедес C класа е добар мерцедес ама е сличен на Мерцедес Sкласа. Јеби га Р990 има помалку рам меморија, има тапа изглед (ОГРОМЕН е кога ке го пикнеш во џеб или во ташна), ама не е P1i. Има нешто што се вика стил и имиџ а што Р990 го нема и нема да го има. Мене не ме интересира рамот и темата на мобилниот, мене мобилниот ми треба да ми ги задоволи потребите што јас ги имам, ама да ги завршам со стил. Ме сваќаш? Тоа тие е исто како да возиш Југо 45 и Југо 65, јеби га пак е југо, ама 65 е бољи. Така да Р990 е мобилен кој го имаш за 9000 денари во постпејд, а Р1i ќе го имаш кога ќе падне на 9000 за некоја година нели, и ќе пишуваш повторно на форумот некоја статија како P1i е добар а новиот P5i нема да чини... Тоа е... Таков е животот... Јеби га...

dobro telefonce eden drugar ima vakov samo sea ke go menja za w960 vika mnogu ke bil zver toj w960

Добар си златко добар...
Ако сакаш стил земи си Широко...

А за тоа дека п1и е поубаф од п990 можда одпозади да,ама од напред не ме смеј...

Као касио дигитронче изгледа...
и немој да мислиш дека заради парите не го земам...Има нешто што се вика интелегентно купување и проценка на квалитет.

Јас да изгубам перфектно добар телефон и при тој процес да потрошам 150 евра (толку отприлика ќе му дојде замена) за да на крај добијам нешто што ти би го нарекол "стил"... е тоа мој пријателе не е интелегентно купување...

Mac druze ocigledno diskusijava ke ja odvleckame vo pogresna nasoka. Ti si zadovolen od p990 ja p1i ne bi go menjal za nisto. komentarov e na latinica posto to go pisuvam os digitronot sto ima kopsinja. kopcinja sto se pogolemi od oriz i na koi mozes da stisnes edno bez da stisnes tri u isto vreme. Znaes na sto mislam neli. pozdrav. ako si zainteresiran za softver za mobilniot pisi pp. pozdrav zlatko.

Добра ти е споредбата со дигитроните. Само ќе те надополнам...

P990
MA-27001.jpg

P1i
photo_CasioDataCal50thum.JPG

Поздрав

:baeh:

Лол...
А шо ја неам сурфано од п990 ? :pos:

Башка ја поише глеам на мојов екран пошто нели поголем е :)

Очигледно се ставаш у позиција да ме потопиш со тоа што ми викаш дека јас не зимам п1и зашто неам пари...
Кажи ми само дали ти купи п1и одма или преттоа имаше п990и (тоа е битното овде)?
ЗА софтвер не се секирај очигледно не ме знаеш на iphone.org(сам си кракувам ич не бери гајле)

Лол...
А шо ја неам сурфано од п990 ? :pos:

Башка ја поише глеам на мојов екран пошто нели поголем е :)

Очигледно се ставаш у позиција да ме потопиш со тоа што ми викаш дека јас не зимам п1и зашто неам пари...
Кажи ми само дали ти купи п1и одма или преттоа имаше п990и (тоа е битното овде)?
ЗА софтвер не се секирај очигледно не ме знаеш на iphone.org(сам си кракувам ич не бери гајле)
уууу што скрипти користиш? и кој код?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom