SonyEricsson P1i

• Креатор на темата Креатор на темата zlatkoa
  • Време на започнување Време на започнување
За сите оние што имаат P1i еве им едно добро софтверско решение за да го сменат целосниот изглед на нивниот десктоп од телефонот.
GDesk е платформа која се инсталира на UIQ3 телефоните (што значи дека може и на другите телефони на Сони Ерицсон кои имаат UIQ3, а не само на P1i). По инсталацијата на софтверот истиот се стартува и го добивате графичкиот интерфејс што е покажан на сликава:
GW240H320

GDesk е freeware односно се дистрибуира бесплатно и не треба да платите ни денар за него. Официјалната веб страна на производителот е http://gdesk.wetpaint.com/ .

Еве ви линк до најновата верзија, па бујрум симињајте и инсталирајте. Во .zip фајлот имате упатство на Англиски и Хрватски и нема шанси да не се снајдете при инсталација.

Еве уште едно јава програмче кое вашиот P1i го отклучува на ист начин како што тоа се прави кај Apple Iphone. За да не должам еве една слика од него и ке видите за што станува збор.
ilock.jpg

Значи со влечење на слајдерот во дното на екранот од лево кон десно телефонот се отклучува и нема потреба да стискате никакви копчиња дополнително.
И ова програмче е freeware и слободно за дистрибуција.
Бујрум и линк.

Значи кинезиве стварно претераа. Извадија копија на P1i. Не би дискутирал понатаму. Единствената работа што ми се допаѓа кај кинескиот модел е тоа што има вграден ТВ тунер. Другите карактеристики му се далеку полоши од оригиналниот ПЕ КЕЦ.
2141126798_7203aa28ee.jpg

2140339047_58c8457b20.jpg

убав е убав е. со оглед на тоа дека во кина е 15 пати поефтин од п1 што се продава во европа а кај нас би бил сигурно 100 евра поефтин :)

Еве уште едно јава програмче кое вашиот P1i го отклучува на ист начин како што тоа се прави кај Apple Iphone. За да не должам еве една слика од него и ке видите за што станува збор.
ilock.jpg

Значи со влечење на слајдерот во дното на екранот од лево кон десно телефонот се отклучува и нема потреба да стискате никакви копчиња дополнително.
И ова програмче е freeware и слободно за дистрибуција.
Бујрум и линк.

јас го имам тоа ама на PDA O2 XDA NEO windows mobile 6...така да сите нови апликации ги копираат од iphone,али пак не е тоа тоа...

јас го имам тоа ама на PDA O2 XDA NEO windows mobile 6...така да сите нови апликации ги копираат од iphone,али пак не е тоа тоа...

Друже, iphone -от е само шминкерска направа, а оние модели што ги имаат прошверцувано кај нас не работат во потполност со сите функции, како што му доликува на некој производ на Apple. Јас лично во iphone не гледам нешто интересно и привлечно освен солиден графички интерфејс и дисплеј. Биди задоволен со твојот PDA O2 верувај дека штом ќе го имаш iphone во рака неколку дена ќе се попишманиш...

Друже, iphone -от е само шминкерска направа, а оние модели што ги имаат прошверцувано кај нас не работат во потполност со сите функции, како што му доликува на некој производ на Apple. Јас лично во iphone не гледам нешто интересно и привлечно освен солиден графички интерфејс и дисплеј. Биди задоволен со твојот PDA O2 верувај дека штом ќе го имаш iphone во рака неколку дена ќе се попишманиш...

објасни ми го тоа, како не работат во потполност со сите функции?

објасни ми го тоа, како не работат во потполност со сите функции?

Така бе Некро друже, другар ми го купи од НикоФон iphone -от и bluetooth не му работи, ммс нема шанси да подеси и да прати, неможе да стави друга сим картица освен неговата (уствари несмее да ја вади пошто нема да работи ни на неговата после), ако му направи update на телефонот спор е како 286-ка. Ама бил топ дизајнот и графичкиот интерфејс му е топ. Јас не би рокнал толку пари за него...

Затоа земиси HTC Shift со
- 1 GB RAM
- 30 GB HDD drive
- 1.2 GHz VIA CPU...

Iphonot не кочи пошто има солиден процесор 500-600mhz,а има и други модели од HTC со по 1gb RAM,ROM..и екстра процесори..

Така бе Некро друже, другар ми го купи од НикоФон iphone -от и bluetooth не му работи, ммс нема шанси да подеси и да прати, неможе да стави друга сим картица освен неговата (уствари несмее да ја вади пошто нема да работи ни на неговата после), ако му направи update на телефонот спор е како 286-ка. Ама бил топ дизајнот и графичкиот интерфејс му е топ. Јас не би рокнал толку пари за него...
Блутутот не работи на ниеден, значи шверцуван или легален пак нема да можеш да го поврзеш со друг телефон преку блутут.

Затоа земиси HTC Shift со
- 1 GB RAM
- 30 GB HDD drive
- 1.2 GHz VIA CPU...

Iphonot не кочи пошто има солиден процесор 500-600mhz,а има и други модели од HTC со по 1gb RAM,ROM..и екстра процесори..

друже ова не ми личи баш на мобилен ај баш види ја сликава поише е лап топ а перформансите му се лудница

:oftopic:
види му ја фацава на типов го мрзи више + ранец да носи за "телефонов":pos2:

Attachments

• HTC_Shift_Hugo_Ortega_GBM_slide.jpg
    HTC_Shift_Hugo_Ortega_GBM_slide.jpg
    64,2 KB · Прегледи: 102
Да огромен е али има VISTA инсталирано,а што викасш за ова ?

O2 XDA Flame
- 128 MB RAM, 2 GB ROM
- Intel XScale PXA 270, 520 MHz processor
o2-xda-flame_03.jpg

А да не забегавте од темата случајно?

Дечки да не има некој информација каде можам да најдам силиконска заштитна футрола за P1i како што е оваа на сликава?

skin_p1iblk.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom