Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Sakam da prasam dali nekoj od kolegite na e-bzinis moze da mi kaze dali moze vo vtora godina da zemam angsliki jazik kako izboren predmet ?
Dali moze nekoj da pomogne okolu izborot na izbornive predmeti za smer e-biznis ?
Fala
pozdrav
Ne pra[uvaj zemi si angliski se pominuva mnogu lesno

--- надополнето ---

Англиски ми е сигурен во изборните :)
Иначе, еве од овие изборни. (edit: мора да се кликне на изборни од страна, не дава директен линк до изборните)
види ти пратив порака

Sakam da prasam dali nekoj od kolegite na e-bzinis moze da mi kaze dali moze vo vtora godina da zemam angsliki jazik kako izboren predmet ?
Dali moze nekoj da pomogne okolu izborot na izbornive predmeti za smer e-biznis ?
Fala
pozdrav

Иако сеуште не сум компетентна да зборам, сепак мислам дека нема да можеш да избереш англиски јазик за изборен. Пред некој месец на страната на економски беа дадени додипломските студии според нова програма, но после ги тргнаа од страната ама ја ги симнав. Таму можеше секаде да се избере англиски освен на е-бизнис. Зашто нормално она што се учи англиски по тој предмет тебе треба да ти биде совладано одамна зашто вие имате предмети што ги полагате на англиски јазик и нормално немате потреба од дополнителен предмет англиски. Ако сакаш пиши ми мејл ќе ти ги пратам, ако се тие, ама сигурно се тие, не верувам да се сменети зашто пишуваше НОВИ ДОДИПЛОМСКИ, таман ќе си видиш и кои предмети можеш да ги избереш, зашто за секој смер беа различни

Не сум сигурен дека по новата програма на е-бизнис ќе се учи на англиски... Досега не можеше студентите од е-бизнис да земаат англиски за изборен оти дел од предметите им се на англиски, дали тоа е променето не знам.

Колеги сакам да ве прашам нешто за помош по статистика. Ме интересира кога се употребуваше Z-тестот а кога t-тестот, и кога се употребуваат критичните вредности z како z(a/2), кога како z(1-a/2) i t-критичните вредности како t(n-1;a) и t(v;a/2). Пишете ако знаете за било кое од овие. :icon_lol:

^Ај за дел ке ти кажам зашто не е книгата кај мене, па овака што памтам. Z тест за голем примерок со над 30 елементи, t за мал примерок (30 и помалку од 30). Е сега овие после за z(a/2) тоа ти е левостран тест, кога тестираш хипотези, а z(1-a/2) е десностран кога тестираш хипотези. За овие со t не ми текнува :)

Dali znae nekoj tie sto ostanale Angliski I za u avgust koga se polaga zashto na sajtot nema objaveno ...

Одамна немам прашано ништо нели? :)

Во кој семестар е Демографија ? Захваљујем :smir:

Па не знам не сум слушнал такво нешто. Нека си остане уште некоја година, ѕвер е :)

Ај малку помош. Дали знае некој од идниве колеги дали даваат резултати од уписи на интернет, или ќе мора да одиме и да си провериме на факултет?

Лани немаше. Ама лани немаше ни распоред на предавања, ни резултати од испити, ни било какви валидни информации на вебот.
Така да... ќе видиме денес утре.

Финансиски менаџмент да си ја трескам ли главата (за теоријата)?
Ми рекоа давал логички прашања што не биле строго од учебник.

Финансиски менаџмент да си ја трескам ли главата (за теоријата)?
Ми рекоа давал логички прашања што не биле строго од учебник.

Dava logicki toj ali se si imas u ucebnikot obrni vnimanie na Ekonomska logika ili investiciona logika sto ke pisuva e tuka ti lezat odgovorite i mora da ucis skoro ne e kako menadzment na primer sto otprilika se znae sto treba da ucis a sto ne

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom