Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
^2 години бев одличен само па се запишав на Економски.
И како сестра ти не се запишала на Економски?
она не се запишуваше на економски него на правен , и оди у министерство прашај како може

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
она не се запишуваше на економски него на правен , и оди у министерство прашај како може
Тогаш што мешаш правен и економски, тоа се два различни поими

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
:pos:
Дај бре не зезај, на правен со многу добар влегуваат во државна квота, а сестра ти не успеала да се запиши иако сите години била одлична...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
:pos:
Дај бре не зезај, на правен со многу добар влегуваат во државна квота, а сестра ти не успеала да се запиши иако сите години била одлична...
ах бе колега не му крши филм па и ти...девојчето не се запишало зашто ние од другите градови (читај провинцијалци) се запишуваме у Скопје и земаме место на одлични ученици.:smir: стварно немаме срам:kesa::pipi:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Значи прегледувањето на тестот е оптички, имаш само еднен точен одговор така да у старт имаш предност на колоквиуми. За материјата што се учи, дел е у средно што си учел, а дел е надополнување. Плус имаш скрипти во книжарниците, и тоа додатно ти олеснува. Јас учев 2 дена пред колоквиуми од скрипти и од презентации и извадив 10че:smir:
Супер штом е така :) . Инаку синоќа баш ја отворив стр. на ГД, ги разгледав сите 8 семестри и видов што и какви предмети ќе има. Трговско Право има у втора и тоа како ЗАДОЛЖИТЕЛЕН предмет. Аааа Етика, што ми предложи Гого, нема меѓу изборните ...

http://eco.ugd.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=308:2009-08-26-10-20-18&catid=3:2008-06-13-10-53-45&Itemid=84&lang=mk

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Супер штом е така :) . Инаку синоќа баш ја отворив стр. на ГД, ги разгледав сите 8 семестри и видов што и какви предмети ќе има. Трговско Право има у втора и тоа како ЗАДОЛЖИТЕЛЕН предмет. Аааа Етика, што ми предложи Гого, нема меѓу изборните ...

http://eco.ugd.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=308:2009-08-26-10-20-18&catid=3:2008-06-13-10-53-45&Itemid=84&lang=mk
Епа не се 100% исти програмите на Гоце Делчев и Кирил и Методиј. Има разлика во некои предмети.

Член од
26 октомври 2009
Мислења
172
Поени од реакции
38
Постарите колеги ги молам за помош на испит сум финансиски пазари и институции уште тој предмет ми остана па на што да обрнам внимание, што најчесто се паѓа на испит. Фала

Член од
17 јули 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
може ли некој да ми каже дали би ме примиле на финансиски менаџмент во државна квота доколку сум скрос одлична сите 4 години само во матурата имам две четворки?

Z

ziko bt

Гостин
може ли некој да ми каже дали би ме примиле на финансиски менаџмент во државна квота доколку сум скрос одлична сите 4 години само во матурата имам две четворки?
од шо читав погоре за државна треба да си многу јак 96+бода а ти ако си со две 4ки на матура сигурно губиш барем 5бода(и јас ист случај со 7бода изгубени) така можи имаш шанси ама ти се мали па поарно оди на друг смер ако некиш да ризикваш

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Зависи колку ти е висок рангот, т.е. колку се јаки тие четворки

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
од шо читав погоре за државна треба да си многу јак 96+бода а ти ако си со две 4ки на матура сигурно губиш барем 5бода(и јас ист случај со 7бода изгубени) така можи имаш шанси ама ти се мали па поарно оди на друг смер ако некиш да ризикваш
Ај уште еднаш, лани последниот што беше примен у државна квота имаше 92 бода. Оваа година не значи дека ке е исто. Се‘ зависи од бројот на пријавените. Со среќа!

Z

ziko bt

Гостин
Зависи колку ти е висок рангот, т.е. колку се јаки тие четворки
е де знам англиски имав 4ка со 88% и то прилично јака 5ките беа 92%+ е муабето ми беше од ова 4ка имав 7бода на равно и ке видиш дека до негде има логика со две 4ки да губиш 5 бода нека пресмета ке види дека сум во право дека барем толку бода ке изгуби

--- надополнето ---

Ај уште еднаш, лани последниот што беше примен у државна квота имаше 92 бода. Оваа година не значи дека ке е исто. Се‘ зависи од бројот на пријавените. Со среќа!
добро јас само кажав од шо ми кажваја дека многу јака конкуренција има а и тука така пишеше иначе ако сака нека проба среката па сеа дали ке влези ке си види на крај од август

Z

ziko bt

Гостин
pa ednata e 80.60 a drugata 95.79 ... imam li shansi? :(
94 бода имаш а дали имаш шанси нека кажат поупатените мада невервам дека многу ке ти значи како шо кажа чупето погоре се зависи до конкуренцијата можи проширени квоти ке ти помогнат а можи и намалвање партиципација ке ти одмогни

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Со две 4ки губиш автоматски 4 бода, али кај екстерните, во првиот пост пиша две 4ки а не кажуваш по што ти се четворките, уствари требаше да ги пишеш бодовите за да не гледаме на гравчиња колку бодови имаш.

Иначе ете лани било со 92 бода, оваа година јас очекувам да е помала границата, а ти веќе имаш од прилика од 92 до 96 бода така да според мене сигурно влегуваш во државна.

Зико, каква врска има намалувањето на партиципацијата за приватна квота, со конкуренцијата за државна? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom