*Smurfette*
He smurfs me, he smurfs me not
- Член од
- 10 јуни 2006
- Мислења
- 538
- Поени од реакции
- 38
Колеги кога се уписите за втора, трета и четврта? Заедно со прва или после сесијата септемврска ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не сакам да навлегувам во филозофии, викаш дека не е задолжително, да, не е, државата не е должна да го плаќа, не е...
Сеа една паралела Македонија - Данска(пример), просечна плата 220 евра - 3000 евра (од прилика), а од прилика исто плаќаме за високо образование?
Хмм???
Ај, ова не е тема за тоа, си го кажав јас моето во соодветната тема![]()
Колеги кога се уписите за втора, трета и четврта? Заедно со прва или после сесијата септемврска ?
Не бе, не, ич не си смешнаЈас ја користам оваа прилика да им упатам поздрав на моите фини постари колеги кои се жалеа од нас и од нашите стравови за економика и сметководство... Ќе си пеете од септември напаѓа новиот бран па дури и нови теми се отвараат колку само да си се пребројат.
Ај! :salut:
Не бе, не, ич не си смешна![]()
![]()
![]()
Да се пребројат бе![]()
Јас ја користам оваа прилика да им упатам поздрав на моите фини постари колеги кои се жалеа од нас и од нашите стравови за економика и сметководство... Ќе си пеете од септември напаѓа новиот бран па дури и нови теми се отвараат колку само да си се пребројат.
Ај! :salut:
^Еј немој за триумфалната капија, тоа ме прави горд што сум македонец
Па ете, тоа ми беше и муабетот, Данска со 5 пати поголемо БДП пер капита, го "наплатува" и им го овозможува високото образование на нивните граѓани за иста сума како и Македонија.
Значи правото, иако постои во уставот, на индиректен начин е ограничено, значи кој има пари ќе се школува, кој нема, нема да се школува. Во Данска сите имаат средства за високо образование и кај нив тоа право е полесно остварливо, во Македонија не е баш така лесно(јас имам, али знам многу што немаат). И не само ова право, имаме ние многу права, само кај нас потешко се остварливи али тоа у некој друг муабет.
За Вале, рано е за запишување, ваљда ќе пишува на сајтот...
Ама од септември за нив и вие ќе бидете постари колеги, па ќе можете да им помогнете, не само ние![]()
^^beneamata да бев модератор за ваквите дискусии бан ќе јадешеОтворете си тема на подфорумот Економија и бизнис. ТУка ако имаш прашања, давај ако не молчи
![]()
![]()
![]()
Види подоле во мојов пост како убаво ти се насмеа вампгирл за тоа ДА БЕВ МОДЕРАТОРСекако дека помагавме и пред тоа на залутаните душичињаНема да е проблем
^^beneamata да бев модератор за ваквите дискусии бан ќе јадешеОтворете си тема на подфорумот Економија и бизнис. ТУка ако имаш прашања, давај ако не молчи
![]()
![]()
![]()
прв болд :tv::
Епа нема прашања, нема колачиња
![]()
Тапа е ова, таман си бев навикнат на 3 колоквиуми.Ај колеги малце новости од факултетот:
1) Од Септември имаме 2 колоквиумски недели , најверојатно без пауза пред колоквиумската по примерот на колегите од правен.
Зимски семестар 15.09 - 31.12
1 колоквиумска 01-09.11
2 колоквиумска 23-31.12
Јануарска испитна сесија 10-31.01.2011
Летен семестар 01.02 - 13.05
1 колоквиумска 11-19.03
2 колоквиумска 03-11.05
Мајско-Јунска испитна сесија 23.05-15.06.2011
Августовска 22.08-07.09.2011