Јас колку што знам не треба да се учи 3та тема, потточка 5.5, 12та тема и од 14та тема само најглавните дефиниции. Ако некој знае да каже што уште е скратено нека повелиАј да прашам и јас нешто.... 5тата тема Статистика, до кај е скратена? Знам дека последните 2-3 точки се скратени, ме интересира дали и тоа за аритемтички средини е скратено???
Јас колку што знам не треба да се учи 3та тема, потточка 5.5, 12та тема и од 14та тема само најглавните дефиниции. Ако некој знае да каже што уште е скратено нека повели
--- надополнето ---
Е до сега барав наназад во постовите ама никој нема напишано во колку саат ќе се земаат оценки по економика во понеделник? Anyone?!
Ne veruvam Ama probaj si... I onaka nemas sto da izgubisКолеги дали економика би можело да ме пуште со 48 поени за едно прашање не сум положена?
Јас учев само од кај Калина, а од кај Славе прочитав само за делот за "Стратификуван примерок" и еден дел за "Временски серии" , незнам како се викаше, но е на последната презентација од Калина - спореди презентацијата со книгата од Калина, тоа што го нема кај Славе читај го. Прилично сум сигурен дека само тие 2 работи беа + од кај Славе, ако не е така нека ме поправи некој. :turn:dali mozhe nekoj od e-biznis da mi kazhe za statistika dali mi e dovolno od kalina uchebnikot da go ucham ili se morat i od slave?
Колега оди по слајдовите! Се што е на нив читај го од учебникот на Калина, а она што го нема кај нејзе од на Славе. Не би ти ги препорачала двата напоредно зошто се доста различни па само би се испобунилdali mozhe nekoj od e-biznis da mi kazhe za statistika dali mi e dovolno od kalina uchebnikot da go ucham ili se morat i od slave?
fala mnogu kolega!Јас учев само од кај Калина, а од кај Славе прочитав само за делот за "Стратификуван примерок" и еден дел за "Временски серии" , незнам како се викаше, но е на последната презентација од Калина - спореди презентацијата со книгата од Калина, тоа што го нема кај Славе читај го. Прилично сум сигурен дека само тие 2 работи беа + од кај Славе, ако не е така нека ме поправи некој. :turn:
Може кога сакаш да одиш колега, но требало да идеш досега ако сакаш да имаш повеке време за вежбање. :smir:Se izvinuvam ako e odgovoreno prasanjevo prethodno ama moze li nekoj da mi kaze koga mozam da otidam kaj profesorot po matematika da me upati sto da naucam za na dopolnitelen?
aj bi trebalo 3 dena za nekolku temi da se dovolno cim 10 dena za cel ispit zavrsija rabota fala btwМоже кога сакаш да одиш колега, но требало да идеш досега ако сакаш да имаш повеке време за вежбање. :smir:
07.06.2010 (понеделник) во 11h во кабинетот кај професорот ќе има увид за дополнителенSe izvinuvam ako e odgovoreno prasanjevo prethodno ama moze li nekoj da mi kaze koga mozam da otidam kaj profesorot po matematika da me upati sto da naucam za na dopolnitelen?
07.06.2010 (понеделник) во 11h во кабинетот кај професорот ќе има увид за дополнителен
sekako deka sakam ama denes kasno e ....utre e nedela taka da ostanuva uvidot zadutre....увид и за тие што не положија и што не се дополнителен колешке, па сега претпостави само колку ке чекаат . Затоа за дополнителните може и порано да се оди, мислам ако сакаш да имаш повеке време за учење . :smir: