Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Во петок сите се од 8:30 или има и втора тура???

ПС: Се однесува на економика на претпријатие

За Статистика како оди бодувањето???Колку прашања ќе има колку задачи?И по колку бода ќе носат?А и ако се знае границата за 6 ка?

kolegi slucajno nekoj da ne ima nekoe prasanje trgovsko pravo za ispit :):)

За Статистика како оди бодувањето???Колку прашања ќе има колку задачи?И по колку бода ќе носат?А и ако се знае границата за 6 ка?

Мене нешо ми спомнаа дека има 20 прашања х3 бода и 5 задачи х8 бода. Вкупно 100 а се поминува сигурно со 60 ама ако ја смине границата со 56

Мене нешо ми спомнаа дека има 20 прашања х3 бода и 5 задачи х8 бода. Вкупно 100 а се поминува сигурно со 60 ама ако ја смине границата со 56

Фала ти колега...Голема разлика ова од задача до прашање.Можеби и е подобро така.Мене полесни ми идат задачите неголи теоријата.

Не се знае тоа колега. Може да паданат некој забутани задачи што неможеш да ги решиш. Затоа комбинација е најубаво :) од двете по нешо :)

ја има симнувано и на 50 и на 45.
најверојатно зависи од расположение и од времето како ќе му се погоди. ;)

aj nekoj ako moze da mi kaze smetkovodstvo shto pagja na ispit :S :S fala odnapred

И пресметување ќе има?? Ај не зезајте :(

+

И да не знае некој колку прашања ќе има и колку ке трае испитот?? И во која просторија?

А под задача од калкулација што подразбираш?

Што е битно бројот на прашањата и времето на испитот стварно не можам да ве разберам :toe:

znae li nekoj kako e skalata za oceni po osnovi na e-biznis i dali profesorot popusta za nekolku boda ako ti falat:S:S:S

Што е битно бројот на прашањата и времето на испитот стварно не можам да ве разберам :toe:

Еее кој учи врз хипотеза поставена на теорија на веројатност му е и те како битно хахаах :) Се шалам aма ако знаеш кажи ми

--- надополнето ---

znae li nekoj kako e skalata za oceni po osnovi na e-biznis i dali profesorot popusta za nekolku boda ako ti falat:S:S:S

Мислам дека лани било 75+

Пошто и јас го прашав тоа за статистика се сметам каа именуван па ќе си кажам замене...
Прво бројот на прашањата ми значи за да знам одприлика колку прашања ќе има од тема и колку може од прилика да оде до детали.Се разбира дека тоа нема да ми помогне во учењето но онака како статистика значи нешто...

А за времето да не зборуваме.Друго е кога имаш бонус време за размислување и немање притисок во вид на гледање на часовник и слично...
За статстика разбрав дека давал 4 часа.Може да сум и грешка

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom