Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
kolega te molam da mi kazes za statistika kaj kalina dali e potesko i dali treba da se uci verojatnosta 3 glava te molam...ako ne ti e tesko da mi kazes....ili da se najdeme negde vo fakultetot ....pozzzz
колеШКА :) не можам да ти помогнам колега, жал ми е, јас бев кај славе. инаку сите викаа дека кај него е потешко од колку кај калина.. :smir:

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
не не, на е-бизнис сум си, затоа и прашав погоре за предметите дали некој кажал нешто битно на предавање (бтв, сеуште прашувам :) ), вонредно сум.
ама јас сум една генерација пред тебе запишана, кога уште славе предаваше на сите смерови.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
е-бизнис 2ра година пипл, кажаа битни работи неделава? немав можност да присуствувам на предавањата, па ве молам кој ќе може, пишете дали кажаа кога се првите колоквиуми по предметите:
- интернет маркетинг,
- маркетинг комуникации,
- дигитална економија,
- маркетинг на услужни дејности.
За проектите знам.
И нешто друго да не кажале, пр дали се книги комуникации и услужни од лани?
Интернет маркетинг немаше предавање зошто го смениле терминот во 8 сабајле, а ни самата професорка не знаела.

Маркетинг комуникации е некое ново издание од 2009 година учебникот и треба регистрација на zephyr.

Дигитална исто треба регистрација, а првата глава ќе биде од учебникот е - бизнис во прва, а после ќе има што да земеме скрипти за другите глави, изгледа од истиот учебник.

Тоа услужни дејности немам и не знам.:smir:

Член од
9 јануари 2010
Мислења
155
Поени од реакции
10
Некој од постариве колеги за проф. Дракулевски и организациско однесување да ни каже нешто....
Дракулевски е баш добар професор, не е страшен ко што изгледа :nenene::wink: ама затоа што Леонид му е асистент е тоа е зезната работа...
На Организациско не мора да идеш на предавања, не се задолжителни, а што се однесува до колоквиумите мене ми беа прилично лесни затоа што учев се, а не само дефиниции и поделби...ако ги прашаш таквите ќе ти речат многу тешко беше...ипак мал е материјалот и можеш да го научиш без никаков проблем... Ако сакаш повисока оценка земи си проект, презентирајте го и немаш гајле :wink:

Член од
6 февруари 2010
Мислења
28
Поени од реакции
2
Znam deka nekolku pati do sega pisavte za ekonomika na pretprijatija no ve molam ako moze nekoj da mi dade tocna informacija dali MORA da se kupi knigata ili moze da si zememe fotokopirana od libro ? :pipi: Dali profesorot Dimitar bi prael problemi zasto na prvoto predavanje vo ponedelnikot ne zamoli da ne pravime fotokopija :) Ve molam za odgovor :)

Член од
19 август 2007
Мислења
941
Поени од реакции
302
Дракулевски е баш добар професор, не е страшен ко што изгледа :nenene::wink: ама затоа што Леонид му е асистент е тоа е зезната работа...
Леонид веќе не е асистент.
Сега е сам свој мајстор, овај професор :)

Член од
10 јануари 2010
Мислења
56
Поени од реакции
0
aj nekoj neka pise ako znae,dali tie sto se kvadrat smeat da polagaat preku kolokvium?
FALA odnapred

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Znam deka nekolku pati do sega pisavte za ekonomika na pretprijatija no ve molam ako moze nekoj da mi dade tocna informacija dali MORA da se kupi knigata ili moze da si zememe fotokopirana od libro ? :pipi: Dali profesorot Dimitar bi prael problemi zasto na prvoto predavanje vo ponedelnikot ne zamoli da ne pravime fotokopija :) Ve molam za odgovor :)
МОРА ДА СЕ УМРЕ !!! А економика НЕ МОРА да се купи...

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
Здраво колеги. Пред се на здравје распустот и со лесно во новиов семестар :)
Ќе може ли некој од претходните генерации да ме информира за Економика на претпријатие? Ми делува како лесна материја, ама првите 20-30 страни се без веза, нешто историја, па не знам дали да се тупам, да ги учам на памет... Какви се од прилика прашањата? Слични како Деловна етика шо ги даваше, само набројувања, или овој пат треба да се учи пооширно?
Фала ви однапред :helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom