Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас ви верувам на сите... ама сите што сум ги прашал, без разлика дали машки или женски, убави или помалце убави, сите ми кажаа дека ја добиле елиминаторната група :raz: Не само сега, туку и две-три години наназад. Никој не ми кажал, еј ја добив лесната група. И сега, како е можно тоа? :raz:

Нема врска, јас ја добив лесната група. Ми падна 555 премутација од Скопје и задача од аритметичка прогресија =) Поздрав...

П.С Задачите од таа фамозна елиминаторска група се решливи.

Дечки кажете ве молам ако знаете финансиски менаџмент за прв колоквиум од која глава најмногу се паѓа и какви задачи има.......а ако има и некој нешто материјали ќе бидат добредојдени......поздрав....:helou:

До 146 е за прв, а за учење у принцип учи поделби тоа највеќе се паѓа.

Наум, веруј дека е така за математика, дечкото си е манијак опасен.

Колеги, слушајте ги старите батковци и спремајте го вториот колоквиум маркетинг како да ви е најтешкото нешто што ке го полагате у животот.
Зашто после на испит сте се заебале ако мислите дека ке го положите:)
Фала многу!:smir:

aj neka kaze nekoj vo kolku se polaga smetkovodstvo vo ponedelnik. koi se terminite spored indeksite?

Јас ви верувам на сите... ама сите што сум ги прашал, без разлика дали машки или женски, убави или помалце убави, сите ми кажаа дека ја добиле елиминаторната група :raz: Не само сега, туку и две-три години наназад. Никој не ми кажал, еј ја добив лесната група. И сега, како е можно тоа? :raz:

lani jas dobiv lesni grupi, osobeno vtor kolok...na prv izvadiv 24 na vtor 30 i na tret 19...tret najzaeban bese......vtoriot najlesen mi bese... na kraj ocena 9... :baeh:

Дечки кажете ве молам ако знаете финансиски менаџмент за прв колоквиум од која глава најмногу се паѓа и какви задачи има.......а ако има и некој нешто материјали ќе бидат добредојдени......поздрав....:helou:

си трребала од либро да земеш, имаше од пред две години што биле задачи. најмногу ти се логични прашања. задачи има ефективна каматна стапка, идни ануитети, сегашни ануитети... диксонти.....финансиско планирање ама ептен лесно е тоа, показатели за моментална ликвидност и долгорочна задолженост.. има и готовински текови од оперативни финансиски и инвестициски активности (треба да ги знаеш ставките кое каде спаѓа)... јас еве втор ден го спремам, нешто имав читано претходно аама овие два дена поинтезивно... не ми изгледа за тешко.... ама ќе видиме утре.... со среќа

Ај нека кажат постари генерации што прашања паѓаат за основи на сметководство. на што да се обрне повише внимание. Читам и глава ми чади. Книгава ја пишувале ко сите да сме завршиле економско.... :tapp:

Ај нека кажат постари генерации што прашања паѓаат за основи на сметководство. на што да се обрне повише внимание. Читам и глава ми чади. Книгава ја пишувале ко сите да сме завршиле економско.... :tapp:

epa zamisli sea kako ni e nas ekonomistite so matematikata :) i ne e tolku tesko do kaj sto sum stignata lesno e mnogu :)

Значи јас и колегата Чејнс ве советуваме:
Спремете се за маркетинг втор како да се спремате за матурска (со облекување метафора де, ако сте женски), или спремете се ко да се спремате за најбитниот натпревар за вашиот тим (метафора со фудбал де, ако сте машки, коа купувате грицки, пиво, телевизор).

Ако не верувате дека и лани првиот беше лесен, а вториот беше...кхм, сечење - прочешлајте ја темава во ова време лани - да видите што се збореше.

Се што пиша Мац е точно.Вториот колоквиум маркетинг е отров.Кога искочивме ние од колоквиум лани,владееше општа параноја,се избезумивме сите!

ПС И немој некој да и побарал на Снеки нов шифрарник.Ќе зажали.Многу!

научи ги ставките од биланс на успех биланс на состојба..да знаеш што иде на дебит што на кредит.. треба да ги знаеш... друго не ми текнува, ако ми текне ќе ти пишам.....

Лани беше со еден точен прв колоквиум, бев максимално збунет, ништо не разбрав од книгата... ама положив :)
Ако ви биде и на вас со еден точен.. ке немате гајле.

Не би било лошо некој да пише во колку саат се полага сметководство:smir:И дали колоквиумот е само на заокружување или има и тоа точно неточно и дополни:pipi::smir:

Kako ne vi e sram da zboruvate vakvi raboti za profesorot po matematika???Eliminatorna grupa stvarno smesno zvuci.Za onie koi ne znaat, eliminatorna grupa e najlesnoto, smesno i glupavo opravduvanje.A za toa profesorot bil manijak zagleduval devojcinja navistina kako ne se sramite da izmisluvate vakvi raboti???
Mizernooooooo vo bukvalna smisla na zborot!!!!!!!!!

Kako ne vi e sram da zboruvate vakvi raboti za profesorot po matematika???Eliminatorna grupa stvarno smesno zvuci.Za onie koi ne znaat, eliminatorna grupa e najlesnoto, smesno i glupavo opravduvanje.A za toa profesorot bil manijak zagleduval devojcinja navistina kako ne se sramite da izmisluvate vakvi raboti???
Mizernooooooo vo bukvalna smisla na zborot!!!!!!!!!

Роднина да не ви е ? :)

Kolegi ima nekoi novi spekulacii za Osnovi na menadzment??? Ke ja spusti Bobek granicata ili...:pop:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom