Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве јас ќе ти кажам за Статистика, научија добро теоријата, а за задачите доволно е по еднаш да решиш од секој вид колку да добиеш рутина, а формулите ти се дадени така да ништо страшно :)

Не ја знам универзалната формула,но ете јас ја учев само теоријата,и не решив ниедна задача,рачно.

Тие од книгата задачите ги научив,и на испитот беа истите (ист вид),освен таа со индексите,за која требаше само *малце*,но навистина малце мислење,и глеам сите испопаѓале на неа.
За теорискиот дел,битно е дефиницијата до збор да ја знаеш,како и набројувањата.

На цедето имаш таму прашања,научи ги и нив напамет,на мене 3 од нив ми се паднаа на испитов.

Друго,нема,освен со среќа :)

Што ќе кажете за Макроекономија и Економска статистика?

макроекономија е еден од најлесните предмети на факултетот само ако одиш на колоквиуми и професорон дават листови со прашања и од нив пагаат на колоквиуми

Нешто слушнав во понеделник сме требале пак нешто да потпишуваме. Некој да има повеќе информации?

Нешто слушнав во понеделник сме требале пак нешто да потпишуваме. Некој да има повеќе информации?
Што да потпишуваме??? Па денес запишав година и ништо не ми рекоа, ццц...

Што да потпишуваме??? Па денес запишав година и ништо не ми рекоа, ццц...

naumdb ај жити се глеам си запишал година, дај кажи што треба да стои на уплатницата во делот Цел на дознака за тие 2100ден

naumdb ај жити се глеам си запишал година, дај кажи што треба да стои на уплатницата во делот Цел на дознака за тие 2100ден
Студиска програма, книжен фонд, осигурување, тетратки, блаблабла... Не се секирај толку за Цел на дознака битно тие да ги примат парите, за друго не им е гајле.

Ej ej , nie brucosite sigurno poadjame na prvi ? Vo sreda ?
Vo kolku casot , dajte nekoi podetalni informacii kolegi.
Dzabe ne sme kolegi :) :)

Nema nikakvi informacii za fakultetot na internet.
Bruka i sramota.

Pozdrav
Pozdrav

Ej ej , nie brucosite sigurno poadjame na prvi ? Vo sreda ?
Vo kolku casot , dajte nekoi podetalni informacii kolegi.
Dzabe ne sme kolegi :) :)

Nema nikakvi informacii za fakultetot na internet.
Bruka i sramota.

Pozdrav
Pozdrav
Информации на интернет?
Тоа на студентски прашања не знаат што и како да ти кажат, а ти сакаш на интернет, ццц... :)
Патем, сите почнуваме од први

На први може да се појавите чисто да си го препишете распоредот од огласна табла, или да “таксате“ некој друг да го стори тоа за вас. Јас нема да одам на први :pos:

ај друже со оглед на тоа дека си извадил 10-ка дај некој совет што како зашто да се спремам за у февруари :)
Ќе си одиш кај Марика на часови , а теоријата сам ќе си ја спремаш !

Ќе си одиш кај Марика на часови , а теоријата сам ќе си ја спремаш !

Абе не треба часови по статистика. Задачите се лесни ако ги сфатиш. Треба само да одиш на вежби кај асистентите и готова работа. Зошто да трошите пари за приватни часови?

Абе не треба часови по статистика. Задачите се лесни ако ги сфатиш. Треба само да одиш на вежби кај асистентите и готова работа. Зошто да трошите пари за приватни часови?
Се сложувам со тебе, но со оглед на тоа дека нема да има вежби до февруари нема да имаат избор :) И совет за бруцошите, нека гледаат да го положат статистика на колоквиуми, кажувам од лично искуство.

Се сложувам со тебе, но со оглед на тоа дека нема да има вежби до февруари нема да имаат избор :) И совет за бруцошите, нека гледаат да го положат статистика на колоквиуми, кажувам од лично искуство.

Абе супер е на колоквиуми, ама не е тешко ни на испит. Јас на испит го фатив во јуни и не видов тешкотија при учењето.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom