Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како мислиш,преку колоквиуми или?

Мислам дека последна шанса ти е сега во фебруари...

Druze znam deka posledna sansa mi e u fevruari. Prasuvav dali imam pravo da polagam predmeti od vtora (tret semestar)

прашање... дали ако пишиш квадрат на некоја година, повторно плаќаш 400 евра на е-бизнис, или само префрлањето на кредитите, т.е. казната?

кој е на е-бизнис сефте годинава? колеги да се запознаеме..:)

Ima li nekoj od e-biznis sho zavrshil 2 god. da ni kaze neshto za izbornite predmeti sho treba da gi izbereme vo 2 god? koj predmet e podobar, kako se profesorite...
pozdrav...

da ne ja ima slucajno nekoj knigava za prodavanje, ne mozam da ja najdam po knizarive...ili ako znae nekoj kade moze da se nabavi, ke bide od golema pomos...

Zoran Jolevski: Multinacionalnite korporacii, predizvik
na sovremenata ekonomija, Economy press, Skopje,1997.

Ништо од приказните дека Маркетинг ќе ни биде изборен :(
Изгледа тоа ќе биде така од наредна година :(

:smir: Не ми лежат мноуг јазици,се трудам да ги избегнувам.
Инаку јас сакав да изберам развој на економска мисла и организационо однесување.Знаете ли кој предава по овие предмети?
А сега се збори дека и маркетинг ке ни биде изборен па ке видиме можеби ке има некои промени.Инаку уписниот рок бил од 22 до 30 септември.
немој си избрала Развој на економска мисла.предава еден старец Методија Стојков и ке учите за секој ебан економист што кажал.прилично е тешко за учење(бар во мое време кога беше на раскажување)

Што ќе кажете за Макроекономија и Економска статистика?

За Макроекономија не знам, а за Економска статистика може да кажам нешто пошто ми беше задолжителен :pos: паа не е исто како статистика, пошто и јас имав уплав кога слушнав дека зборот статистика е присутен и во овој предмет ама нема врска, не е ништо страшно, со оглед на тоа дека професорката малце не се поднесува:pos2: и бара присуство на предавања и на вежби,другото во врска со предметот е дека воопшто не е тежок , и задачите се гола вода.:helou:

Јас да се пофалам дека исчистив година со стил - 10ка статистика :)

ај друже со оглед на тоа дека си извадил 10-ка дај некој совет што како зашто да се спремам за у февруари :)

btw знае ли некој дали треба да се уплаќаат тие 2100 ден. (за упис на година) и ако треба што треба да стои на уплатницата у делот Цел на дознака

ај друже со оглед на тоа дека си извадил 10-ка дај некој совет што како зашто да се спремам за у февруари :)

btw знае ли некој дали треба да се уплаќаат тие 2100 ден. (за упис на година) и ако треба што треба да стои на уплатницата у делот Цел на дознака

за книжен фонд се тие 2100 ,

Еве јас ќе ти кажам за Статистика, научија добро теоријата, а за задачите доволно е по еднаш да решиш од секој вид колку да добиеш рутина, а формулите ти се дадени така да ништо страшно :)

За Макроекономија не знам, а за Економска статистика може да кажам нешто пошто ми беше задолжителен :pos: паа не е исто како статистика, пошто и јас имав уплав кога слушнав дека зборот статистика е присутен и во овој предмет ама нема врска, не е ништо страшно, со оглед на тоа дека професорката малце не се поднесува:pos2: и бара присуство на предавања и на вежби,другото во врска со предметот е дека воопшто не е тежок , и задачите се гола вода.:helou:

А начинот на оценување е преку класични задачи или преку шифрарник?

Начинот на решавање задачи е преку шифрарник, иако она ќе ви даде тетратка кај што треба да направите пресметка ама мислам дека не се зема во обзир тоа, туку битно е што ке избоиш во шифрарникот:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom