Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
колку испити се прв е колку втор семестар?

Минатата година беше 4 во прв 3 во втор.

Ова зборам за ебиз.Во пр семестар имате Introduction to e-business.А другите смерови имаат Дефендологија кој е двосеместрален.И ултра-лесен.

Инаку,од оваа година Вовед во ебиз ке може да се слуша и ви другите депатмани.Еколошки менаџмент навистина има шанса да го предава Шуклев.

И да,вашата генерација ќе го има Основи на маркетинг како изборен(освен на депатман Маркетинг,логично нели).
Бруцоши,положете си Математика и Статистика на колоквиуми,искрен совет е ова.Ем поголеми оценки,ем помалку нервози.....ем четиримесечен распуст:wink:

добро де, а демек ако предава Шуклев толку ќе биде страшно, или досега како било, кој предавал???
да , одбрав еколошки менаџмент.

Првпат го слушам тој предмет еколошки менаџмент, мислам дека го немало до сега.
Ако го предава Шуклев, би било неубаво, ако се оди по аналогија на другите предмети што ги предава (основи на менаџмент; деловно планирање), затоа што едвај се положува.

абе за запишувањето слушав муабети дека статистика бил тежок... толку мајката?

добро де, а демек ако предава Шуклев толку ќе биде страшно, или досега како било, кој предавал???
да , одбрав еколошки менаџмент.

спас за сите... не го предава шуклев.

Moze nekoj da ja stavi novata programa, ili da dade nekoi podetalni informacii okolu predmetot ekoloski menadzment. Nekoi soveti od postarite kolegi ...... Malku da ne opravite :)

Pozdrav :)

Moze nekoj da ja stavi novata programa, ili da dade nekoi podetalni informacii okolu predmetot ekoloski menadzment. Nekoi soveti od postarite kolegi ...... Malku da ne opravite :)

Од постарите колеги никој неможе да ти даде совет затоа што до сега никој немал таков предмет. Вие сте први, така да наредната година вие ќе давате совети :)

Нема врска, не е толку тежок, иако пишав квадрат на него :)

По имево ми изгледа како предмет за тепање време, така да без плашење. И нема шанси да го предава Шуклев, барем јас така мислам, нема логика да предава се што завршува на Менаџмент, а и без тоа предава три предмети на додипломски студии, + има многу предмети што завршуваат на менаџмент а не ги предава тој :)

И дај нека каже некој дали Маркетинг ќе биде изборен за ние што ќе бидеме втора година.

да не знае некој кога ќе има резултати основи на менаџмент?

Основи на менаџмент ќе има денес резултати, 2-3 часа после полагањето :)

Ај ве молам, некој ако види дали стварно ќе има резултати нека пише.

За тежок, тежок е, ама не е дека не се положува. Не се плаши од статистика, математика е позаебано. Математика извадив 9 на испит, ама гледај да си фатиш на колоквиуми. А за статистика ќе му ја мислиш втор семестар.

Ај ве молам, некој ако види дали стварно ќе има резултати нека пише.
Резултати има. Колку што ми кажаа не биле толку лоши резултатите, иако има паднати за 0,9 поени. Ама тоа е јбг :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom