- Член од
- 30 август 2008
- Мислења
- 2.232
- Поени од реакции
- 286
Aпсолутно точно. Мораме да живееме со нив, и да не отвараме проблеми, кај што ги нема, ниту пак, да ги создаваме. Македонци сме и како такви сме способни да преминеме преку сите неправди кои сме ги претрпеле во минатите времиња.
Но, не може да се согласам дека треба да бидеме браќа само со Србите....??? И тие, играат во последно време многу дволично: а црквата, а братството им со Грците...???
Што значи, ќе бидеме браќа со тие со кои треба да живееме заедно, а тоа не се само Србите, тоа се и Албанците од Косово, и тие од Албанија, и Бугарите (Гејците ќе ги изоставам). Неможе да си ствараме проблеми за Србите да не плачат... Големи сме, и ние, и тие.
Се на се, почитуваме онолку, колку што сме почитувани. Навистина, не гледам, зошто во 2009 години сеуште треба да лееме солзи за Србија...??? Не заебавај....Во име на што..????
А за браќа- браќа ми се тие што не ми мислат лошо, и што сакаат да живеат со мене, рамноправно, без разлика какви се по вера, националност, јазик.....
Naprimer jas sum turcin i gi postovam makedoncite,nie turcite ne prajme kako sto praat grcite i srbite na Makedonija.:smir:
Ke gi podrzuvame makedoncite do kraj..