Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Човекот е во право , ке има независност за косово , е сега друг е моабетот каква , дали ограничена или нешто друго , тоа ке го покаже времето.

Никсън

бамбуча
Член од
12 октомври 2007
Мислења
283
Поени од реакции
0
Па земја без енергетска стабилност и водоснабденост не може да има баш некоја економија.
Македонија е земја без енергетическа стабилност, а функционира. Значи и Косово може.:salut: А, тебе какво ти пука АБЦ, нали си б'лгарски гражданин? Имаш "татарски" паспорт, с којто може да шеташ из цјала Европа,а? Каква иронија, "Татарите" са преди Aнтичните Македонци в Европејскја С'јуз:vozbud: Оле мајко... :vozbud:
ABC, като ходиш из Европа и се декларираш б'лгарин, как е а? Зашто на границите на Европејскија С'јуз изведнаж от татари ставаме б'лгари, а?

Поздрав:smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Македонија е земја без енергетическа стабилност, а функционира. Значи и Косово може.:salut: А, тебе какво ти пука АБЦ, нали си б'лгарски гражданин? Имаш татарски паспорт, с којто може да шеташ из цјала Европа,а? Каква иронија, Татарите са преди античните Македонци в Европејскја С'јуз:vozbud: Оле мајко... :vozbud:

Поздрав:smir:
Mакедонија е земја со вештачки предизвикана енергетска нестабилност од сопствените власти кој ќарат при увозот на енергенси енормни количества на пари за лични потреби од процентите при направените договори.Инаку за свои потреби Македонија има енергија во доволни количини,а со успешно користење на енергенсите можеме и добро да заработиме доколку нашите власти не се толку алчни.
Што пак се однесува до Бугарско граѓанство,јас платив за фалц пасош и го злоупотребив против вештачки наметнатиот визен режим кон Македонците,сепак не жалам за тоа,сумата си ја вратив некулкукратно за само 6 месеци користење на "либералниот" статус.Сега се трудам колку можам да ја натерам сопствената влада конечно да го ослободи сопствениот народ од визното ГЕТО,при што нема да има потреба од влез во НАТО или ЕУ како Татарите.:)

Никсън

бамбуча
Член од
12 октомври 2007
Мислења
283
Поени од реакции
0
Зашто взе "татарски" паспорт, а не Гр'цки, и не те ли е срам да навредаш на д'ржавата, којато ти дава да си Европеец?:uvo:

ABC, ти имаш б'лгарски паспорт. Ти си б'лгарин! Б'лгарски гражданин си! Поздрав!:smir:

Член од
26 јануари 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Косово е независна држава веќе десет години.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Никсон полека бе, имај милост малку :pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Зашто взе "татарски" паспорт, а не Гр'цки, и не те ли е срам да навредаш на д'ржавата, којато ти дава да си Европеец?:uvo:

ABC, ти имаш б'лгарски паспорт. Ти си б'лгарин! Б'лгарски гражданин си! Поздрав!:smir:
Па Бугарскиот пасош е поефтин,практично бесплатен,додека Грчкиот е многу поскап.А држава што продава ЕУ пасоши и не баш некоја држава која ми е срам да ја навредам туку напротив.Купувам секаков пасош или документ (ausvajz) со кој можам да излезам од ова ГЕТО.Впрочем сите го прават истото,дури и Евреите од конц-логорите на смртта со кој слободно можеме да се споредиме во овие моменти на изолација на Македонците.
А купување за ефтини пари не е исто со личните чувства на припадност кој барем за Бугарија ги има само кај 0.0000001% од Македонското население.:)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па Бугарскиот пасош е поефтин,практично бесплатен,додека Грчкиот е многу поскап.А држава што продава ЕУ пасоши и не баш некоја држава која ми е срам да ја навредам туку напротив.Купувам секаков пасош или документ (ausvajz) со кој можам да излезам од ова ГЕТО.Впрочем сите го прават истото,дури и Евреите од конц-логорите на смртта со кој слободно можеме да се споредиме во овие моменти на изолација на Македонците.
А купување за ефтини пари не е исто со личните чувства на припадност кој барем за Бугарија ги има само кај 0.0000001% од Македонското население.:)
Аман излези веќе....аман...демек поради Гето го зема,и пак тука окапе....излези веќе, молим те.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Аман излези веќе....аман...демек поради Гето го зема,и пак тука окапе....излези веќе, молим те.
Излегував додека не ни открија дека ни се фалц заедно со 10тина Албанци од Косово и од Тетово.Сега бараме чаре да купиме други,па ако успееме ќе ти се јавам од странство.Само нешто поскапо бараат ова "Бугариве" од Велес со кој преговараме.:)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Демек фалц

А кај и да е, да очекуваме ли да извадиш и српски пасош?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
А зошто си уште во гетото?
Инаку, купувањето за ефтини пари е итекако исто со личното чувство на припадност. Купиш ли за ефтини пари, ти отиде и припадноста за истите пари. Кој вика поинаку лаже. Крај.

B

Borg_Drone

Гостин
Македонија е земја без енергетическа стабилност, а функционира. Значи и Косово може.
Да ама Македонија има барем нешто од нешто,а и освен тоа ние увезуваме струја.... а Косово што е , пустелија???
Неможе да функционира затоа што 70% од струјата што ја добива Косово, ја добива главно од Србија.....
Освен тоа Македонците, пак имаат некаков свој енергетски систем а Косово?
И Македонија се граничи главно со земји од кои може да се купи струја, а Косово со кои земји се граничи??
Србија,Албанија, Црна Гора и Македонија така??
Србите ќе удрат ембарго, мислиш дека останативе 3(три) земји ќе имаат струја да им испорачаат на Косоварите за пари??
Не.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ne smeeme da priznaeme nezavisno Kosovo od prosta pricina so ne e pravo.

ima mnogu pricini vsushnost, megjutoa i taa edna e dosta. samo za moment treba da si pomislime kako bi ni bilo nas ova kucinjata neblagodarni i zbesnati, eden den da proglasat nezavisnot na zapadniot del or R.Makedonija (sho i ne e mnogu daleku) , i nekoj od komsiite da im priznae nezavisnosta...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom