Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дали да се признае Косово?!Сека држава,коja признае Косово ке има лоши односи со Србиja.Па там не е проблемот,проблемот иде от това дека на Балканите има големи групи от малцинствата во други држави.Така во МК има албанци,во Бугариja има турци,во Руманиа има унгарци,во Србиja исто има унгарци,Грциja-албанци.Сите тиа малцинства могат и те да посакат да се отцепат.Това автоматично е дестабилизациа на Балканот,ако не и нова воjна и то голема.Босна и Косово ке бидат игра со това кое може да биде сега.Само ако ЕУ има едно решение треба да се признае Косово от балканските држави,заштото САД нема да загуби от една воjна тука,па цела Европа и наjвеке ние на Балканот ке губиме.
Признаване на Косово-ДА но само со сите држави во ЕУ!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Заборави да кажеш дека во бугарија има Македонци, кои истотака можат, лесно да се отцепат :wink:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Заборави да кажеш дека во бугарија има Македонци, кои истотака можат, лесно да се отцепат :wink:
Така е.Има неповеке от 6 000 кои се пишат македонци.Да не забораваме дека во МК има и лјуде со наше држанство и то повеке от 6 000 ако не се лажа.Кажи ми зашто треба да трсите под камена слон и да сакате да влизаме во спор?:toe:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Има мноооогу повеќе :wink: Да има закон само за малтретирањето и тортурата која им ја вршите.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Така е.Има неповеке от 6 000 кои се пишат македонци.Да не забораваме дека во МК има и лјуде со наше држанство и то повеке от 6 000 ако не се лажа.Кажи ми зашто треба да трсите под камена слон и да сакате да влизаме во спор?:toe:
Абе кога прашувам за апчињата, да те прашам и тебе:
Се напи ли апче сабајлево?
Оние кои зеле пасош од кај вас, мислиш се чувствуваат како Бугари?
Кој тоа трси под вола теле?
И да...темата е за КОСОВО ВО ВРСКА ПРИЗНАВАЊЕТО!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Не сум за признавање на Косово..

Ама како ќе се одлучи така...

Се ми мириса на војна и да го признаеме и да не го признаеме пак се ми мириса на војна...
Ана станува се посилна и помногубројна...
Гардата на Цар Лазар како што ја викаат..исто и таа..
Се чека само мала искра и се ќе почне од ново...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па кажи ми што имат македонците во Бугариja со Косово??? TpH_Bo_OkO сака да каже дека имат па да чуеме.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.465
Поени од реакции
5.881
Odamna e priznaena nezavisnosta ne Kosova, samo gledajte kako albanskite lobi grupi (senatori, kongresmeni) rabotele za taa nezavisnost, i nema da dozvolat ovaa 20 godisna rabota da ne im se realizira so nezavisno Kosova. Odamna e reseno ova.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Синоќа Александар Симиќ изјави дека "војната е исто така правно средство кога не постојат други"
Ова значи дека акциониот план на српската влада во случај на еднострано прогласување на независност на Косово, не значи ништо друго, туку војна..
Единствено негативното искуство на Србите со војните на овие простори може да ја спречи идеата дека војната е продолжение на политиката.
Проблемот е во тоа дали во ваква ситуација ние да остнеме пасивни или да зазмаме страни..било српска или косовска, и колку тоа ќе се рефлектира на безбедносната состојба во Македонија и односот сососедите..
Мислам дека целта на Западот е да ја оложува незвисноста што е можно повеќе..што во овој случај е пролет..оти има огромна опасност од дестбилизација.
Мислам дека се додека постои резолуцијата 1244 не треба да се избрзуваме...не дека не сме некој фактор, туку затоа што постоењето на две албански држави е победа на етничката посебност и конформизот кои утре лесно можат да се прелее ,па ако денес е жртва Белград утре да сме ние.

Член од
5 декември 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
Се ми мириса на војна и да го признаеме и да не го признаеме пак се ми мириса на војна...
Ана станува се посилна и помногубројна...
Гардата на Цар Лазар како што ја викаат..исто и таа..
Се чека само мала искра и се ќе почне од ново...
Samite Kosovar ne ja podrzuvaat ANA. Tie znaat deka nivnata sudbina e vo racete na SAD, i dekai najmala provokacija od nivna strana e smrtonosna za nezavisno Kosovo - zatoa i ja podrzuva Kosovo Makedonija vo nasata borba protiv terotisticko-kriminalnite bandi (da ne zaboravime deka onaa grupa koja bese likvidirana vo Brodec imala napraveno mnogu krivicni dela na Kosovo ubistvo na nevini Kosovari, sver, grabezi, i t.n.). Ana spored mene e samo sminka, 10 vooruzeni lugje koi se snimaat na razlicni lokacii za na toj nacin da i se dade do znaenje na megjunarodnata javnost deka na Kosovarite im e preku glavba od cekanje i neizvesnost.

A Gardata na Car Lazar e izmislica na hrvatskite mediumi koi sakaat da go diskreditiraat srpskoto naselenie na Kosovo. ne postoi takva paravoena formacija, taa prvpat bese sponata od HRT, i podocna taa izmislena vest bese prenesena na drugi mediumi vo regionot i taka se prosiri taa laga.

Vojna nema da ima ako vo edno nezavisno Kosovo se praktikuva Badenteroviot princip - t.e. srpskoto malcinstvo da mzoe da blokira vazni zakoni. Edno Badinterovo Kosovo ke bide edno gragjansko Kosovo, zatoa sto Badinteroviot princip koristen od malcinstvata na Kosovo ke spreci Kosovo da vodi nacionalisticka politika.

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Незнам зашто се дига прашина околу тоа, па косово е више независно, само тоа уште треба да се официјализира, јас не гледам причина ако межународните организации го признаат , зашто ние да не го признаеме, мислам дека аргументите дека тоа е уште една албанска држава и дека со тоа србите ке ги повредиме не држат

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
И мене тоа веднаш ми падна во очи. Само дали заборавил или намерно не ги споменал :kajg:

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
tuka se prasuva i rusija:) pazi 20 godini gradele nesto hahaha pa posle ke kazet deka nese kriminalci :)) vaak da prasam kolku zrtvi se spremni da dadat albancite ? kolku albanci mislat da zaginat?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
македонците во блиското минато памтат само ропство и војна
ме чуди зошто мислите дека треба да се заземе страна

па со векови македонија е малтретирана од соседите
они демек се тепаат
и на крај
македонија ја делат
и со тоа го прославуваат мирот помеѓу нив
АЈДЕ УМ ВО ГЛАВА

Член од
28 септември 2007
Мислења
215
Поени од реакции
0
македонците во блиското минато памтат само ропство и војна
ме чуди зошто мислите дека треба да се заземе страна
па со векови македонија е малтретирана од соседите
они демек се тепаат
и на крај
македонија ја делат
и со тоа го прославуваат мирот помеѓу нив
АЈДЕ УМ ВО ГЛАВА
Затоа што работата е џа или бу. Кажи ајде како да изиграме без да завземеме страна. Ако го признаеме Косово автоматски сме на нивна страна. Ако не го признаеме сме на страна на Србија. И јас мислам дека е најдобро да не се избере страна. Ама како?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom