Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали да се признае Косово?!Сека држава,коja признае Косово ке има лоши односи со Србиja.Па там не е проблемот,проблемот иде от това дека на Балканите има големи групи от малцинствата во други држави.Така во МК има албанци,во Бугариja има турци,во Руманиа има унгарци,во Србиja исто има унгарци,Грциja-албанци.Сите тиа малцинства могат и те да посакат да се отцепат.Това автоматично е дестабилизациа на Балканот,ако не и нова воjна и то голема.Босна и Косово ке бидат игра со това кое може да биде сега.Само ако ЕУ има едно решение треба да се признае Косово от балканските држави,заштото САД нема да загуби от една воjна тука,па цела Европа и наjвеке ние на Балканот ке губиме.
Признаване на Косово-ДА но само со сите држави во ЕУ!

Заборави да кажеш дека во бугарија има Македонци, кои истотака можат, лесно да се отцепат :wink:

Заборави да кажеш дека во бугарија има Македонци, кои истотака можат, лесно да се отцепат :wink:
Така е.Има неповеке от 6 000 кои се пишат македонци.Да не забораваме дека во МК има и лјуде со наше држанство и то повеке от 6 000 ако не се лажа.Кажи ми зашто треба да трсите под камена слон и да сакате да влизаме во спор?:toe:

Има мноооогу повеќе :wink: Да има закон само за малтретирањето и тортурата која им ја вршите.

Така е.Има неповеке от 6 000 кои се пишат македонци.Да не забораваме дека во МК има и лјуде со наше држанство и то повеке от 6 000 ако не се лажа.Кажи ми зашто треба да трсите под камена слон и да сакате да влизаме во спор?:toe:

Абе кога прашувам за апчињата, да те прашам и тебе:
Се напи ли апче сабајлево?
Оние кои зеле пасош од кај вас, мислиш се чувствуваат како Бугари?
Кој тоа трси под вола теле?
И да...темата е за КОСОВО ВО ВРСКА ПРИЗНАВАЊЕТО!

Не сум за признавање на Косово..

Ама како ќе се одлучи така...

Се ми мириса на војна и да го признаеме и да не го признаеме пак се ми мириса на војна...
Ана станува се посилна и помногубројна...
Гардата на Цар Лазар како што ја викаат..исто и таа..
Се чека само мала искра и се ќе почне од ново...

Па кажи ми што имат македонците во Бугариja со Косово??? TpH_Bo_OkO сака да каже дека имат па да чуеме.

Odamna e priznaena nezavisnosta ne Kosova, samo gledajte kako albanskite lobi grupi (senatori, kongresmeni) rabotele za taa nezavisnost, i nema da dozvolat ovaa 20 godisna rabota da ne im se realizira so nezavisno Kosova. Odamna e reseno ova.

Синоќа Александар Симиќ изјави дека "војната е исто така правно средство кога не постојат други"
Ова значи дека акциониот план на српската влада во случај на еднострано прогласување на независност на Косово, не значи ништо друго, туку војна..
Единствено негативното искуство на Србите со војните на овие простори може да ја спречи идеата дека војната е продолжение на политиката.
Проблемот е во тоа дали во ваква ситуација ние да остнеме пасивни или да зазмаме страни..било српска или косовска, и колку тоа ќе се рефлектира на безбедносната состојба во Македонија и односот сососедите..
Мислам дека целта на Западот е да ја оложува незвисноста што е можно повеќе..што во овој случај е пролет..оти има огромна опасност од дестбилизација.
Мислам дека се додека постои резолуцијата 1244 не треба да се избрзуваме...не дека не сме некој фактор, туку затоа што постоењето на две албански држави е победа на етничката посебност и конформизот кои утре лесно можат да се прелее ,па ако денес е жртва Белград утре да сме ние.

Се ми мириса на војна и да го признаеме и да не го признаеме пак се ми мириса на војна...
Ана станува се посилна и помногубројна...
Гардата на Цар Лазар како што ја викаат..исто и таа..
Се чека само мала искра и се ќе почне од ново...

Samite Kosovar ne ja podrzuvaat ANA. Tie znaat deka nivnata sudbina e vo racete na SAD, i dekai najmala provokacija od nivna strana e smrtonosna za nezavisno Kosovo - zatoa i ja podrzuva Kosovo Makedonija vo nasata borba protiv terotisticko-kriminalnite bandi (da ne zaboravime deka onaa grupa koja bese likvidirana vo Brodec imala napraveno mnogu krivicni dela na Kosovo ubistvo na nevini Kosovari, sver, grabezi, i t.n.). Ana spored mene e samo sminka, 10 vooruzeni lugje koi se snimaat na razlicni lokacii za na toj nacin da i se dade do znaenje na megjunarodnata javnost deka na Kosovarite im e preku glavba od cekanje i neizvesnost.

A Gardata na Car Lazar e izmislica na hrvatskite mediumi koi sakaat da go diskreditiraat srpskoto naselenie na Kosovo. ne postoi takva paravoena formacija, taa prvpat bese sponata od HRT, i podocna taa izmislena vest bese prenesena na drugi mediumi vo regionot i taka se prosiri taa laga.

Vojna nema da ima ako vo edno nezavisno Kosovo se praktikuva Badenteroviot princip - t.e. srpskoto malcinstvo da mzoe da blokira vazni zakoni. Edno Badinterovo Kosovo ke bide edno gragjansko Kosovo, zatoa sto Badinteroviot princip koristen od malcinstvata na Kosovo ke spreci Kosovo da vodi nacionalisticka politika.

Незнам зашто се дига прашина околу тоа, па косово е више независно, само тоа уште треба да се официјализира, јас не гледам причина ако межународните организации го признаат , зашто ние да не го признаеме, мислам дека аргументите дека тоа е уште една албанска држава и дека со тоа србите ке ги повредиме не држат

И мене тоа веднаш ми падна во очи. Само дали заборавил или намерно не ги споменал :kajg:

tuka se prasuva i rusija:) pazi 20 godini gradele nesto hahaha pa posle ke kazet deka nese kriminalci :)) vaak da prasam kolku zrtvi se spremni da dadat albancite ? kolku albanci mislat da zaginat?

македонците во блиското минато памтат само ропство и војна
ме чуди зошто мислите дека треба да се заземе страна

па со векови македонија е малтретирана од соседите
они демек се тепаат
и на крај
македонија ја делат
и со тоа го прославуваат мирот помеѓу нив
АЈДЕ УМ ВО ГЛАВА

македонците во блиското минато памтат само ропство и војна
ме чуди зошто мислите дека треба да се заземе страна
па со векови македонија е малтретирана од соседите
они демек се тепаат
и на крај
македонија ја делат
и со тоа го прославуваат мирот помеѓу нив
АЈДЕ УМ ВО ГЛАВА

Затоа што работата е џа или бу. Кажи ајде како да изиграме без да завземеме страна. Ако го признаеме Косово автоматски сме на нивна страна. Ако не го признаеме сме на страна на Србија. И јас мислам дека е најдобро да не се избере страна. Ама како?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom