12,3 милиони евра за ЈСП, доизградба на стадионот и за зоолошката

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Веб-сајт
www.mkd.net
12,3 милиони евра за ЈСП, доизградба на стадионот и за зоолошката

Владата донесе одлука да издвои 12,3 милиони евра за ЈСП Скопје, за доизградба на Градскиот стадион, за зоолошката во Скопје и за индустриската зона во Битола.
Премиерот Никола Груевски на денешната прес-конференција соопшти дека на ЈСП Скопје до крајот на месецов ќе му бидат префрлени 4,4 милиони евра за купување 45 до 50 модерни автобуси, а за реконструкција и модернизација на зоолошката градина наменети се 700.000 евра.
„Владата ќе инвестира околу 4,4 милиони евра за купување на околу 45 до 50 автобуси во градскиот превоз во Скопје. Средствата за ова ќе бидат обезбедени веднаш, во наредните 20-тина дена и ќе бидат префрлени на Јавното градско претпријатие, по што истото ќе може да започне тендерска процедура“, изјави Никола Груевски.
„Владата изнајде средства за инвестирање на приближно на 700.000 евра во скопската зоолошка градина, за нејзина реконструкција и модернизација и осовременување по најнови европски стандарди“, додаде Груевски.

source : A1.com.mk

Зоолошката и стадионот во ред, ама со новите автобуси не им го решаваат проблемот на ЈСП, само на кратка патека може да има малку ефект и толку.

доволно се пари за зоолошката? ќе го сменат кафезот на мајмунот шо си оди и ќе купат малце храна за да можат бар да бидат живи животните... а стадионот само ќе го префарбаат? само северна?

мада, во секој случај за поздравување е акцијава.. колку толку.. кој друг дал? браво!

Зоолошката и стадионот во ред, ама со новите автобуси не им го решаваат проблемот на ЈСП, само на кратка патека може да има малку ефект и толку.

Крајно време е да се купат нови автобуси. Автобусите им се мизерија од 1960, прашина лета од сите страни, промаја и 300 други глупости... Новите автобути и те како ќе им решат доста проблеми. Почнувајќи со самото тоа што со нов возен парк многу повеќе луѓе ќе се решат да го користат јавниот превоз, а ќе имаат и алиби за евентуално поскапување на билетите. Моментално имаме најкрш градски превоз, а најскапи билети.

Во секој случај потег за поздрав!

За зоолошката и за индустриската зона ок, за нови автобуси ок, ама на ЈСП, не знам...

Тоа ми звучи ризично, 4 милиона на гладна уста, може да видиме само 2-3 нови автобуси :)

зашто трошат за зоолошката. Таа треба да се затвори животните да се дадат во зоолошка каде што би имале услови за нормален живот. Кај нас се за греота.Е откако ќе се направи се тоа да се соберат пари , што од буџет од спонзорста и сл. и да се изгради нова Зоолошка по најнови стандарди. Не дека мене ми требаат стандарди , на животните им требаат. Во секој случај , уште едно браво за владата.

Едно ми се допаѓа буџетски пари се фрлат во конкретни инвестиции. Се надевам автобусите ке се саннос а не ман , бидејки ман течат од секаде. Во софија баш вечера се чудев како може да се толку лоша изработка.

Белким и боите за стадинот ќе се од македонска фирма нека се враќат парите во стопанстовото

Крајно време е да се купат нови автобуси. Автобусите им се мизерија од 1960, прашина лета од сите страни, промаја и 300 други глупости... Новите автобути и те како ќе им решат доста проблеми. Почнувајќи со самото тоа што со нов возен парк многу повеќе луѓе ќе се решат да го користат јавниот превоз, а ќе имаат и алиби за евентуално поскапување на билетите. Моментално имаме најкрш градски превоз, а најскапи билети.

Во секој случај потег за поздрав!

Zaboravi da dodades deka imame i najglup narod.......toa ke objasni se...:)

Prvo avtobusite ne se od 1960...toa im uspeva samo na kulturnite i stedlivi Maltezani....
Poslednata partija JSP avtobusi e platena od nekoj od nadvor ( USAID ili taka nesto) cca. 50 kom. i sedese vo garazata na JSP vo Gorce Petrov skoro 2 godini, bez nikoj da znae zosto.
Site svatija.... onaa vecer koga otidoa na Blace da RAZVEZUVAAT "KOSOVSKI BEGALCI" do Stenkovec.......toa se sega "najnovite" JSP busovi...
Inaku mislam deka ovde nikoj pojma nema kakvi avtobusi imal JSP vo 1960 :)!!!

Добро ок, поентата ми беше дека автобусите се престари (изгледаат и функционираат така, а зошто се такви не навлагам) не мислев букавално '60 :). А за "најновите", тие автобуси се единечни, за таквите како мене што се возат со дупла 57 секој ден не гледаме некое фајде од нив.
Иначе околу 1960 Скопје имало двоспратни автобуси, некаде до кај земјотресот :helou:

Za stadionot ne treba pari. Ne ni treba pogolem odkolku sega. Go polnime na samo eden natprevar godisno(anglija, holandija, hrvatska.) i nisto poveke. Parite treba da se prenasocat vo negovo renoviranje a ne prosiruvanje. Na Jsp i te kako mu trebaat novi abtobusi. Starive Ikarusi se od 1990. Ubistvo se. Mora da se vovedat novi. Vo zooloskata gradina treba da idat najmnogu od odobrenite sredstva. Pa mojot dvor vo koj ima 2 macki izgleda pobavo od zooloskata. Umiraat zivotni itn. Treba da se sredi ovoj problem

стварно ме интересира како планираат да купат 40 до 50 нови автобуси кога еден автобус кошта отприлика 120-130 000 евра. тоа се околу 35 нови автобуси. или ќе бараат попуст за на големо? :)

Za stadionot ne treba pari. Ne ni treba pogolem odkolku sega. Go polnime na samo eden natprevar godisno(anglija, holandija, hrvatska.) i nisto poveke. Parite treba da se prenasocat vo negovo renoviranje a ne prosiruvanje. Na Jsp i te kako mu trebaat novi abtobusi. Starive Ikarusi se od 1990. Ubistvo se. Mora da se vovedat novi. Vo zooloskata gradina treba da idat najmnogu od odobrenite sredstva. Pa mojot dvor vo koj ima 2 macki izgleda pobavo od zooloskata. Umiraat zivotni itn. Treba da se sredi ovoj problem

kako sto ne mu treba stadion , na Skopje ne mu treba ni zooloska gradina, nasiot glaven grad, negoviot standard ne e o toj kalibar za da ima NORMALNA zooloska gradina

стварно ме интересира како планираат да купат 40 до 50 нови автобуси кога еден автобус кошта отприлика 120-130 000 евра. тоа се околу 35 нови автобуси. или ќе бараат попуст за на големо? :)

Onaka grubo sogoleni i ednostavni, sto ne znaci i nefunkcionalni , mozat so se ddv da se napravat za 75-80.000 evra, taka da so provizijata ...ima tamam za 45 , ni tvoe... ni moe...:)!!!

Ајј северна ке ја праат.Ида видам тешко ке поверувам.Јави се северна

Одлично...Автобусите личат...т.е. не личат на ништо,а со ова ќе биде топ нема веќе смрдливи ауспуси и искршени седишта :D, Зоолошката топ исто..Нови животинчиња,кафези...Европски Стандарди...Конечно (да се надеваме) Ќе заличи и нашава како онаа во Белград, Стадионот Убаво исто..Е сеа за таа зона у Битола неможам да кажам пошо поима немам што е тоа :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom