Drum and Bass

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Стара чаршија..
Океј е местото, јес да ако не има многу, ќе се испогушиме, али се на се, уреду е..
Башка внатре нема да има од браќата, али ќе си внимаваш дур да стигнеш до таму, а и на враќање богами..

чаршија...по аут место амин

башка тоа преку глава ми е и од тие...не ги можам 0.01% али ќе пробам да дојдам

Незнам дали знаеш, ама ни мене не ми се нешо омилени..
Како и да е, бев на 2-3 журки у капан ан, MJM шо организираа, одлично си поминав..На Бојлаки бев.. тоБ беше ...
Така да, ко ти викам дека ги нема, ги нема (: no worries (:

Почнаа днб журчиња со зголемено темпо.

Еве нешто што ископирав од МЈМ форумот :)

Недела @ Кафе Љубов - Drum and Bass со Дарко и Барни
n127133360980_6010.jpg

Недела @ Балет - The greatest DnB tunes! со Драш и Hade

Почнаа днб журчиња со зголемено темпо.

Еве нешто што ископирав од МЈМ форумот :)
Дарко Степиќ е супер :) Досега само еднаш сум бил на негов сет. Настапуваше пред Продиџи у Скопје и супер ја загреа атмосферата!

Подобро за нас шо ваквите ко тебе мислат дека чаршија е аут место.
Ако нешто со што треба Скопје да се гордее, нешто што е автентично, место каде современите архитектонски трендови не го зеле својот данок тогаш тоа е Скопската Чаршија.

Можам одма да ти набројам бар 5 места шо ми се топтан за шетање и преку ден и навечер. Ако шеташ по сокаци и се дереш за Албанци гасна комора секако дека е можно да наидеш на нив и да те потепаат прописно, шо и ја би го напраил истото на било кое место ако ми пеат дека сум за у гасна комора некои пијани дерлиња. Истото може да ти се случи и на ,,наша,, страна ако разбудиш некој со краток фитиљ па да те распуца од балкон или едноставно да налеташ на алфи и следното сабајле од шо ќе ти фалат ребра ќе моеш да си даеш блоуџаб.
Да отидеш до локација ,,А’’ у Скопска чаршија ни под разно не може да те загрози.

Гадхејтасол, ти си бетер стереотипен шо употребуваш браќава, изрази ко ,,треба да внимаваш’’ и слично. Знаете дека во чаршија живеат претежно Турци и Македонци. Знаете дека додека вие се туфкате шо треба да внимавате на браќата, тие ваши браќа претежно излегуваат на исти места ко и нас Македонците и со пари коваат Македонки, ее по твое коа више ги делиш луѓето. Е па тоа е бе ,,браќа’’ немаме систем на вредности, крив ни е Цацко после. Попусти се обидите да направите баук од работа која вас ви ја наметнало општеството како табу-тема, како мемлосан простор каде се движат криминалци и нема живот. Као еј супер ќе позирам на журкава ама неможам да идам пошо е у чаршија, да беше на наша страна ќе ја испозирав.
Прекинете да зборите како не е сигурно преку мост и опасно и слично. Албанците, Турците и сите останати шо живеат во оваа држава нема да исчезнат преку ноќ, без разлика колку комитски вечери вие организирале и без разлика колку тепачки во Нерези инсценирале.

Зборите за подобар свет, а со курот не сте мрднале за да го создадете. Знаете да кењате за се и сешто а коа треба да се преземе акција ве нема нигде или се избацувате со вашите фотоапарати да го одбележите тоа борење за боље ствари, нормално за ако треба утре да смените страна да не ве запамтат. Така ве научиле ќути си трај си сине. Кој е будала нека се расправа, ако кажеш свое мислење ќе те фати на заб професорот.

Не сум револуционер, нити сум бестрашен, Милан од ЕКВ вика ,,мала деца не познају страх’’, одам со резерва ко и сите останати(не може ова никој да ми побие) бидејќи имавме инсцениран конфликт со албанците, наметната политичка радикална албанска фигура што е марионета, која ствара тензија. Али давам шанса бе. Нема да дозволам да стереотипите и наметнатата меѓуетничка нетрпеливост го гушат мојот животен простор. Нема да дозволам да мразам некој човек само затоа шо не е Македонец, бидејќи не бираме во која држава ќе се родиме, ама бираме како живееме и како се однесуваме, оттаму зошто Албанец/ка, Турчин/ка би биле опасни? Само зашо не се Македонци? Повеќе ми е страв од оној маалскиот суруш шо вее вмровско знаме на ден на избори и никој нишо не му може него да идам да се изжуркам негде каде Албанците исто така шетаат.

Сркнете малце култура, одете во Чаршија.

Бев во петокот до Капан-Ан, додуша порано, ај да видам што е целата фама. Прерано бев, не не пуштија пошто немаше никој, али не се чувствував безбедно додека се шетав по сокачињата и тоа ти е. Не наведувам што како, едноставно не ми беше пријатно, и веќе не намеравам натака да идам, кога има на Љубов, Кастро и сл зашто да не, али јас да гледам преку рамо дали има некој позади и сл нема шанси. Па уште и да земам некад апарат со мене - нема теорија.

Кога чаршијата ќе биде поосветлена навечер, можеби. До тогаш мојата страна на Вардар ми е супер.

Викендов пуштам инфо за 2 настани.
Прво на 11.09.2009 Agrar session vol.2 @ Cafe Bony / Bass Junkeez
P_HC & Gorilla
agrarsession2.jpg

Вториот настан е пак во Капан Ан.
12.09.2009 -> dnb Jungle @ Kapan An
Славе,Дарко Степиќ,Малиот Принц

Ако нешто со што треба Скопје да се гордее, нешто што е автентично, место каде современите архитектонски трендови не го зеле својот данок тогаш тоа е Скопската Чаршија.

Можам одма да ти набројам бар 5 места шо ми се топтан за шетање и преку ден и навечер. Ако шеташ по сокаци и се дереш за Албанци гасна комора секако дека е можно да наидеш на нив и да те потепаат прописно, шо и ја би го напраил истото на било кое место ако ми пеат дека сум за у гасна комора некои пијани дерлиња. Истото може да ти се случи и на ,,наша,, страна ако разбудиш некој со краток фитиљ па да те распуца од балкон или едноставно да налеташ на алфи и следното сабајле од шо ќе ти фалат ребра ќе моеш да си даеш блоуџаб.
Да отидеш до локација ,,А’’ у Скопска чаршија ни под разно не може да те загрози.

Гадхејтасол, ти си бетер стереотипен шо употребуваш браќава, изрази ко ,,треба да внимаваш’’ и слично. Знаете дека во чаршија живеат претежно Турци и Македонци. Знаете дека додека вие се туфкате шо треба да внимавате на браќата, тие ваши браќа претежно излегуваат на исти места ко и нас Македонците и со пари коваат Македонки, ее по твое коа више ги делиш луѓето. Е па тоа е бе ,,браќа’’ немаме систем на вредности, крив ни е Цацко после. Попусти се обидите да направите баук од работа која вас ви ја наметнало општеството како табу-тема, како мемлосан простор каде се движат криминалци и нема живот. Као еј супер ќе позирам на журкава ама неможам да идам пошо е у чаршија, да беше на наша страна ќе ја испозирав.
Прекинете да зборите како не е сигурно преку мост и опасно и слично. Албанците, Турците и сите останати шо живеат во оваа држава нема да исчезнат преку ноќ, без разлика колку комитски вечери вие организирале и без разлика колку тепачки во Нерези инсценирале.

Зборите за подобар свет, а со курот не сте мрднале за да го создадете. Знаете да кењате за се и сешто а коа треба да се преземе акција ве нема нигде или се избацувате со вашите фотоапарати да го одбележите тоа борење за боље ствари, нормално за ако треба утре да смените страна да не ве запамтат. Така ве научиле ќути си трај си сине. Кој е будала нека се расправа, ако кажеш свое мислење ќе те фати на заб професорот.

Не сум револуционер, нити сум бестрашен, Милан од ЕКВ вика ,,мала деца не познају страх’’, одам со резерва ко и сите останати(не може ова никој да ми побие) бидејќи имавме инсцениран конфликт со албанците, наметната политичка радикална албанска фигура што е марионета, која ствара тензија. Али давам шанса бе. Нема да дозволам да стереотипите и наметнатата меѓуетничка нетрпеливост го гушат мојот животен простор. Нема да дозволам да мразам некој човек само затоа шо не е Македонец, бидејќи не бираме во која држава ќе се родиме, ама бираме како живееме и како се однесуваме, оттаму зошто Албанец/ка, Турчин/ка би биле опасни? Само зашо не се Македонци? Повеќе ми е страв од оној маалскиот суруш шо вее вмровско знаме на ден на избори и никој нишо не му може него да идам да се изжуркам негде каде Албанците исто така шетаат.

Пошо GoD.HateUSaLL е на приморан одмор..
GoD.HateUSaLL says: Ти се иде на жур или не?

Беше некој у Капан Ан? Ме интересира каков провод било. :)

топ беше
зашо врнесе пред да почне ,се пребаци на тераса.немаше премногу гужва .таман
и ви викам најболји место за журка е капан ан.мн е хц,не е у град да се замарас .убаво местенце интересно.мене ми го праи филмот,онака ко у домашна забава да си а не затворен у еден простор.ја жена сум и ама ич не се исплашив.не заебавајте кој ве дира
и така:smir:

:aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::costumed2:costumed2

точно така...како беше онаа песната скопска чаршија мелем на душата,но штета што умира за жал..штета што полека изумираат оригиналните мајстори -занаетчии кои со генерации си работеле чесно.

Се извинувам за оф топик но ова мислење заслужува браво!

Нема dubstep журки во земјава, штета
icon_neutral.gif
стрикно геј днб со џангл примеси и реге сеплови за разиграни девојчиња со косите лево десно и штиклите раштракани на сите страни (без навреда за женската страна, ама така ја доживувам музиката што се пушта низ Скопјево)...бар да научи нешто ново народов...доста веќе на turn down the lights се палат :icon_lol:

пс
ова за сеопшто добро го зборам, не мрчам ради реда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom